Η Μυστική Ταυτότητα του Κρόνιου Ιευώ

Σε κάθε άνθρωπο υπάρχει το αθάνατο Πνεύμα του πραγματικοί Δημιουργού (όχι των χριστιανών) που ο άνθρωπος δεν γνωρίζει .Δεν γνωρίζει ότι είναι Θεός με θνητό σώμα. Για αυτό ο Πλάτων έλεγε το “γνώθι σαυτόν”. Να μάθει δηλ. ο άνθρωπος ότι και αυτός είναιενας μικρος θεός .

Η Τιτάνες ήταν βασιλιάδες της περιοχής της Μέσης Ανατολής που ακολούθησαν τον Κρονο. Ο Ερρέννιος αναφέρει:

“Οἱ δὲ σύμμαχοι Ἤλου τοῦ Κρόνου Ἐλοεὶμ ἐπεκλήθησαν, ὡς ἂν Κρόνιοι οὗτοι ἦσαν οἱ λεγόμενοι ἐπὶ Κρόνου.”

Μετά την Τιτανομαχία Δία εναντίων Ελοείμ και Κρονου οι Τιτάνες έχασαν και διαλύθηκαν.

Ένας από τους πιο ισχυρούς Τιτάνες ήταν ο Ιευώ (ο Ιαχωβας ο θεός των χριστιανών) ο οποίος προώθησε τον μονοθεϊσμό δλδ να λατρεύεται μόνο ένας Θεός. Η ΠΔ είναι επηρεασμένη από τον Ιαχωβα και αποσπάσματα του Ερμή ..

Ο Ερμης μυθολογήθηκε ως Θωθ όταν πήγε στην Αίγυπτο και ως Ερμής Τρισμέγιστος όταν πήγε στην Ελλάδα για να ζητήσει βοήθεια εναντίων του Κρονου. Στην Γέννεση το πρωτότυπο Εβραϊκό κείμενο γράφει “ 1 εν αρχη εποιησεν ο Ελοείμ τον ουρανον και την γην” πράγμα που δείχνει ότι η Εβραίική θρησκεία προέρχεται πνευματικά σαν σκέψη από κάποιον βασιλιά σύμμαχο του Κρονου.

Αργότερα αναφέρει ότι αυτός ο βασιλιάς ήταν ο Ιαχωβας.

Μετά την Τιτανομαχία μερικοί Ελοείμ επέζησαν. Ένας από αυτούς ήταν ο αρχιερέας και βασιλιάς Ιαχωβας. Ο Ιαχωβας πλησίασε τον βασιλιά Αδάπα με σκοπό να τον μυήσει στην Κρόνια θρησκεία. Στην μυθολογική γλώσσα θα έπλαθε έναν πιστό άνθρωπο.

Την εποχή εκείνη έθιμο και νόμιμο ήταν κάποιος να παντρεύεται την αδερφή του. Έτσι και ο Αδάπας παντρεύτηκε την Εύα (μυθολογικό όνομα) η οποία ήταν από το “πλευρό” του δλδ από την ίδια οικογένεια, δεν ήταν μια ξένη.

Η Εύα μυήθηκε στα Βαβυλωνιακά μυστήρια του Θεού Εά που σύμβολο του ήταν το φίδι και τα μυστήρια ήταν πως να χρησιμοποιείς την ερωτική ενέργεια για πνευματικούς σκοπούς όπως για παράδειγμα να κατακτήσεις την αθανασία καταπίνοντας μικρές ποσότητες αιθέρα από την αύρα του/της συντρόφου σου κατά το ερωτικό παιχνίδι. Κάτι που σαν διδασκαλία σήμερα διδάσκεται στις Ταντρικές σχολές στην Ινδία. Η Εύα θέλησε να μυήσει και τον άντρα της στα Αφροδίσια μυστήρια πράγμα που έκανε. Όταν το έμαθε αυτό ο Ιαχωβας καταράστηκε τον Αδάπα, την Εύα, και το Θεό Εά, το φίδι.

Αυτα τα λέει ο Ιστορικός Ερρέννιος ο Βύβλιος.
Περιοδικό Αναζήτηση Δαρίβας Κατερίνη