Η Γη μας δεν είναι γαλάζια ούτε γαλανοπράσινη, αλλά πολύ πιο σκοτεινή, σύμφωνα με εικόνα από ιαπωνικό δορυφόρο

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Έχουμε συνηθίσει στην ιδέα ότι ο πλανήτης στον οποίο ζούμε είναι γαλανόλευκος ή γαλανοπράσινος. Γαλανός εξαιτίας της θάλασσας, λευκός από τα σύννεφα που τον περιβάλλουν και πράσινος λόγω της ανθισμένης ξηράς.

Όμως, τελικά, φαίνεται πως αυτή η ιδέα, μας έχει λανθασμένα εντυπωθεί εξαιτίας διαφόρων φίλτρων και άλλων βελτιώσεων μέσα από τις οποίες περνούν οι δορυφορικές εικόνες που στέλνουν οι εκάστοτε δορυφόροι.

Η πραγματικότητα φαίνεται τελείως διαφορετική σύμφωνα με την Βρετανική σελίδα dailymail.co.uk και τον Ιαπωνικό δορυφόρο Himawari-8, ο οποίος από απόσταση 35.790 χλμ, στις 7 Οκτωβρίου 2014, κατέγραψε την εικόνα της Γης, όπως είναι στην πραγματικότητα χωρίς τις έξτρα προσθήκες και επεξεργασίες. Η Γη είναι πολύ πιο σκοτεινή απ’ ότι φαντάζεστε. Είναι ένας σκοτεινός πλανήτης

Διαβάστε επίσης: Γιατί δορυφορικές εικόνες Ρωσίας-NASA διαφέρουν

Και, αν κάποιος το σκεφτεί λογικά, έτσι είναι, καθώς επάνω στην επιφάνειά της, βλέπουμε την θάλασσα γαλάζια αφού καθρεφτίζει τον γαλάζιο ουρανό, ενώ αλλάζει αποχρώσεις, ανάλογα με αυτόν και την διάθλαση του ηλιακού φωτός στην ατμόσφαιρα. Αλλά, στο άπειρο και σκοτεινό διάστημα, οι θάλασσες, οι ξηρές και ο ουρανός (η ατμόσφαιρα) είναι… αλλιώς… εμφανίζεται με ένα γκριζωπό χρώμα, σαν να μην έχει χρώματα, σα να είναι ένας σκοτεινός πλανήτης, όπως οι ψυχές πολλών ανθρώπων.

Ακολουθεί η εικόνα από τον δορυφόρο:

Η ΓΗ μας ΔΕΝ είναι ΓΑΛΑΖΙΑ ούτε ΓΑΛΑΝΟΠΡΑΣΙΝΗ
Η Γη σύμφωνα με την dailymail.co.uk

Διαβάστε επίσης: Το μυστηριώδες «άνοιγμα» στον Βόρειο Πόλο από δορυφορικές εικόνες

diadrastika

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.