Πεζοναύτες Σκότωσαν Αρχαίο Γίγαντα στο Αφγανιστάν; Όλη η Αλήθεια

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τι θα λέγατε αν ακούγατε για ένα γίγαντα στο Αφγανιστάν, ειδικότερα για ένα Βιβλικό γίγαντα, ύψους 4-5 μέτρων και βάρους περισσότερο από ένα τόνο, ο οποίος ζούσε μέσα σε μια τεράστια σπηλιά, για να τον χωράει, με άλουστα μακριά μαλλιά και άπλυτη φαγωμένη προβιά για να σκεπάζει τα απόκρυφά του σημεία και καλύμματα από δέρματα διάφορων ζώων για να προστατεύει τα πόδια του σαν παπούτσια, τον ανακάλυπτε ξαφνικά μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν και, τελικά, τον κατατρόπωναν; Σίγουρα πολλούς θα γοήτευε μια τέτοια ιστορία όπου το αρχαίο παρελθόν, ο μύθος ή/και ο θρύλος, συναντιούνται στο σήμερα, στο πραγματικό. Έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να την παρακολουθήσει κάποιος σε μια σειρά του Netflix, για παράδειγμα.

Διαβάστε επίσης: Kap Dwa. Μυστηριώδης Γίγαντας 3,5μ, Δύο Κεφάλια

Αλλά, ποια είναι η αλήθεια; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Υποτίθεται, λοιπόν, πως οι ειδικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών σκότωσαν έναν Νεφελίμ Γίγαντα στο Αφγανιστάν και η κυβέρνηση προσπαθεί να το συγκαλύψει. Από το καλοκαίρι του 2016, ξεκίνησε μία έντονη φημολογία ότι μια ομάδα του αμερικανικού στρατού, των Ειδικών Δυνάμεων που υπηρετούσε στο Kandahar του Αφγανιστάν εξαφανίστηκε και σκοτώθηκε το 2002 από ένα βαρύ και πανύψηλο γίγαντα, βγαλμένο από την Παλαιά Διαθήκη. Μια άλλη ομάδα πεζοναυτών εντόπισαν τον Γίγαντα στο Αφγανιστάν, στο σπήλαιό του και, φυσικά, κατάφεραν να τον αφήσουν νεκρό, αφού η ομάδα διέθετε εξοπλισμό τέτοιο που μπορούσε να τον αντιμετωπίσει σε μερικά δευτερόλεπτα, με μία μεγάλη δύναμη πυρός.

Ο Steven Quayle μίλησε για αυτό το περιστατικό, στη δημοφιλή ραδιοφωνική εκπομπή “Coast to Coast” και ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι αποτελεί διαβαθμισμένη, δηλαδή απόρρητη πληροφορία. Υποτίθεται ακόμη ότι κατά την επιστροφή τους στη βάση, οι στρατιώτες υποχρεώθηκαν να υπογράψουν χαρτιά ότι δεν θα αποκάλυπταν το συμβάν και την παράδοξη συνάντησής τους. Όμως, ο μάρτυρας δηλώνει ότι έσπασε τη σιωπή του επειδή «οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι συμβαίνει στον πλανήτη μας».

Διαβάστε επίσης: Κι αν Γίγαντες χιλιάδων ετών ξυπνούν και η ελίτ τους εξαφανίζει;

Σύμφωνα με το snopes.com, ένα site για την παραπληροφόρηση, το τρέχον ενδιαφέρον για την ιστορία φαίνεται να προήλθε από ένα βίντεο που δημιουργήθηκε από τον LA Marzulli, έναν συγγραφέα, blogger και κινηματογραφιστή που αποφάσισε να συνδέσει τη σύγχρονη εποχή με βιβλικά πλάσματα και προφητείες. Στις 13 Αυγούστου 2016, δημοσίευσε ένα επεισόδιο στο YouTube της σειράς του, Watchers, στο οποίο ισχυρίζεται ότι πήρε συνέντευξη από έναν στρατιωτικό εργολάβο ή στρατιώτη που παρακολούθησε τη φάση με τον «Γίγαντα του Κανταχάρ» να σκοτώνει έναν άλλο στρατιώτη πριν πέσει από τα πυρά των πεζοναυτών και μεταφερθεί με μεταφορικό αεροσκάφος κρυφά.

