Αγρογλυφικά Αναστατώνουν με Μήνυμα στα Ελληνικά

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τα αγρογλυφικά, αναφέρονται επίσης ως σχηματισμοί των καλλιεργειών, διότι δεν έχουν πάντοτε κυκλικό σχήμα, αν και είναι γνωστά ως crop circles. Η θεματολογία των σχεδίων τους όπως αυτές αποτυπώνονται σε τεράστιες καλλιέργειες, συνήθως, σιταριού, κριθαριού, σίκαλης, ή καλαμποκιού, κάποιες φορές μοιάζει αρκετά διασκεδαστικό, κάποιες άλλες όμως, μοιάζει να γίνεται επικίνδυνο ή απειλητικό, ανάλογα με τα σχήματα ή την παράσταση που παρουσιάζουν. Γενικότερα υπάρχει μεγάλη φιλολογία για το ποιοι και πως τα φτιάχνουν και, κυρίως, τι θέλουν να εκφράσουν με αυτό που εκθέτουν. Ουσιαστικά υπάρχουν δύο αντικρουόμενες πλευρές που αφορούν, κυρίως, το ποιοι:

Διαβάστε επίσης: Βίντεο με δύο UFOs που δημιουργούν αγρογλυφικά. Αληθινό ή ψεύτικο;

Η μία πλευρά ισχυρίζεται ότι τα αγρογλυφικά είναι ανθρώπινες κατασκευές. Κάποιοι άνθρωποι βγαίνουν κρυφά τις νύχτες και με σανίδες, ή άλλα υλικά πατάνε ή/και ισοπεδώνουν τα φυτά. Ανάλογα με την πολυπλοκότητα του σχεδίου, μπορεί να χρησιμοποιούν και ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα ή τρακτέρ, των οποίων οι ρόδες εισέρχονται στο χωράφι πατώντας στους μόνιμους διαδρόμους (tramlines) που έχουν τα χωράφια για τις καλλιεργητικές φροντίδες (π.χ. ψεκαστικού, λιπασματοδιανομέα κλπ) και βγαίνουν πάλι από αυτές, χωρίς να αφήνουν ίχνη εισόδου και εξόδου τους. Κάπως έτσι, δημιουργούν με άνεση και γρήγορα τα αγρογλυφικά, τόσο τέλεια και χωρίς λάθη, μέσα σε μία νύχτα χωρίς κανείς να αφήνει ίχνη πίσω του και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Κανείς, όμως, δεν εξηγεί από που έμπαιναν οι φαρσέρ τα χρόνια πολύ πριν εφαρμοστεί η μέθοδος των μόνιμων διαδρόμων στα χωράφια, μιας και η ιστορία των αγρογλυφικών πάει πολύ πίσω στους αιώνες.

Η δεύτερη πλευρά, ισχυρίζεται ότι είναι σχέδια που δημιουργούν εξωγήινοι με τους ιπτάμενους δίσκους τους. Υπάρχουν ενδείξεις που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τη θέση αυτή, αλλά γίνονται αποδεκτές μόνο από τους ουφολόγους και όσους ασχολούνται με το παράξενο και το μυστήριο. Πολλοί από όσους αποδέχονται τη θεωρία των εξωγήινων θεωρούν ότι είναι προειδοποιήσεις ή επιχειρήσεις ενημέρωσης, επικοινωνίας ή/και παρουσίας “αλλοδαπών” προς τον απλό καθημερινό άνθρωπο. Σαν αναγνώστης μπορείτε να διαλέξετε μία πλευρά από τις δύο, όποια σας είναι πιο οικεία ή περισσότερο φυσιολογική να έχει συμβεί για την δημιουργία τους. Ας πάμε, τώρα να δούμε δύο πολύ ενδιαφέροντα σχήματα που εμφανίστηκαν.

Ένα καταπληκτικό αγρογλυφικό, λίγο τρομακτικό, με τo πρόσωπο ενός εξωγήινου να απεικονίζεται μέσα σε κύκλο. Ανακαλύφθηκε στον λόφο Reigate Hill, του Surrey στις 19/7/2016.

ΣΑΛΟΣ με ΔΥΟ νέα ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΑ και το ΜΗΝΥΜΑ τους...

Και πριν προλάβουμε καλά-καλά να το συνειδητοποιήσουμε, έρχεται ένα δεύτερο αγρογλυφικό, ακριβώς την επόμενη μέρα, στις 20/7/2016, κοντά στο Κάστρο Barbury του Wiltshire, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε αυτό διακρίνουμε πολύ καλά πέντε ομόκεντρους κύκλους οι οποίοι, σαν άλλο μουσικό πεντάγραμμο, περιέχουν σύμβολα με τρόπο τέτοιο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι πρόκειται για γραπτό μήνυμα:

ΣΑΛΟΣ με ΔΥΟ νέα ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΑ και το ΜΗΝΥΜΑ τους...

