Στo orgonodrome.gr ο  Ιων Μαγγος, με σειρά άρθρων θα σας δείξει με απλά και κατανοητά βήματα πως να φτιάξετε λειτουργικούς οργονίτες, για το σπίτι, το γραφείο, και φυσικά για gifting σε άσχημα ενεργειακούς χώρους. Πάμε λοιπόν και ότι θέλετε ρωτήστε στα σχόλια σας.
Το μέρος : Οπουδήποτε έχετε καλό εξαερισμό, στην βεράντα η την κουζίνα σας.
Τα εργαλεία : Γάντια λάτεξ, μάσκα, χοντρές σακούλες σκουπιδιών, βαζελίνη η παρκετίνη, η σπρέυ σιλικόνης, ένα παλιό κουτάλι, πλαστικό δοχείο με μετρήσεις, χαρτί κουζίνας, νερό.
Υλικά οργονίτη : Πολυεστέρας η εποξική ρητίνη, συνιστούμε την δεύτερη γιατί δεν έχει δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις και κάνει καλύτερη δουλειά άλλα είναι πολύ ακριβότερη, εκτός αν ξέρετε να δουλέψετε πολυεστέρα με καταλύτη.
Ρινίσματα μετάλλων: Θα τα βρείτε πιο εύκολα όπου πουλάνε μέταλλα scrap, η σε τορνατζίδικα.  Αυτό που χρειάζεστε είναι μικρών διαστάσεων ρινίσματα. Όσο μικρότερα τόσο καλύτερα. Ο χαλκός  είναι ότι καλύτερο γιατί δίνει καλύτερη ενέργεια, αλλά το αλουμίνιο φωτο 1 είναι ότι πρέπει και πολύ φθηνό αν αναγκαστείτε να το αγοράσετε. Μην ξεχνάτε ότι το μέταλλο είναι η πραγματική μηχανή στο μείγμα σας.
Κρύσταλλος Χαλαζία: Συνήθως τους βρίσκετε στα εξειδικευμένα γεωλογικά μαγαζιά. Για την κατασκευή μας χρειάζεστε να έχει 2-4 εκατοστά μήκος και πάχος 1 εκατοστό φωτο 3, και να ξεχωρίζει καλά η μύτη του. Να είναι καθαρός χαλαζίας (clear quartz). Μην σας νοιάζει αν δεν είναι τέλειοι δουλεύουν, καλύτερα ακατέργαστοι.
Σημειώστε το καλούπι το βάζετε προς τα κάτω, για αυτό θα χρησιμοποιήσουμε ένα ποτήρι Μαρτίνι που είναι εύκολο. Το πάνω μέρος είναι η βάση του οργονίτη.
Πως φτιάχνουμε έναν μεσαίου μεγέθους οργονίτη: Χρησιμοποιούμε ενα ποτήρι Μαρτίνι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα πλαστικό κωνικό χωνί με κομμένη την άκρη του και με μπόλικη μονωτική ταινία. Το υποστηρίζετε με ένα χαρτονένιο κουτί. Ένα εξτρά είναι το χάλκινο πηνίο φωτο 4. Αν και δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Όμως δυναμώνει πολύ την κατασκευή. Κατευθύνει την ενέργεια από την βάση προς την κορυφή από όπου βγαίνει έξω.
Για να κάνετε το πηνίο κόψτε ένα κομμάτι 60-75 εκατοστά και πάχους 1,2-1χιλιοστά χάλκινο σύρμα. Στρώστε το γύρω από ένα σωλήνα και δοκιμάστε. Αν δεν το πετύχετε και δεν σας αρέσει παρατήστε το. Η κορυφή του πηνίου να είναι πολύ κοντά η να αγγίζει τον χαλαζία φωτο 5. Προσπαθήστε να έχετε τον χαλαζία καλά στηριγμένο στο πηνίο πριν το ρίξετε μέσα. Καλύπτετε το εσωτερικό του ποτηριού με βαζελίνη η παρκετίνη. Στηρίξτε το πηνίο με τον χαλαζία στο βάθος του ποτηριού με λίγα ρινίσματα ώστε να μην κουνιέται και να έχετε τα χέρια σας ελεύθερα φωτο 6-7-8. Συνεχίστε να προσθέτεται ρινίσματα προσεκτικά χωρίς κενά μέχρι ύψος δυο εκατοστά. Κατόπιν ρίξτε ρητίνη να τα καλύψετε φωτο 9. Χρησιμοποιείστε ένα ξυλαράκι να στρώσετε το μείγμα και κουνήστε έτσι τα ρινίσματα ώστε να παραμείνει το σύστημα ευθυγραμμισμένο. Αφού κάνετε αυτό συνεχίστε σε 2-3 βήματα ακόμη προσθέτοντας ρινίσματα και κατόπιν ρητίνη, χρησιμοποιώντας το ξυλαράκι για την διευθέτηση του μείγματος χωρίς κενό. Αφήστε το μισή μέρα να στεγνώσει, κατόπιν το γυρνάτε ανάποδα και φεύγει από το ποτήρι φωτο 10. Το πλένετε με ζεστό νερό και υγρό πιάτων … και έτοιμο !
Αν θέλετε να προσθέσετε και άλλους κρυστάλλους , συστήνω να είναι πάλι καθαροί χαλαζίες. Αν θέλετε να βάλετε άλλο είδος ο σκούρος Αμέθυστος είναι μια καλή επιλογή. Μην χρησιμοποιείτε κρυστάλλους γειώσεως (με χρώματα μαύρο, κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο). Άντε και καλή τύχη.
Δείτε κι ένα VIDEO από Ζηζή Πατεράκη

Πως να φτιάξουμε Οργονίτες- Ζηζή Πατεράκη – Live in Light

orgonodrome.gr

Image by Mari Carmen Lozano from Pixabay