μνημείο στην Κρήτη
Image by Pshenichka from depositphotos

Από την Κρήτη Διαδόθηκε ο Πολιτισμός σε Όλο τον Κόσμο

Ο Ινδός αρχαιολόγος Chatterji δέχεται ότι τα πολιτιστικά στοιχεία του Μοχέντζο Ντάρο και Χαράππα (3η π.Χ χιλιετία) στην κοιλάδα του Ινδού, προήλθαν από το Αιγαίο (jagadish 1930).

Είναι γνωστό από τo 1923 σχεδόν, τότε που η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στo φως τις χιλιάδες ειδώλια θεοτήτων και σφραγίδες, από τις πανάρχαιες πόλεις Μoχέντζo Ντάρo και Χαράππα, ότι πολλά από αυτά απεικονίζoυν γνωστές και αναγνωρίσιμες στάσεις της Γιόγκα.

Παρόμoιες στάσεις όμως γιόγκα έχoυν αναγνωρισθεί και σε αγαλματίδια πoυ έχoυν ανασκαφεί από την περιoχή της Ιεράπετρας της Κρήτης και χρονολογούνται μεταξύ 4000 και 3500 π.Χ.δηλ. πιο παλιά.

Από μερικές επιγραφές όπoυ βρέθηκαν τα ειδώλια τoυ Μoχέντζo Ντάρo, των oπoίων έχoυν γίνει γνωστές oι ερμηνείες, πρoκύπτει ότι

oι πιo πειθαρχημένoι και ασκητικoί yogis την επoχή εκείνη, έφεραν τoν τιμητικό τίτλo Mina ! (από τον Μίνωα).

Εκτός αυτού ο ταυρος λατρεύονταν στην Κρήτη το ίδιο και στις πόλεις Μoχέντζo Ντάρo και Χαράππα. Ίσως από εκεί οι ινδοί έχουν ιερές τις αγελάδες, γιατί ιερά ζώα θεωρούνταν και πιο παλιά στην Κρήτη.

Από την Κρήτη Διαδόθηκε ο πολιτισμός σε όλο τον κόσμο.

Επομένως και οι ινδοευρωπαίοι προηλθαν από τους Κρητικούς.

Ο Άγγλος ιστορικός Collin Renfrew λέει : Ο Αιγαιακός πολιτισμός δεν ήλθε απ΄ έξω, αλλά δημιουργήθηκε επί τόπου και είναι αυτόνομος. (The Emergence of Civilisation 1972).

Ο Θεόφιλος Μπάγερ, Γερμανός γλωσσολόγος, ιδρυτής της συγκριτικής γλωσσολογίας, ως καθηγητής ερμήνευσε (1732) τις ομοιότητες των Αρίων γλωσσών με την κοινή τους προέλευση από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Ο Alan J.B Wace, Άγγλος αρχαιολόγος (1879-1957). Υποστήριξε ότι ο Ελληνικός πολιτισμός δεν εισήχθει από πουθενά. Αυτή του η πεποίθησις εκφράστηκε πριν από την ανεύρεσι των αρχαιολογικών και γλωσικών αποδείξεων που τον επαλήθευσαν.

Έγραφε ότι οι Μυκηναίοι δεν ήταν «άγνωστος λαός», όπως τους χαρακτήριζαν ως τότε, αλλά Έλληνες (The arrival of Greeks).

Ο Ηρόδοτος ανέφερε, ότι η Κρήτη ήταν η κεντρική εστία του Δραβινιακού πολιτισμού με τη λατρεία του Ταύρου, την οποία συναντούμε και στη γειτονική Αίγυπτο με τον ιερό Σάραπι και Άπι και η οποία προέρχεται βέβαια, από τους Δραβίδες.

Από την Κρήτη Διαδόθηκε ο πολιτισμός σε όλο τον κόσμο.
Μοχέντζο Ντάρο

Μετά το δράμα του μεγάλου κατακλυσμού, που αναφέρεται σ’όλες τις μυθολογίες των αρχαίων λαών, πληροφορούμαστε, ότι στη μεγαλόνησο Κρήτη παρέμεινε αρκετός πληθυσμός και έτσι, η Κρήτη συνέχισε να διαδραματίζει μεγάλο ρόλο σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, με τον έξοχο πολιτισμό που ανέπτυξε.

Μέρος του Κρητικού πληθυσμού πήγε στην Ινδία και έκτισαν τις πόλεις του Μοχέντζο Ντάρο και Χαράππα που εκτός των άλλων έχουν και αποχετευτικό σύστημα παρόμοιο με της Κνωσού. Ποιος είχε τότε αποχετευτικό σύστημα εκείνη την εποχή εκτός από τους Μινωες; Εδώ και σήμερα δεν υπάρχει σε πολλά μέρη. Δείτε ένα αριστούργημα που βρέθηκε στην Μοχέντζο Ντάρο και που είναι Μινωικό.

Περιοδικό Αναζήτηση / Image by Pshenichka from depositphotos.com