Έψιλον στη Σελήνη, εξέδρες και πυραμίδες

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το φεγγάρι είναι ένα ουράνιο σώμα, ένας δορυφόρος του πλανήτη μας. Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι γεμάτο με πολλά και ανεξιχνίαστα μυστήρια. Θα μπορούσαν να υπάρχουν ίχνη ή δομές εξωγήινων πολιτισμών; Θα μπορούσε να υπάρχει ένα τεράστιο Έψιλον στη Σελήνη; Πιθανότατα, η επίσημη εκδοχή να φαντάζει πεζή και αδιάφορη, όμως οι εικόνες από εκεί ψηλά, δείχνουν ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες.

Πολλά έχουν έχουν ειπωθεί για την Σελήνη που όμως δεν χωράνε όλα σε μία μικρή ανάρτηση. Όμως, εκεί που θα πρέπει να επικεντρωθούμε είναι σε έναν συνδυασμό δύο αυθεντικών πραγμάτων. Το ένα είναι οι παραδόσεις πολλών αρχαίων λαών, ανάμεσά τους και οι αρχαίοι Έλληνες, που μιλούσαν για έναν δορυφόρο που κατοικείται, που έχει πόλεις και κτίρια. Μπορεί οι σύγχρονοι να θέλουν όλα αυτά να τα βλέπουν ως παραμυθάκια, αλλά σε αυτόν εδώ το χώρο εμπιστευόμαστε την κρίση όλων των αρχαίων προγόνων και τις τις μυθολογίες τους.

Το δεύτερο είναι φωτογραφίες πολύ καλής ποιότητας και ανάλυσης, όπου σε κάποια από αυτές θα μπορούσαμε να διακρίνουμε ένα πιθανό Έψιλον στη Σελήνη. Μια νέα μελέτη προχωράει ένα βήμα πιο πέρα από την περίφημη εξίσωση Drake που χρησιμοποιείται για την εκτίμηση του αριθμού των πολιτισμών στον Γαλαξία που μπορεί κανείς να ανιχνεύσει μέσω των σημάτων εκπομπής τους. Μάλιστα, προχωράει και ένα βήμα πέρα από όλα τα πειράματα SETI (Search for ExtraTerrestrial Intelligence – Αναζήτηση Εξωγήινης Νοημοσύνης) που σαρώνουν τους ουρανούς αναζητώντας σήματα ραδιοφώνου ή φωτός.

Διαβάστε επίσης: Αρχαίοι Ευφυείς Πολιτισμοί στη Σελήνη. Πιθανά Ίχνη

Ένας δυνητικά καλύτερος τρόπος για να βρεθούν στοιχεία εξωγήινης ζωής είναι, παράλληλα με τους γνωστούς τρόπους να γίνεται και Aναζήτηση για Eξωγήινα Tεχνουργήματα (SETA – Search for ExtraTerrestrial Artifacts), ειδικά εάν αυτά τα τεχνουργήματα είναι εξοπλισμένα με τεχνητή νοημοσύνη, είπε στο Space.com ο συγγραφέας της μελέτης James Benford, φυσικός στο Microwave Sciences στο Λαφαγιέτ της Καλιφόρνια.

Στη νέα μελέτη, ο Benford ανέπτυξε μια έκδοση της εξίσωσης Drake για τεχνουργήματα. Η νέα φόρμουλα επικεντρώθηκε συγκεκριμένα σε αυτό που αποκαλεί κρυμμένους «παραμονευτές» (lurkers) – και πιθανούς ρομποτικούς εξωγήινους ανιχνευτές. Στην περίπτωση, λοιπόν, που οι lurkers, αναπτύχθηκαν για να καραδοκούν και να παραμονεύουν κάπου κρυμμένοι, από πολιτισμούς που μπορεί κάλλιστα να έχουν πεθάνει, οι ίδιοι οι lurkers θα μπορούσαν ακόμα να είναι αρκετά ενεργοί για να επικοινωνούν μαζί μας. Αυτή είναι μια πιο ενεργή αναζήτηση αποδεικτικών στοιχείων αντί για παθητικές παρατηρήσεις, είπε ο Benford. Επιπλέον, πρότεινε την ανάλυση σεληνιακών εικόνων πρώτα για σημάδια εξωγήινων ανιχνευτών και σημείωσε ότι το Lunar Reconnaissance Orbiter της NASA έχει τραβήξει περίπου 2 εκατομμύρια φωτογραφίες του φεγγαριού από το 2009 με ανάλυση έως περίπου 30 εκατοστά. Άραγε, θα μπορούσε κάποια δομή, όπως ένα Έψιλον στη Σελήνη που φαίνεται από κάποια χιλιόμετρα μακριά να είναι ένας lurker;

