Οδηγός Νοητικής Επιβίωσης στην Εξωγήινη Παρέμβαση
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Τις τελευταίες δεκαετίες και ειδικότερα το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος σχετικά με τα UFO και τους Εξωγήινους. Επίσημες κυβερνητικές ιστοσελίδες ακόμα και επίσημα αναγνωρισμένα πρόσωπα κάνουν αναφορές στην διαβεβαίωση περί ύπαρξης εξωγήινων ή ακόμα και περί εισβολής αυτών προς τον πλανήτη μας.
Η ουσία είναι ότι οι εξωγήινοι έχουν αποκτήσει και ήδη παίζουν ένα πάρα πολύ σοβαρό ρόλο στην ζωή μας και στην καθημερινότητά μας (ακόμα και μέσω του κινηματογράφου) είτε το συνειδητοποιούμε, είτε όχι. Είτε τα UFOs υπάρχουν, είτε δεν υπάρχουν. Είτε πιστεύουμε σε αυτά, είτε όχι. Είτε το αντιλαμβανόμαστε, είτε όχι.
Η πίστη στα UFO και οι 6 Κοινωνικές Συνέπειες
Πέρα, λοιπόν, από το εάν πράγματι υπάρχουν ή όχι τα UFO’s και οι Εξωγήινοι, σίγουρα υπάρχουν οι Χειραγωγοί που τα κατασκευάζουν – μέσα στο μυαλό μας, κυρίως – για πολλούς και διάφορους λόγους. Μέσα στο βιβλίο του Ζακ Βαλλέ (Jacques Vallée) «Οι Αγγελιοφόροι της Εξαπάτησης», εντοπίσαμε τις συνέπειες της «πίστης» στην εξωγήινη παρέμβαση και άρα τους λόγους εφαρμογής από τους Χειραγωγούς:
1. Η πίστη στα ΑΤΙΑ διευρύνει το χάσμα ανάμεσα στο κοινό και τους επιστημονικούς θεσμούς.
Κάποια μέρα η κοινωνία μας θα πληρώσει το τίμημα για την έλλειψη επιστημονικής προσοχής στο φαινόμενο των ΑΤΙΑ. Καθώς όλο και περισσότεροι ειλικρινείς μάρτυρες βγαίνουν στο προσκήνιο με τις ιστορίες τους, μόνο και μόνο για να απορριφθούν με συνοπτικές διαδικασίες από τους επιστημονικούς θεσμούς που πίστευαν ότι μπορούσαν να εμπιστευτούν, δημιουργείται ένα διευρυνόμενο χάσμα.
Όχι μόνο μπορεί το κοινό να απομακρυνθεί από την επιστήμη σε κάθε μορφή της (και να δυσπιστεί ως προς την αξία των επενδύσεων στην έρευνα για νέες πηγές ενέργειας και τη διαστημική τεχνολογία), αλλά να μπορεί να ζητήσει ένα υποκατάστατο σε νέες υψηλών απαιτήσεων φιλοσοφίες και ψευδοεπιστήμες. Αυτή η μετατόπιση προς τις ψευδοεπιστήμες με την σειρά της ανταγωνίζεται τους επιστήμονες που την παραθέτουν ως στοιχείο ότι το φαινόμενο των ΑΤΙΑ δεν θα πρέπει να μελετηθεί σοβαρά κι έτσι ο φαύλος κύκλος διαιωνίζεται.
2. Η προπαγάνδα των επαφικών υπονομεύει την εικόνα των ανθρώπινων όντων ως αφέντες του πεπρωμένου τους.
Ξεκινώντας από την ιδέα περί Ατλαντίδας και Αρχαίων Αστροναυτών, και συνεχίζοντας με βιβλικές ερμηνείες ότι ο Γιαχβέ ήταν εξωγήινος, η φιλολογία των επαφικών βρίθει από νύξεις ότι όλα τα μεγάλα επιτεύγματα της ανθρωπότητας θα ήταν αδύνατα δίχως ουράνια παρέμβαση. Θα πρέπει να ευχαριστούμε τους εξωγήινους επισκέπτες που μας δίδαξαν την γεωργία, την χρήση της φωτιάς, τον τροχό και τις περισσότερες θρησκευτικές μας παραδόσεις;
Για όποιον έχει μελετήσει την ιστορία της επιστήμης, τέτοιες ιδέες μοιάζουν αστήρικτες. Όλες οι κουλτούρες που γνωρίζουμε έχουν επιδείξει τις καλύτερες και τις χειρότερες πλευρές των ανθρώπινων όντων. Οι πρώιμες κουλτούρες ήταν εξίσου χαρισματικές στην ανοικοδόμηση των πυραμίδων και την διάνοιξη των καναλιών όσο ήταν επιδέξιες στην εξόντωση των εχθρών, στο βιασμό και στη λεηλασία. Τρεις χιλιάδες χρόνια αργότερα, συμπεριφερόμαστε ανάλογα, παρότι κτίζουμε κανάλια και εξοντώνουμε εχθρούς με «επιστημονικό τρόπο».
3. Η αυξημένη προσοχή που δίνεται στην δραστηριότητα των ΑΤΙΑ προάγει την έννοια περί πολιτικής ενοποίησης του πλανήτη.
