Η Χρονομηχανή του Βατικανού και Φωτογραφίες του Ιησού, από τον μοναχό Ερνέτι. Γιατί το όλο αφήγημα γκρεμίζεται
Steampunk, clock, time, antique. Image by Frank Pfeiffer from Pixabay-min

Η Χρονομηχανή του Βατικανού και Φωτογραφίες του Ιησού, από τον μοναχό Ερνέτι
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο φαντασίας, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Στην περιοχή του Αγίου Μάρκου της Βενετίας, υποτίθεται ότι κρύβεται ένα από τα πολλά μυστήρια της εποχής μας και, ιδιαιτέρως, του Βατικανού. Δεκαετίες παλαιότερα, στην εκκλησία του San Giorgio, αφιερωμένη στην υποδοχή και την εκπαίδευση των ορφανών παιδιών, ένας άγιος πατέρας λέγεται ότι δέχτηκε την βοήθεια από μια ομάδα 12 διακεκριμένων επιστημόνων, μεταξύ των οποίων ο Werher Von Braun και ενδεχομένως ο Albert Einstein. Το όνομα του άγιου πατέρα ήταν Pellegrino Ernetti.

Διαβάστε επίσης: Η Αίθουσα του Θρόνου στο Βατικανό. Μια εικόνα 1.000 λέξεις και απορίες

Η Χρονομηχανή του Βατικανού

Υποτίθεται πραγματοποίησαν έρευνες σχετικά με το χρόνο και τον σχεδιασμό μιας μηχανής που να είναι σε θέση να προχωρήσει στο παρελθόν και ταυτόχρονα να το φωτογραφίσει. Η μηχανή αυτή βασιζόταν στις αρχές της οπτικής και των ηχητικών κυμάτων με το θεωρητικά επιστημονικό σκεπτικό ότι σαν ενέργειες που είναι δεν μπορούν να καταστραφούν. Μέσω αυτού του εξοπλισμού η ενέργεια που ανακτάται από το χώρο μπορεί να ανασυντεθεί και να δείξει σκηνές και εικόνες της επισκεπτόμενης εποχής, σαν ένα είδος τηλεόρασης συντονισμένη σε αρμονία με το παρελθόν και κατ’ αυτό τον τρόπο μπορούσε να προβάλλει γεγονότα ανά τους αιώνες. Η μηχανή αυτή ονομάστηκε CRONOVISOR.

Σύμφωνα με όλα όσα λέγονται, η μηχανή λειτούργησε μέσω της ανίχνευσης των εικόνων που επιπλέουν στο χώρο. Η Cronovisor ήταν ουσιαστικά μια μηχανή του χρόνου, αλλά με περιορισμούς στο παρελθόν και το παρόν. Όταν η χρονομηχανή του Βατικανούετοιμάστηκε οι πατέρες “επισκέφθηκαν” με την συσκευή την εποχή του Ιησού για να δουν την αγωνία του, την προδοσία του Ιούδα καθώς και το Γολγοθά. Επίσης, επισκέφθηκαν και διαβεβαίωσαν ότι φωτογράφησαν τις πλάκες του Μωυσή με τις λεγόμενες 10 Εντολές, την καταστροφή από τα Σόδομα και τα Γόμορρα, καθώς και άλλα πολλά.

Σύμφωνα με τον Ernetti, ο καθένας από εμάς εκπέμπει εκατομμύρια κύματα που “καταγράφονται” στον χωροχρόνο και είναι μόνο απαραίτητο να γνωρίζουμε πώς να τα αποκωδικοποιήσουμε αν θέλουμε να προσχωρήσουμε στις πληροφορίες που χρειαζόμαστε. Η ανακάλυψη του Cronovisor θα ήταν ένα καταπληκτικό άλμα για την ανθρωπότητα, αφού αυτός ο τόσο επαναστατικός εξοπλισμός, θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με το μηχάνημα του Σολομώντα, το οποίο όχι μόνο μπορούσε να ταξιδέψει στο παρελθόν, αλλά και στο μέλλον, επιπλέον, μπορούσε να κάνει και κάποιο είδος μετατροπής ενέργειας σε ύλη (το Cronovisor απλά είδε μόνο το παρελθόν).

Διαβάστε επίσης: Η Αίθουσα Ακροατηρίων του Πάπα στο Βατικανό

Η είδηση ​​του όλου εγχειρήματος δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Domenica de Corriere, στις 3 Μαΐου του 1972, ενώ εμφανίστηκε και ​​σε μερικές ισπανικές εφημερίδες. Τρεις μήνες αφού όλο αυτό ​​ήρθε στο φως, μαζί με τη φωτογραφία της εικόνας του Ιησού, ο Πάπας και η Αγία Έδρα του Βατικανού εξέδωσαν εντολές να κατασχεθεί η εφεύρεση, με πρόσχημα την δημοσιευμένη φωτογραφία του Ιησού από την Cronovisor, ως απάτη. Παράλληλα όλο αυτό διαβαθμίστηκε ως “Secretum Omega”, δηλαδή το αντίστοιχο Top Secret.

