Το μυστήριο του αρχαίου «κουτιού» και της άγνωστης μάλλον υψηλής τεχνολογίας του
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Το μυστήριο καθώς και όλα τα μονοπάτια που οδηγούν σε χιλιάδες θεωρίες, έλκει από παλιά τους ανθρώπους. Πόσο μάλλον όταν έχεις μπροστά σου την τέλεια κατασκευή η οποία διαφέρει εντυπωσιακά από άλλες κατασκευές γύρω της και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τίποτα γι’ αυτήν…
Ελεφαντίνη, είναι ένα νησί στον ποταμό Νείλο στη νότια Αίγυπτο. Το νησί, πιθανότατα έχει λάβει το όνομά του από το σχήμα του, το οποίο αν το δει κανείς από ψηλά θυμίζει έντονα χαυλιόδοντα ενός ελέφαντα. Ωστόσο και τα στρογγυλεμένα βράχια στις όχθες του μοιάζουν με ελέφαντες. Σύμφωνα με την αιγυπτιακή μυθολογία, εδώ ήταν ο τόπος κατοικίας του Khnum (Χνούβις), ο επικεφαλής θεός των καταρρακτών, ο οποίος φρουρούσε και έλεγχε τα νερά του Νείλου από σπηλιές που υπήρχαν κάτω από το νησί.
Διαβάστε επίσης: Το μυστήριο της «απολιθωμένης πατημασιάς». Αποτύπωμα αρχαίου αστροναύτη;
Αν και το νησί δεν έχει την προβολή και την αίγλη των Πυραμίδων, εκείνο που, ανάμεσα σε άλλα, αξίζει την προσοχή μας είναι πως υπάρχει ένα γιγαντιαίο πέτρινο κουτί κατασκευασμένο από μασίφ γρανίτη. Είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κατάφεραν με τα υποτιθέμενα χάλκινα εργαλεία τους να διαμορφώσουν τόσο τέλεια τις επιφάνειές του, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά σε αυτό. Η κατασκευή μου θυμίζει έντονα τα ερείπια του Puma Pumku στην Νότια Αμερική. Είναι και αυτά τόσο τέλεια κατασκευασμένα που η μόνη εξήγηση είναι πως είτε οι κατασκευαστές τους διέθετα εργαλεία πολύ προηγμένα από τα δικά μας ή ότι είναι αποτέλεσμα εξωγήινης τεχνολογίας.
Διαβάστε επίσης: Αργώ, Δέρας, Πήγασος, Βελλερεφόντης. Κρυπτογραφημένες τεχνολογίες
Πάντως, στα μάτια μου φαντάζει ότι το αντικείμενο προς εξέταση στην Ελεφαντίνη, είναι ένα κατάλοιπο ενός πολύ αρχαιότερου πολιτισμού με υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα, είτε γήινης είτε εξωγήινης προέλευσης. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβαίνει γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία που να το αποδεικνύουν. Ωστόσο, η προσοχή μου εστιάζεται σε αυτό που βλέπω: To «κουτί» είναι τόσο τέλεια ευθυγραμμισμένο, γωνιασμένο και ζυγισμένο που, από μόνο του θα μπορούσε να συγκριθεί με εκατοντάδες άλλα ευρήματα ανά τον κόσμο που προκαλούν τον θαυμασμό αλλά και χιλιάδες απορίες για την προέλευσή τους. Ποιοι το έφτιαξαν; Γιατί το έφτιαξαν; Γιατί διαφέρει από τα άλλα αντικείμενα τριγύρω του; Και… το κυριότερο: Πώς το έφτιαξαν;
Διαβάστε επίσης: Πέτρινα κουτιά της Αιγύπτου: Αρχαίες μπαταρίες;
Δείτε και το σχετικό βίντεο με τίτλο Lost Ancient High Technology At Elephantine Island In Egypt
diadrastika