Το ΜΥΣΤΗΡΙΟ της ΓΗΣ των ΓΙΓΑΝΤΩΝ της ΑΡΧΑΙΑΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Η «Γη των Γιγάντων» της αρχαίας Ρουμανίας, 15 οικισμοί σπηλαίων, μη αποκρυπτογραφημένες γραφές και απεικονίσεις «εξωγήινων» όντων

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Πολλά μέρη στον κόσμο έχουν μία ξεχασμένη ιστορία να μας αφηγηθούν μέσα από αρχαία σπήλαια, μη αποκρυπτογραφημένες γραφές, απεικονίσεις όντων που θα μπορούσαν να είναι εξωγήινοι, υπερφυσικών δυνάμεων και παράδοξων παραδόσεων από τα άστρα. Βρισκόμαστε στην Ρουμανία, στη Γη των Γιγάντων. Είναι μία διαδρομή επικίνδυνη και διαφορετική από τις συνηθισμένες. Στα Όρη Buzau υπάρχει ένα σημαντικό σύμπλεγμα σπηλαίων, σε μία περιοχή που ονομάζεται “Γη της Luana” (Tara Luanei), κοντά στα χωριά Alunis, Nucu και Colti. Περισσότεροι από 15 οικισμοί σπηλαίων εκτείνονται σε μια επιφάνεια άνω των 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μερικά σπήλαια είναι παλαιές γεωλογικές μορφές, ενώ πολλά από αυτά περιέχουν εγχάρακτα σχήματα.

«Άθως» το Άγιο Όρος της Ρουμανίας

Σήμερα, αυτή η περιοχή έχει το προσωνύμιο “Άθως”, το Άγιο Όρος της Ρουμανίας. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ίσως γύρω στο 300 χρόνια μ.Χ., οι πρώτοι Χριστιανοί ιεραπόστολοι έφθασαν από τη Μέση Ανατολή και έζησαν εδώ. Τα σπήλαια, χρησιμοποιήθηκαν ως καταφύγια και τόποι λατρείας κατά τους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού. Έτσι δημιουργήθηκαν κελιά και εκκλησίες λαξευμένες σε βράχους.

Διαβάστε επίσης: Ο σκελετός αρχαίου γίγαντα στη Βόρειο Ήπειρο που λέγεται ότι βρέθηκε το 1891

Ένα από τα κελιά ανήκε στον μοναχό Dionisie, που ο θρύλος λέει, ότι έκανε το δρόμο προς την κατοικία του, όσο περίπλοκο του ήταν δυνατόν, επειδή του άρεσε να είναι μόνος. Μέχρι το 19 ο αιώνα, ερημίτες και μοναχοί έκαναν τις σπηλιές τόπο διαβίωσης και προσευχής, μακριά από την καθημερινή ζωή. Λέγεται, ότι περίφημοι άρχοντες της Ρουμανίας ή και πριγκίπισσες έρχονταν εδώ για να εξομολογηθούν και να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους.

Πολλά βράχια και σπηλιές της Luana περιέχουν μια παλιά γραφή που δεν έχει ακόμα αποκρυπτογραφηθεί. Στους τοίχους υπάρχουν επίσης αρκετά αινιγματικά χαράγματα. Μερικά από αυτά μοιάζουν με αστέρια και σταυρούς, αλλά το πραγματικό νόημά τους είναι άγνωστο. Παράλληλα βλέπουμε και δείγματα ελληνικής γραφής. Ξεχωρίζουμε εύκολα γράμματα που μοιάζουν ή θυμίζουν εκείνα του ελληνικού αλφαβήτου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία χρονολόγηση για όλα αυτά και καμία προσπάθεια οποιουδήποτε είδους από αρχαιολόγους. Ωστόσο, μπορούμε εύκολα να ξεχωρίσουμε και είδη γραφής που πραγματικά είναι άγνωστα και πεισματικά αρνούνται να μας πουν τα μυστικά τους. Κάποιοι λένε ότι είναι εξωγήινων καθώς έχουν βρεθεί πετρογλυφικά, αγαλματίδια, ίχνη και αποτυπώματα που δεν απεικονίζουν ανθρώπους.

Περίεργα φαινόμενα

Εκατοντάδες παραφυσικά φαινόμενα έχουν αναφερθεί σε αυτή την περιοχή: φωτιές που εμφανίζονται από το πουθενά χωρίς να καίνε και να καταστρέφουν, εξαφανίσεις ανθρώπων, μία μπλε ομίχλη που βοηθάει στην τηλεπαθητική επικοινωνία και διάφορα άλλα. Πολλοί ντόπιοι λένε ότι ήδη από την παιδική τους ηλικία έχουν δει πολλές εμφανίσεις ενός μοναχού να περιφέρεται γύρω από τα βουνά και τις σπηλιές. Υπάρχει επίσης μια αρχαία είσοδο μιας σήραγγας. Παραμένει άγνωστο που οδηγεί.

