Το ΜΥΣΤΗΡΙΟ με ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΑ σε ΘΕΟΥΣ, ΑΓΙΟΥΣ και ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ... (εικόνες)

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τα φωτοστέφανα έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε σε αγιογραφίες σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες. Υπάρχουν και σε αγάλματα των καθολικών εκκλησιών. Όμως, αυτή η άλως γύρω από τα κεφάλια των αγίων δεν αποτελεί “προνόμιο” της χριστιανικής τέχνης. Μα και πάλι… Χάνεται στα βάθη πολλών αιώνων και πολλών χιλιετιών πολύ πριν την εμφάνιση των μονοθεϊστικών και παραδοσιακών θρησκειών.

Σίγουρα, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το φωτοστέφανο των αγίων, καθώς το συναντάμε παντού στις εκκλησίες μας. Αλλά πόσοι γνωρίζετε, ότι φωτοστέφανο φέρουν ο Βούδας, ο Κρίσνα, η θεά Κάλι και πολλοί άλλοι; Σχεδόν άγνωστο είναι το γεγονός πως το συναντούμε σε αρχαίους Έλληνες θεούς, όπως ο Απόλλωνας, ο Ποσειδώνας και πολλοί άλλοι.

Τι θα λέγατε, όμως, αν σας δείχναμε ότι φωτοστέφανο είχαν (ίσως ακόμα έχουν) οι εξωγήινοι;

Πριν αναλύσουμε το θέμα, ας δούμε συνοπτικά μερικές εικόνες:

Φιγούρες Wandjina, Αυστραλία

Valcamonica, Ιταλία

Θεός Ποσειδώνας

Αμφιτρίτη και Ποσειδώνας

Αμφιτρίτη και Ποσειδώνας (κοντινό της άνω φωτογραφίας)

Θεός Απόλλων

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Πρώιμα χριστιανικά χρόνια

Βούδας

Κρίσνα

Σε πολλά μέρη του κόσμου, σε σπηλιές, σε βράχους, σε ογκόλιθους, σε μεγάλιθους, έχουν βρεθεί άγνωστες μορφές ανθρωποειδών που παραπέμπουν σε εξωγήινους. Οι μορφές αυτές αποτελούν αντικείμενο μελέτης της θεωρίας των Αρχαίων Αστροναυτών. Η ηλικία τους σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα 10.000 χρόνια ενώ σε κάποιες άλλες φτάνουν και πέρα από τα 30.000.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτές οι μορφές είναι σαχλαμάρες και αποκυήματα της φαντασίας των χαμηλής νοημοσύνης πρωτόγονων. Αλλά πως ο “πρωτόγονος” είχε την ικανότητα να ζωγραφίσει και να απεικονίσει με εξαιρετική ακρίβεια ζώα του περιβάλοντός του, αλλά… στην περίπτωση των περίεργων μορφών ζωγράφισε μπούρδες; Μυστήριο… Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας…

Πολλές από τις παράξενες ή και αλλόκοτες μορφές φέρουν φωτοστέφανο γύρω από τα κεφάλια τους. Πώς ήξεραν οι “πρωτόγονοι” το φωτοστέφανο;

Υπάρχει εξήγηση;

Η θεωρία των αρχαίων αστροναυτών, εξηγεί για το φωτοστέφανο πως πρόκειται για κράνος ή κάσκα, κάποιου είδους, όπως των σύγχρονων αστροναυτών. Όμως, αυτό δεν ταιριάζει σε όλες τις περιπτώσεις.

Αν πρέπει να δώσουμε κάποια ασφαλή εξήγηση, τότε ίσως θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στην ανθρώπινη αύρα. Κάθε ζωντανός οργανισμός εκπέμπει ένα φως το οποίο είναι αόρατο στα μάτια μας. Ανάλογα με το χρώμα της αύρας ή τις μεταβολές ή ακόμα και την πυκνότητά της, μπορεί κάποιος να υπολογίσει, εφόσον τη βλέπει, αν κάποιος είναι καλός, αγνός, άρρωστος, κακός κλπ. Όσο το χρώμα λαμπυρίζει ή χρυσίζει και ειδικότερα στο κεφάλι, τόσο το ον που το φέρει τείνει προς το “ανώτερο”, προς το “θείον”.

Αλλά η αύρα δεν φαίνεται. Δεν μπορούμε να την δούμε. Πώς την αντιλήφθηκαν οι “προϊστορικοί” άνθρωποι; Ίσως, να είχαν την ικανότητα, ανάμεσα σε πολλές άλλες, να “βλέπουν” την αύρα. Ενδεχομένως, όμως, να ήξεραν την τεχνική για να μπορούν την δουν -όπως μπορούμε κι εμείς να την δούμε, με την κατάλληλη πρακτική.

Αν πράγματι αυτές οι περίεργες μορφές των χιλιάδων ετών στα βράχια και στα σπήλαια ανά τον κόσμο, είναι εξωγήινοι τότε, μπορούμε να υποθέσουμε πως, εφόσον έφεραν φωτοστέφανο, μάλλον επρόκειτο για αγνά και ανώτερα όντα, μη-προσκολλημένα, γεμάτα με εσωτερική χαρά, υψηλή πνευματική ανάπτυξη.

Κάπως έτσι, φτάνουμε σε ένα παρακινδυνευμένο ερώτημα: Μήπως οι άγιοι και οι θεοί των περισσοτέρων θρησκειών ταυτίζονται ή έχουν κάποια στενή συγγενική σχέση με τους εξωγήινους; 

Ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, ότι εξωγήινα νοήμονα όντα ήρθαν στην Γη από μακρινούς πλανήτες, υπάρχουν σε όλες τις παραδόσεις αλλά και σε εκατοντάδες αγαλματίδια. Ίσως το πιο χαρακτηριστικό από όλα είναι το έκθεμα σε αρχαιολογικό μουσείο που δείχνει και το ίδιο το αρχαίο διαστημόπλοιο. 

Όπως έχουμε δείξει, υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ των αρχαίων θρησκειών -απομακρυσμένων γεωγραφικά και μη- που φτάνουν ως τις μέρες μας. Το γεγονός ότι τα ιδεώδη τους, παραβιάστηκαν, αλλοιώθηκαν και διαμορφώθηκαν από αλλογενείς φορείς κατά τα συμφέροντα των αλλογενών πεποιθήσεων, δεν αλλάζει την ουσία. 

Το φωτοστέφανο είναι ουσιαστικά το “περίβλημα” ανώτερων πνευματικών νοημόνων όντων -είτε κατέβηκαν από τον ουρανό είτε όχι- τα οποία στην προσπάθειά τους να εδραιώσουν έναν καλύτερο κόσμο, θεοποιήθηκαν. 

Από κει πέρα, αυτή η χρυσή άλως γύρω από το κεφάλι, έγινε χαρακτηριστικό “σήμα κατατεθέν” αγίων και θεών ανά τον κόσμο -είτε το αξίζουν είτε όχι. Σε πολλές θρησκείες έγινε ο υποσυνείδητος τρόπος εξουσίας και εγκλωβισμού του ανθρώπινου μυαλού…  diadrastika.com