Γιατί η Τεχνολογία του Iphone Δεν Είναι Γήινη

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο φαντασίας, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως η τεχνολογία του Iphone δεν είναι γήινη, όπως επίσης του smartphone αλλά και της smart TV; Αν σας έχει περάσει από το νου, να ξέρετε ότι δεν είστε οι μόνοι. Υπάρχουν αρκετές φανταστικές εκδοχές που προσπαθούν να αποδείξουν αυτή την εικασία. Μια από αυτές είναι και η παρακάτω.

Ο Τιτανικός, το πασίγνωστο υπερωκεάνιο που βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912, μετά από σύγκρουση με ένα παγόβουνο, έφερε περίεργα πράγματα στο παρασκήνιο που κανείς δεν περίμενε ή δεν φανταζόταν να ακούσει ποτέ. Περίπου εβδομήντα χρονιά μετά, ο βυθός που εξακολουθεί να φιλοξενεί το μεγάλο πλοίο, έφερε στην επιφάνεια έναν καινούργιο κόσμο τεχνολογίας. Την τεχνολογία του Iphone.

Διαβάστε επίσης: Δύο Πανεπιστήμια Επεξεργάζονται «Εξωγήινη» Τεχνολογία Μετάλλων που Μπορούν να Αλλάζουν Μορφή και Σχήμα

Πολλές ερευνητικές αποστολές οργανώθηκαν για την ανεύρεση του ναυαγίου, όμως το μεγάλο βάθος όπου βρίσκεται, περίπου στα 3.800 μέτρα και η ασφυκτική πίεση του νερού εκεί κάτω, έκανε τις προσπάθειες απογοητευτικές. Τελικά, την 1η Σεπτεμβρίου 1985, το απίθανο έγινε κατορθωτό. Από τότε, χιλιάδες αντικείμενα έχουν ανασυρθεί και εκτίθενται σε μουσεία σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, σε μια αποστολή ανέλκυσης συνέβη κάτι απίστευτο. Δύο από τα ρομποτικά, μη επανδρωμένα βαθυσκάφη που εξερευνούσαν το ναυάγιο συγκρούστηκαν μεταξύ τους από λάθος χειρισμό.

Στο ένα από τα δύο χάθηκε εντελώς ο έλεγχος οπότε άρχισε να βυθίζεται και, καθώς παρασυρόταν από τα ρεύματα της θάλασσας, βρέθηκε αρκετά μακριά από το σκαρί του Τιτανικού, μέχρι που ακούμπησε με πάταγο τον βυθό. Οι τεχνικοί από την επιφάνεια έκαναν διάφορες προσπάθειες να ανακτήσουν τον έλεγχο, αλλά χωρίς να τα καταφέρουν. Μετά από λίγο, όταν η άμμος που σηκώθηκε κατακάθισε, μία από τις κάμερες του βαριά τραυματισμένου βαθυσκάφους κατέγραψε κάτι σαν γυαλιστερό μέταλλο που ήταν σχεδόν παντού καλυμμένο από ανεμώνες και άλλα είδη θαλάσσιων φυτών και ζώων τα οποία διατηρούσαν μια συμβιωτική αποικία. Στην αρχή, οι υπεύθυνοι φαντάστηκαν πως πρόκειται για κάποιο καράβι που είχε ναυαγήσει πριν χρόνια, ίσως, εκατοντάδες. Όμως δεν ήταν έτσι.

Διαβάστε επίσης: Χρησιμοποιούμε καθημερινά εξωγήινη τεχνολογία;

Το μέταλλο ήταν λαμπερό και δεν έδειχνε κανένα σημάδι αποσύνθεσης. Έστειλαν ένα άλλο βαθυσκάφος να εξερευνήσει το σημείο. Οι προβολείς έδειξαν ότι αυτό που έβλεπαν ήταν μέρος μίας ατράκτου. Σταδιακά, σκουπίζοντας και απομακρύνοντας οτιδήποτε είχε ριζώσει στην πορώδη αλλά καλά στιλβωμένη επιφάνειά του, αποκαλύφθηκε πως το βυθισμένο αντικείμενο είχε αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος και από τα δύο βαθυσκάφη μαζί. Εξωτερικά ήταν άθικτο και ήταν στρογγυλό. Ήταν ένας δίσκος. Στην πραγματικότητα ήταν ένας ιπτάμενος δίσκος, σφηνωμένος στο βυθό.