Λέγεται πως κάποτε ο Ρουμάνος δικτάτορας Nicolae Ceausescu (Νικολάε Τσαουσέσκου) έστειλε ένα ειδικό πράκτορα της μυστικής υπηρεσίας του για να διερευνήσει τα λεγόμενα αινίγματα των Ορέων Buzau. Αλλά τίποτα δεν έγινε γνωστό σχετικά με τα αποτελέσματα. Η απομόνωση της περιοχής αυτής παρήγαγε άφθονους θρύλους που μεταδίδονται από στόμα σε στόμα, σχετικά με μυστικιστικές και απόκρυφες ιστορίες που οι περισσότερες είχαν να κάνουν με μαγνητικές ανωμαλίες και διάφορα άλλα παραφυσικά φαινόμενα.

Γη των Γιγάντων

Πολύ παλαιότερα, η περιοχή ονομαζόταν «Γη των Γιγάντων». Δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία σχετικά με το γιατί, όμως κάποια πράγματα μπορούν να μας διαφωτίσουν. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν μαρτυρίες για σκελετούς γιγάντων που σήμερα δεν είναι γνωστό που βρίσκονται, αν υπάρχουν ακόμα και αν δεν τους δημιούργησε η ζωηρή φαντασία των ανθρώπων. Κάποια πετρογλυφικά παρουσιάζουν φιγούρες που δεν είναι ανθρώπινες, αλλά ανήκουν σε κάποιο είδους ανθρωποειδών. Ποιους απεικονίζουν; Είναι εξωγήινοι; Κάποιοι λένε ότι είναι γίγαντες (μπορείτε να δείτε μια χαρακτηριστική φιγούρα στο 2:40 του βίντεο που ακολουθεί στο τέλος)

Διαβάστε επίσης: Το «Μυστικό» της Προέλευσης των Γιγάντων

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Υπάρχουν δύο παραδόσεις σχετικά με την περιοχή. Διαφέρουν μόνο σε ένα σημείο. Σύμφωνα με έναν αρχαίο μύθο, στην περιοχή έφτασε μία όμορφη γυναίκα, η Luana, η οποία ήρθε από τα άστρα μέσα σε ένα πύρινο άρμα. Αγάπησε έναν ντόπιο και έμεινε εκεί. Σύμφωνα με έναν άλλο μύθο ένας βασιλιάς, ο Αν, ήρθε μέσα στο πύρινο άρμα, είδε την περιοχή, του άρεσε και έμεινε. Η συνέχεια και στις δύο ιστορίες είναι η ίδια:

Η Luana ή ο Άν, έμαθε στους ντόπιους να καλλιεργούν, να θεραπεύουν σωματικές και πνευματικές ασθένειες, να φτιάχνουν οχήματα και πολλά άλλα. Όλοι οι κάτοικοι της πόλης είχαν πρόσβαση σε ένα είδους θαυματουργού νερού που μπορούσε να θεραπεύσει κάθε είδους πληγή ή ασθένεια. Αφού έχτισε ισχυρά τείχη, σήκωσε πάνω από την πόλη έναν ήλιο που φώτιζε και το βράδυ. Τα τεράστια τείχη έλαμπαν δυνατά μέρα και νύχτα, ενώ το “Βασίλειο της Luana” προστατευόταν από ισχυρά όντα που φρουρούσαν τις πύλες της πόλης.

Όμως, πολλά μυστικά μοιράστηκαν στους ανθρώπους και αυτό εξόργισε αυτούς που ζούσαν στον ουρανό, πιθανότατα την πατρίδα του Αν ή της Luana. Έστειλαν λοιπόν στρατό να τους καταστρέψουν όλους. Ο Αν ή η Luana έστειλε τους ντόπιους στις σπηλιές για να γλιτώσουν. Μία μεγάλη πυρκαγιά ξεκίνησε στον ουρανό η οποία κατέστρεψε τα πάντα. Κάηκαν σπαρτά, ποτάμια στέγνωσαν, ο Ήλιος σκοτείνιασε, ο αέρας δηλητηριάστηκε, τα ζώα και τα πουλιά δεν πλησίασαν ξανά. Αυτό ήταν το τέλος της άλλοτε ισχυρής και μαγευτικής “Γης της Luana”.

Άραγε, θα μπορούσαν οι αναφορές αυτές να περιγράφουν αρχαία ατομικά ή πυρηνικά όπλα; Και τι είδους τείχη ήταν αυτά που έλαμπαν μέρα-νύχτα; Κάποιο κονίαμα που αντανακλούσε το φως του ήλιου και της σελήνης ή μήπως κάποιο είδος ενeργειακής ασπίδας; Τι ακριβώς ήταν ο «ήλιος» που ανέβασε πάνω από την πόλη ο Αν για να φωτίζει τα βράδια; Μήπως ο βασιλιάς Αν έχει κάποια σχέση με τον βασιλιά Άνου των Ανουνάκι που επίσης ήρθαν από τα άστρα, σύμφωνα με την σουμερική παράδοση; Αυτή η περιοχή είναι σε μεγάλο βαθμό παραμελημένη από τους αρχαιολόγους και ελάχιστα γνωστή στους τουρίστες. Ποια και πόσα ακόμα αρχαία μυστικά κρύβονται σε αυτό το ξεχασμένο μέρος του κόσμου; Παρακολουθήστε και μία διαδρομή στο βίντεο με τίτλο Traseu in Muntii Buzaului. Asezarile rupestre din Tara Luanei

diadrastika