Αυτό είναι ίσως το πλέον επαναλαμβανόμενο μοτίβο σε ολόκληρη την μελέτη μου τέτοιων ομάδων. Μέσω της πίστης στα ΑΤΙΑ, εκφράζεται μία τρομακτική λαχτάρα για παγκόσμια ειρήνη. Τα ΑΤΙΑ εστιάζουν την ανθρώπινη προσοχή μακριά από την Γη. Το εάν αυτό θα γίνει παράγοντας θετικής ή αρνητικής κοινωνικής αλλαγής, εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο θα διοχετευτεί αυτή η εστιασμένη προσοχή.
4. Οι οργανώσεις των επαφικών μπορεί να γίνουν το θεμέλιο μίας νέας «υψηλών απαιτήσεων» θρησκείας.
Η σημερινή συντηρητική αντίδραση απέναντι στην «έκφυλη» ηθική και τον κοινωνικό φιλελευθερισμό έχει κάνει πολλούς να αναθεωρήσουν τον πνευματικό τους προσανατολισμό.
5. Ανορθολογικά κίνητρα βασισμένα στην πίστη εξαπλώνονται χέρι με χέρι με την πίστη στην εξωγήινη παρέμβαση.
Καθώς το φαινόμενο των ΑΤΙΑ αναπτύσσεται ανεξέλεγκτα, χωρίς καμία προσδοκία ότι θα επιχειρηθεί έντιμη έρευνα πάνω στην φύση του, μία συνεχώς αυξανόμενη μερίδα του πληθυσμού πείθεται ότι πολλά φαινόμενα βρίσκονται πέρα από το εύρος της επιστήμης και είναι «ακατάληπτα» με την λογική διαδικασία. Εάν αυτή η μερίδα γίνει πλειοψηφία, τότε μπορεί να τερματιστεί η αναντίρρητη υποστήριξη της κοινωνίας στη ρασιοναλιστική επιστήμη.
6. Οι φιλοσοφίες των επαφικών συχνά συμπεριλαμβάνουν πίστη σε ανώτερες ράτσες και συστήματα ολοκληρωτισμού που θα εξαλείψουν την δημοκρατία.
Από την δήλωση ότι τα ΑΤΙΑ μας επισκέφθηκαν κατά το παρελθόν, ελάχιστα απέχει να πούμε ότι οι επιβάτες τους «γνώρισαν» τις Κόρες των Ανθρώπων «και τις βρήκαν καλές». Τότε, κάποιοι από εμάς μπορεί να έχουν ουράνιο αίμα στις φλέβες τους, κάτι που τους καθιστά «ανώτερους» από τους άλλους. Η ιδέα περί «εκλεκτού λαού» είναι παλιά. Τις τελευταίες δεκαετίες έχει χάσει την γοητεία της. Η ισχυρή πίστη στην εξωγήινη παρέμβαση θα μπορούσε να αναβιώσει αυτή την πρωτόγονη έννοια, με συγκεκριμένες ομάδες να διεκδικούν ιδιαίτερα προνόμια για όσους κατάγονται από τους αστρικούς εξερευνητές.
Διανοητική παραίτηση
Η διαδεδομένη πίστη ότι τα ανθρώπινα όντα είναι ανίκανα να επιλύσουν τα προβλήματά τους και ότι η εξωγήινη παρέμβαση είναι επείγουσας σημασίας για να μας σώσει από τον εαυτό μας. Ο κίνδυνος μίας τέτοιας φιλοσοφίας είναι ότι κάνει τους πιστούς εξαρτώμενους από εξωτερικές δυνάμεις και αποθαρρύνει την προσωπική ευθύνη: γιατί να ανησυχούμε για τα προβλήματα γύρω μας, εάν πρόκειται να τα επιλύσουν οι Θεοί από το Διάστημα;
Ρατσιστική φιλοσοφία
Η Ολέθρια θέση ότι κάποιοι από μας εδώ στη Γη έχουμε εξωγήινη προέλευση και συνεπώς αποτελούμε μία «ανώτερη φυλή». Οι έμφυτοι κίνδυνοι αυτής της πεποίθησης πρέπει να είναι ολοφάνεροι σε όσους δεν έχουν λησμονήσει τις γενοκτονίες του Β΄ ΠΠ που έγιναν εξαιτίας της δοξασίας ότι κάποιοες φυλές ήταν κατά κάποιο τρόπο «αγνότερες», ή καλύτερες από τις άλλες.
Τεχνική ανικανότητα
Η δήλωση ότι η γένεση του πολιτισμού σε αυτό τον πλανήτη δεν ήταν αποτέλεσμα της ευφυΐας και της ικανότητας της ανθρωπότητας, αλλά επανειλημμένης βοήθειας εκ μέρους ανώτερων όντων. Τραγική έλλειψη εμπιστοσύνης στην ικανότητα του ανθρώπου.
Κοινωνική ουτοπία
Εξωπραγματικές οικονομικές θεωρίες, συμπεριλαμβανμένης της πίστης ότι μία «παγκόσμια οικονομία» μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε μία νύχτα και ότι η δημοκρατία πρέπει να καταργηθεί για να αντικατασταθεί από ουτοπικά συστήματα, συνήθως δικτατορικής φύσης.
«Η πίστη είναι η κατώτερη μορφή γνώσης» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
diadrastika. / Image by Horst Koenemund from Pixabay