Όταν οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν την εταιρία για την ανακάλυψη, εκείνη ξεκίνησε μία νέα αποστολή, παράλληλη με του Τιτανικού. Τα χρήματα, όμως, δεν επαρκούσαν. Επιπλέον, η νέα αποστολή έπρεπε να μείνει μυστική. Η χρηματοδότηση ήρθε από την Apple και τον Steve Jobs, ο οποίος είχε καλές διασυνδέσεις με την εταιρία που ασχολούνταν με την ανέλκυση αντικειμένων του Τιτανικού. Ο ναυαγισμένος ιπτάμενος δίσκος δεν ανασύρθηκε ποτέ από τον υδάτινο κόσμο που βρισκόταν, γιατί η τεχνολογία και τα τεχνικά μέσα βυθού δεν ήταν ικανά για να ξεφρακάρουν και, τελικά, να αποτραβήξουν το απόρρητο, πλέον, αντικείμενο. Ωστόσο, μικρότερα βαθυσκάφη εντόπισαν την είσοδο για το εσωτερικό του εξωγήινου σκάφους και μπήκαν μέσα. Σταδιακά απέσπασαν και ανέσυραν στην επιφάνεια ό,τι μπορούσε να ξηλωθεί.

Ανάμεσα σε πολλά άλλα ήταν και η τεχνολογία του iphone. Όχι, φυσικά, με την μορφή που την ξέρουμε σήμερα. Ήταν πολύ περισσότερο – έτη φωτός μακριά – από αυτό που κυκλοφόρησε στο εμπόριο. Απλά, οι ειδικοί του Τζομπς και της Apple κατάφεραν να αποκωδικοποίησουν ένα πολύ μικρό μέρος, σχεδόν απειροελάχιστο, από την τεχνολογία επικοινωνίας που χρησιμοποιούσαν οι επιβαίνοντες εξωγήινοι πιλότοι.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τα προβλήματα της Apple κορυφώθηκαν το 1985 – τη χρονιά που ανακαλύφθηκε ο Τιτανικός – και απομάκρυνε τον Steve Jobs από την εταιρία, αν και ήταν ένας από τους τρεις συνιδρυτές της. Έτσι, εκείνος ίδρυσε το 1986 την NeXT και αγόρασε την Pixar, του Τζορτζ Λούκας, παραγωγού της σειράς ταινιών όπως Ο Πόλεμος των Άστρων, Ιντιάνα Τζόουνς και άλλες. Δεν ήταν τυχαίο ότι το 1996, η Apple που συνέβαλε αρχικά στη χρηματοδότη ανέλκυσης του καρφωμένου στο βυθό ιπτάμενου δίσκου, προέβη στην εξαγορά της NeXT φέρνοντας πίσω τον Τζομπς και ανεβάζοντάς τον στη θέση του προέδρου του ΔΣ, θέση που διατήρησε μέχρι το θάνατό του.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Στηβ είχε στα χέρια του μια εξωγήινη τεχνολογία που μόλις στα τέλη της δεκαετίας του 90 κατάφεραν οι άνθρωποί του να αποκωδικοποιήσουν, να την φέρουν στα ανθρώπινα μέτρα και, τελικά, να την εφαρμόσουν στο iphone που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2007, οπότε και άνοιξε τον δρόμο για όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να κατασκευαστούν και παρασκευαστούν smartphone σε όλο τον κόσμο, από πολλές άλλες εταιρίες που αντέγραψαν και προσάρμοσαν τη νέα τεχνολογία στα δικά τους δεδομένα.

*Αν και από τα παραπάνω, μερικά γεγονότα και κάποιες συγκυρίες μπορεί να μοιάζουν ότι ταιριάζουν, ενώ παράλληλα τα πρόσωπα που αναφέρονται είναι αληθινά και υπαρκτά, η όλη ιστορία είναι προϊόν φαντασίας και μυθοπλασίας και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Η όλη ιδέα προέκυψε από ένα σχετικό topic στο φόρουμ της iphonehellas.gr/forum και ένα βίντεο το οποίο δέχεται αρκετά επικριτικά σχόλια.

diadrastika / Image by Pete Linforth from Pixabay