Παρ’ όλα αυτά, χρόνια αργότερα και πριν πεθάνει ο πατέρας Ernetti κατηγόρησε τον πατέρα Sede για την κλοπή της εφεύρεσης, κάτι που όπως είπε ήταν ταυτόχρονα συναρπαστικό αλλά και επικίνδυνο. Ο πατέρας Ernetti είπε πως μέσω του Cronovisor, είδε την εικόνα του Ιησού, αλλά ήταν πολύ θολή για να την παρουσιάσει, έτσι χρησιμοποίησε μία παρόμοια με αυτό που είχε δει, κι ο Πάπας Πίος ΧΙΙ, “πιάστηκε” από αυτό το σφάλμα για να απαγορέψει την φωτογραφία που δεν ήταν η “σωστή” και παράλληλα να εξαφανίσει αυτή την τόσο σημαντική εφεύρεση. Και κάπου εδώ τελειώνει όλη αυτή η περίεργη ιστορία. Παρά τις δημοσιεύσεις και τις μαρτυρίες, το Βατικανό κρατά σιγή ιχθύος.

Γιατί το όλο αφήγημα γκρεμίζεται

Υπήρξε πράγματι αυτή η λεγόμενη χρονομηχανή του Βατικανού; Κι αν ναι, που βρίσκεται σήμερα; Σίγουρα σε κάποιο μυστικό υπόγειο του Βατικανού. Άραγε, να κάνουν και κανένα “ταξιδάκι” οι εκάστοτε Πάπες; Όπως κι αν έχει το πράγμα, η υποτιθέμενη ύπαρξη του Cronovisor έχει τροφοδοτήσει μια ολόκληρη σειρά από θεωρίες συνωμοσίας, όπως ότι η συσκευή κατασχέθηκε και χρησιμοποιείται στην πραγματικότητα από το Βατικανό ή από εκείνους που ελέγχουν κρυφά τις κυβερνήσεις και τις οικονομίες τους σε όλο τον κόσμο. Επίσης, ότι σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, είχε προσωπικά ο ίδιος ο Πάπας Πίος XII επαφές με εξωγήινους, μαζί με τον πρόεδρο Αϊζενχάουερ της Αμερικής.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Διαβάστε επίσης: Ο Ιησούς είχε 12 μαθητές και 12 μαθήτριες που η θρησκεία διέγραψε, ισχυρίζονται δύο γυναίκες ιστορικοί

Για το Cronovisor, τον μοναχό Ερνέτι και την όλη ιστορία που περιγράψαμε υπάρχουν μερικές ακόμα παραλλαγές και αφηγήσεις, αλλά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς όσο συναρπαστική κι ακούγεται η όλη ιστορία, δυστυχώς, υπάρχουν κάποια πραγματικά και δεδομένα στοιχεία που δεν είναι ιδιαίτερα κολλακευτικά και γκρεμίζουν το όλο αφήγημα.

Το Cronovisor, που περιγράφεται από τον πατέρα François Brune στο βιβλίο του 2002 Le nouveau mystère du Vatican (“Το νέο μυστήριο του Βατικανού”), φέρεται να ήταν ένας λειτουργικός παρατηρητής χρόνου. Ο Brune είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων για το παραφυσικό και τη θρησκεία. Στο βιβλίο, ο Brune αναφέρει ότι το chronovisor κατασκευάστηκε από τον Pellegrino Ernetti (1925–1994), έναν Ιταλό ιερέα και επιστήμονα. Αν και ο Ernetti ήταν υπαρκτό πρόσωπο, η ύπαρξη ή η λειτουργικότητα του Cronovisor δεν έχει ποτέ επιβεβαιωθεί. Ωστόσο, ακόμα κι αν, για χάρη της κουβέντας, θελήσουμε να την θεωρήσουμε πραγματική, οι υποτιθέμενες δυνατότητές του θυμίζουν έντονα εκείνες από τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας του TL Sherred το 1947, E for Effort.

Επιπλέον, δύο τουλάχιστον από τις φωτογραφίες που θα φέρουμε ως παράδειγμα, οι οποίες υποτίθεται ότι παρουσιάζονται ως αυθεντικές από το Cronoviror και προέρχονται από τη ζωή του Ιησού, δεν είναι. Στη συνέχεια βλέπετε δύο φωτογραφίες. Η μία (επάνω) είναι από το Cronovisor, όπου υποτίθεται πως είναι ο Ιησούς, σε ένα περίπατο με τους μαθητές Του, αλλά παρουσιάζει τεράστια με (κάτω) πίνακα του Γερμανού Johannes Raphael Wehle.

Διαβάστε επίσης: Φήμες για τα Μυστικά του Βατικανού που Κρύβονται σε Υπόγεια Υψίστης Ασφαλείας

Credit image: lacasitadelhorrorpodcast.com

Παρακάτω θα δείτε πάλι δύο φωτογραφίες, την μία δίπλα στην άλλη. Στα αριστερά είναι η φωτογραφία από το Cronovisor η οποία παρουσιάζει τρομερή ομοιότητα με το ξυλόγλυπτο άγαλμα του Ιησού Εσταυρωμένου στην Εκκλησία της Ελεήμων Αγάπης στην Collavalenza, στην Περούτζια. του γλύπτη Lorenzo Coullaut Valera (ολόκληρη η φωτό εδώ)

Credit image: lacasitadelhorrorpodcast.com

Όπως αντιλαμβάνεστε, από μόνα τους τα τρία στοιχεία, ανάμεσα σε άλλα, αυτό που πετυχαίνουν είναι να αμφισβητήσουν την αυθεντικότητα τόσο των φωτογραφιών όσο και την ύπαρξη της κατασκευής που έμεινε γνωστή ως χρονομηχανή του Βατικανού, με την ονομασία Cronovisor.

diadrastika