Φυσικά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς ψάχνουμε. Πως μπορεί να είναι αυτοί οι εξωγήινοι ρομποτικοί ανιχνευτές, οι lurkers; Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, εάν κάποιες δομές που μοιάζουν γνώριμες στα ανθρώπινα μάτια, θα μπορούσαν να αποτελούν εξωγήινα τεχνουργήματα. Αλήθεια, θα μπορούσαν; Ή μήπως, θα μπορούσαν να λογαριαστούν ως παρειδωλίες, ως φυσικοί σχηματισμοί που μας δίνουν την εντύπωση από κάτι γνωστό στη Γη, αλλά και ως παιχνίδια της σκιάς και του φωτός που λειτουργούν ως οφθαλμαπάτες;

Στη συνέχεια θα δούμε εικόνες από το Lunar Orbiter του προγράμματος για την χαρτογράφηση της Σελήνης κατά το διάστημα 1966-1967. Προέρχονται από την συλλογή Robertson. Σε ένα τμήμα μιας εικόνας θα δούμε μία δομή που θυμίζει ένα τοποθετημένο ή οικοδομημένο Έψιλον στη Σελήνη.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία που βλέπετε πιο κάτω – αν αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη – κρύβει πολλά μυστικά (τονισμένα για να ξεχωρίζουν). Το κυριότερο και οφθαλμοφανές, είναι μία εκπληκτική δομή στο κέντρο: μοιάζει να έχει ένα συγκεκριμένο σχήμα που στο μυαλό μας φέρνει το γράμμα Ε (έψιλον). Λίγο πιο πάνω υπάρχει μία προεξοχή που εκτείνεται προς τα πάνω και φαίνεται να έχει τα χαρακτηριστικά ενός πύργου, ή ίσως μίας εξέδρας εκτόξευσης. Πιο αριστερά υπάρχει μία ακόμα δομή που το σχήμα της φέρνει στο νου μας το γνωστό γράμμα Η (ήτα). Άραγε, θα μπορούσαν αυτά να είναι τεχνουργήματα εξωγήινων; Ειδικότερα, η δομή που μοιάζει με πύργο θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός ρομποτικός εξωγήινος ανιχνευτής; Και τα γράμματα; Μπορεί να υπάρχει πραγματικά ένα Ήτα και ένα Έψιλον στη Σελήνη, τοποθετημένα από κάποιους εξωγήινους; Ή όλα αυτά είναι στη φαντασία μας;

Εξέδρα-πύργος και Ε-Η

Όχι πολύ μακριά από την περιοχή υπάρχει μία ακόμα δομή που θα μπορούσε να έχει τα χαρακτηριστικά μίας πυραμίδας:

Πυραμίδα στο Φεγγάρι

Όπως θα δείτε και στο video παρακάτω υπάρχουν επιπλέον πολύ ενδιαφέρουσες δομές που δίνουν μία εντύπωση: ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο συμπέρασμα πως όλα αυτά δεν βρέθηκαν τυχαία σε έναν τόπο. Να είναι εξωγήινα τεχνουργήματα, ρομποτικοί εξωγήινοι ανιχνευτές, ή παρειδωλίες; Ποιός μπορεί να πει με σιγουριά;

Τις αυθεντικές φωτογραφίες μπορείτε να τις ψάξετε στους παρακάτω συνδέσμους ή/και να δείτε το αναλυτικό βίντεο που ακολουθεί αμέσως μετά, με τίτλο “UNCENSORED Alien Moon Structure Image Scans Exposed 2/28/16”:

diadrastika