Μέσα στον Ήλιο Ναυλοχούν Αρμάδες Ολύμπιων Σκαφών
Image by eber2010 from depositphotos

Μέσα στον Ήλιο Ναυλοχούν Αρμάδες Ολύμπιων Σκαφών
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο φαντασίας, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Κάποτε, στο πολύ μακρινό παρελθόν, σε έναν κόσμο όπου ο ήλιος έλαμπε πιο λαμπερός από ποτέ, αρμάδες σκαφών των Ολύμπιων Θεών έπλεαν στο απέραντο άγνωστο. Κάθε σκάφος ήταν στολισμένο με τα χρώματα και τα σύμβολα των αντίστοιχων θεών και η ατμόσφαιρα γέμιζε με τον ήχο των επευφημιών των ηλιακών κηλίδων και τον κυματισμό των εκρήξεων από τις ηλιακές εκλάμψεις.

Καθώς τα σκάφη γλιστρούσαν με χάρη στα λαμπερά νερά της ροδαλής χρωμόσφαιρας, οι πληθυσμοί των μητρικών σκαφών ένιωθαν ένα κύμα ενθουσιασμού και αποφασιστικότητας. Είχαν προπονηθεί για αυτή τη στιγμή όλη τους τη ζωή και τώρα ήταν επιτέλους στο δρόμο για να διασχίσουν το πιο διάσημο ηλιακό σύστημα, σε αυτή την άκρη του Γαλαξία.

Ιστορία Φαντασίας: Χαιρετισμούς από τον Γαλαξία της Ανδρομέδας

Οι ακτίνες του ήλιου χτυπούσαν ακούραστα τις σαν βάρκες σε τρικυμία, τεράστιες μητροπόλεις που έβγαιναν από το εσωτερικό του άστρου, ρίχνοντας μια χρυσή λάμψη στο αιθέριο ποτάμι ενέργειάς τους και δημιουργώντας το σκηνικό για ένα πραγματικά επικό ταξίδι. Οι πιλότοι και οι χειριστές έφταναν τους εαυτούς τους στο όριο, οι μύες τους τεντώνονταν καθώς δούλευαν μαζί για να προωθήσουν τα σκάφη τους προς τα εμπρός με ταχύτητα και ακρίβεια.

Καθώς οι αρμάδες των σκαφών έπλεαν όλο και πιο μακριά στον ηλιόλουστο ορίζοντα, συναντούσαν προκλήσεις και εμπόδια στο δρόμο. Οι ηλιακοί άνεμοι χτυπούσαν δυνατά και αλύπητα, απειλώντας να αναποδογυρίσουν τα μητρικά σκάφη που θύμιζαν βαρκούλες στον ωκεανό, με τα αόρατα κύματα θερμότητας που σκέπαζαν και ταρακουνούσαν τα επανδρωμένα κύτη τους. Αλλά οι χειριστές και οι επιβάτες αρνούνταν να αποθαρρυνθούν, αντλώντας τη δύναμη και την αποφασιστικότητά τους να πλοηγηθούν στα ύπουλα διαστημικά νερά.

Τελικά, μετά από μέρες εξαντλητικού αλλά υγιούς ανταγωνισμού, οι αρμάδες των σκαφών έφτασαν στον προορισμό τους με τρόπο που θύμιζε Ολυμπιακούς Αγώνες στο διάστημα. Σαν άλλοι αθλητές βγήκαν στη στεριά, τα πρόσωπά τους έλαμπαν από περηφάνια και ανυπομονησία καθώς ετοιμάζονταν να επιδείξουν τις ικανότητές τους και να στους πλανήτες που περιστρέφονταν γύρω από τον Ήλιο, σαν σε παγκόσμια σκηνή πολλών αστρονομικών μονάδων.

Ιστορία Φαντασίας: ΑΤΙΑ πετούν στον ουρανό Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Καθώς ξεκινούσαν οι προσεγγίσεις, ο ήλιος συνέχιζε να λάμπει στους διαστημικούς αθλητές, φωτίζοντας την αρένα των πλανητών και εμποτίζοντας τον αέρα με ηλεκτρική ενέργεια. Οι αρμάδες των σκαφών είχαν φέρει αυτά τα απίστευτα όντα ως την Γη και τον Άρη – και ακόμα παραπέρα. Ήταν έτοιμοι να τα δώσουν όλα.

Στο τέλος, οι Ολύμπιοι Θεοί αγωνίστηκαν με πάθος και θάρρος και ολυμπιακό πνεύμα για να μοιράσουν τους τους δώδεκα πρώτους πλανήτες. Οι κόποι και οι προσπάθειές τους απέδωσαν καρπούς σύντομα καθώς στάθηκαν στο βάθρο που είχε στηθεί σε κάθε ουράνιο σώμα με τους χιτώνες να κυματίζουν περήφανα πάνω τους.

Οι αρμάδες των Ολυμπιακών σκαφών είχαν πλεύσει από άλλα σημεία του αχανούς διαστήματος και με Πύλη τον Ήλιο το ταξίδι τους είχε οδηγηθεί σε θρίαμβο και δόξα για όλους.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

diadrastika / Image by eber2010 from depositphotos.com