Οι Αρχαίοι Γνώριζαν το Τρίγωνο των Βερμούδων
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Ο καθηγητής Τορνερίσιου διατύπωσε μια σειρά υποθέσεων σχετικά με το “Τρίγωνο του Διαβόλου”, ανακαλύπτοντας πως το μυστήριό του δεν είναι και τόσο πρόσφατο. Ο αρχαίος μυθιστοριογράφος Ηλιόδωρος παραθέτει διάφορες ιστορίες, που οπωσδήποτε μοιάζουν με παραμύθια, αλλά από την άλλη μεριά δεν αποκλείεται να έχουν κάποια ρεαλιστική βάση.
Τα έργα του Ηλιόδωρου μεταφράστηκαν για πρώτη φορά στις ευρωπαϊκές χώρες το 1772. Ο συγγραφέας στο τρίτο βιβλίο του, παραθέτει ένα διάλογο με τον Σεληνά, τον Μίδα της Φρυγίας, όπου γίνεται ένας υπαινιγμός για την ύπαρξη μιας χώρας πέρα από τον μεγάλο ωκεανό.
Μας λέει πως κοντά στην πόλη Άνοστον υπάρχουν δύο ποτάμια. Ο ποταμός της χαράς και ο ποταμός της θλίψης. Ανάμεσα στα δυό ποτάμια υπάρχει ένα σημείο της θάλασσας, όπου ο άνθρωπος ξεχνάει το παρελθόν και μπαίνει σε μία νέα διάσταση του χρόνου.
Το αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση είναι πως ο Ηλιόδωρος, μιλάει για την Αμερική και την συνδέει με τον τόπο όπου ο άνθρωπος ξεχνάει το παρελθόν του, λησμονεί τις γνώσεις του και ξαναγίνεται νέος.
Από το σημείο αυτό κι έπειτα, ο άνθρωπος ζει σ΄ ένα χρόνο που έχει αντίστροφη ροή από τον συβατικό.
Πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους υπαινιγμούς σχετικά με την τέταρτη διάσταση. Ταυτόχρονα ο μαγικός αυτός χώρος τοποθετείται στην περιοχή του “Τριγώνου του Διαβόλου”.
Κατά συνέπεια, στην εποχή του Ηλιόδωρου (τουλάχιστον), οι άνθρωποι γνώριζαν την ύπαρξη της Αμερικής. Ήξεραν ακόμη πως υπήρχε ένα βασίλειο, όπου οι άνθρωποι, εντελώς ασυνείδητα, περνούσαν σε ένα παράλληλο σύμπαν.
Οι παραδόσεις αυτές δεν είναι μόνο απλά παραμύθια. Η αλήθεια που κρύβεται πίσω από τα αινιγματικά φαινόμενα ίσως είναι να είναι πιο φανταστική από τα παραμύθια…
*Από το βιβλίο “Ξεχασμένοι Κόσμοι” του Robert Charroux, εκδόσεις Ωρόρα
diadrastika / Image by Yves Bernardi from Pixabay