Το περίεργο -ίσως και όχι- είναι πως φαίνεται να υπάρχουν ελληνικά γράμματα, ή έστω κάποια γράμματα που έχουμε κοινά με το λατινικό αλφάβητο (που και αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να θεωρηθεί αδερφάκι με το Χαλκιδικό, δηλαδή ελληνικό). Έστω, λοιπόν, ότι πρόκειται για μήνυμα. Ποιοι το στέλνουν; Γιατί; Τι μπορεί να θέλει να μας πει ο “ποιητής”;

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Το όλο σχέδιο φαίνεται να βασίζεται στο γεωκεντρικό σύστημα του Ίππαρχου, με την Γη στο κέντρο του Ηλιακού μας Συστήματος, όπου ο Ήλιος παριστάνεται με ένα αστέρι, μεταξύ του δεύτερου και τρίτου ομόκεντρου κύκλου. Ενδεχομένως το μήνυμα να προσπαθεί να μας δείξει μια ημερομηνία ή, καλύτερα, μια χρονική περίοδο που θα συμβεί ή θα ξεκινήσει κάτι, ή που θα αρχίσει να αναπτύσσεται. Δεν το ξέρουμε, απλά το υποθέτουμε. Μία ιδεατή λύση στο αίνιγμα έρχεται αν δούμε το όλο σχέδιο μέσα από έναν καθρέφτη. Μάλιστα, αν τοποθετήσουμε το καθρέφτισμα πάνω στο πρωτότυπο και, όλο αυτό μαζί επάνω στο προηγούμενο αγρογλυφικό που εντοπίστηκε στον λόφο Reigate Hill, έχουμε κάποιες αντιστοιχίες που, θα μπορούσαν, ίσως, να δείχνουν ότι πρόκειται για ένα μήνυμα αποτελούμενο από δύο μέρη. Ποιο θα μπορούσε να είναι το μήνυμα; Ίσως αναφέρεται σε μια Άφιξη νοήμονος πολιτισμού που έρχεται πέρα από την Γη. Πότε; Εικασίες πολλές και παρακινδυνευμένες.

Όπως έχετε ήδη καταλάβει, όλα αυτά αποτελούν υποθέσεις και τίποτε περισσότερο. Εκτιμήσεις που εύκολα ο κάθε σκεπτικιστής μπορεί να απορρίψει. Ο γρίφος του δεύτερου αγρογλυφικού, σε συνδυασμό με (ή και χωρίς) το πρώτο, – αν υπάρχει κάτι που να χρειάζεται κάποια λύση, διότι μπορεί και να αποτελεί μια φάρσα – μπορεί να δεχτεί πάρα πολλές ερμηνείες που προκύπτουν, ίσως, από το τι θέλουμε να δούμε μέσα σε αυτό το μήνυμα. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που η επιστήμη και πολλοί ερευνητές δεν λαμβάνουν μέρος σε τέτοιου είδους αποκωδικοποιήσεις. Δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό, παρά μόνο υποθέσεις που για να στηριχτούν χρειάζονται άλλες υποθέσεις. Ωστόσο, όποιοι κι αν έφτιαξαν αυτά τα αγρογλυφικά, γήινοι ή εξωγήινοι, αυτό που, ίσως, καταφέρνουν, τελικά, είναι να βάζουν το μυαλό μας σε σκέψεις. Τώρα, το αν βγει κάτι από αυτές, είναι μια άλλη ιστορία.

Η εκφρασμένη πιθανότητα ότι το σχέδιο περιέχει κάτι ελληνικό όπως το πλανητικό σύστημα του Έλληνα αστρονόμου Ίππαρχου, πατέρα της αστρονομίας, που ανακάλυψε την μετάπτωση των ισημεριών, θεμελιωτή της τριγωνομετρίας, σε συνδυασμό με την επιλογή γραμμάτων που είναι κοινά στο λατινικό και σύγχρονο ελληνικό αλφάβητο, έφερε αρκετά μεγάλη αναστάτωση στον κόσμο λίγων Ελλήνων ουφολόγων καθώς, αν κριθεί αυτός ο συνδυασμός ως επιλογή του σχεδιαστή -και όχι τυχαία-, τότε, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως ένας νοήμων εξωγήινος πολιτισμός, προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους μέσα από ελληνικά στοιχεία. Γιατί; Οι απαντήσεις θα μπορούσαν να είναι πολλές. Μερικές, έχουν ήδη περάσει από το μυαλό σας.

diadrastika