Ο Marzulli υποστηρίζει ότι ο γίγαντας ήταν ένας Νεφελίμ, δηλαδή, όπως περιγράφεται στο Βιβλίο της Γένεσης, ένας απόγονος θεών και ανθρωπίνων γυναικών που κατοικούσαν στη Χαναάν τη στιγμή της ισραηλιτικής κατάκτησης. Αλλά, δυστυχώς, όταν έρχεται η ώρα για περισσότερες και ακριβέστερες λεπτομέρειες, τα πράγματα γίνονται ζόρικα. Ο Marzulli είναι ασαφής, λέγοντας ότι πήρε συνέντευξη από τον ανώνυμο άνδρα σε μια «άγνωστη τοποθεσία», σε άγνωστη ημερομηνία. Ο συνεντευξιαζόμενος που ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον γίγαντα, δεν δίνει καμία λεπτομέρεια για τον τόπο του φερόμενου περιστατικού, εκτός από το να πει ότι ήταν μια «απομακρυσμένη» τοποθεσία στο Αφγανιστάν το 2002. Ισχυρίζεται ότι αυτός και άλλοι εστάλησαν να ψάξουν για μια περιπολία που χάθηκε όταν είδαν έναν κοκκινομάλη γίγαντα να βγαίνει από μια σπηλιά και να σουβλίζει τον φίλο του, τον οποίο αποκαλούσε «Νταν», με μια μεγάλη λεπίδα.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με το snopes.com, είπε ότι δεν έχουν καταγραφή ενός τέτοιου περιστατικού: Δεν έχουμε κανένα αρχείο ή πληροφορίες σχετικά με ένα μέλος των ειδικών δυνάμεων που σκοτώθηκε από έναν γίγαντα στο Κανταχάρ.

Ακόμη κι αν δεν θέλουμε πιστέψουμε τη δήλωση του Στρατού επειδή δεν είναι επαρκής ή επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι συγκαλύπτει το γεγονός, σύμφωνα με το snopes.com και τα αρχεία που έψαξε, το μόνο μέλος της υπηρεσίας με το όνομα Νταν ή Ντάνιελ που πέθανε στο Κανταχάρ το 2002 σκοτώθηκε  – μαζί με άλλους τρεις – σε ένα ατύχημα που αφορούσε τον καθαρισμό και τη διάθεση εκρηκτικών. Δεν υπάρχουν περιστατικά στη σελίδα του δελτίου τύπου του Υπουργείου Άμυνας, κατά την οποία αναφέρονται όλες οι στρατιωτικές απώλειες, που αφορούσαν έναν γίγαντα. Ομοίως, δεν υπάρχουν αναφορές για την εξαφάνιση μιας ολόκληρης περιπολίας στο Αφγανιστάν.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αν πάλι εξακολουθούμε να θεωρούμε το υποτιθέμενο συμβάν με τον Νεφελίμ Γίγαντα στο Αφγανιστάν ως αληθινό, τότε θα πρέπει να δώσουμε απάντηση σε ένα πολύ βασικό ερώτημα: Πως από την υποτιθέμενη εξαφανισμένη ομάδα – η οποία όπως λέγεται διέθετε τα ίδια ισχυρά όπλα με την ομάδα που σκότωσε τον γίγαντα, όπως M4 Submachine Guns, Recon Carbines (Semi-Automatic Rifles) και 50 BMG Barrett Sniper Rifles, – δεν κατάφερε ούτε ένας να ρίξει στον γίγαντα. Από αυτό και μόνο η ιστορία φαίνεται να μπάζει και να έχει κάποια κενά. Το snopes.com χαρακτηρίζει την όλη υπόθεση ως ψευδή. Το cryptidz.fandom.com θεωρεί ότι ο Γίγαντας του Κανταχάρ είναι μια φάρσα και ότι ο LA Marzulli, δημιούργησε (ουσιαστικά έφτιαξε, έπλασε) ή επηρέασε σε μεγάλο βαθμό ένα μύθο (ή, ίσως, έναν υφιστάμενο θρύλο).

diadrastika / Image by Military_Material from Pixabay