Ναύαρχος Byrd
Ναύαρχος Byrd

Ποιος ήταν ο ναύαρχος Richard E. Byrd; Ταξίδεψε από πόλο σε πόλο; Είναι αλήθεια ότι βρήκε είσοδο στον βόρειο πόλο για το εσωτερικό της Γης; Μπήκε στην αποκαλούμενη Κούφια Γη;
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η ζωή και τα επιτεύγματα του ναυάρχου Richard E. Byrd

Ο ναύαρχος Richard E. Byrd γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1888 στο Winchester της Virginia. Πρώιμα στη ζωή του, είχε ήδη αποδείξει τις ικανότητές του ως αθλητής και επιχειρηματίας. Ωστόσο, η στρατιωτική του σταδιοδρομία ήταν αυτή που έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Υπηρέτησε στον Πρώτη Παγκόσμια Πόλεμο και στη συνέχεια έγινε ο πρώτος Αμερικανός ναυάρχος που πέταξε πάνω από τον Βόρειο Πόλο το 1926.

Ο Richard E. Byrd έγινε γνωστός για τις εξερευνητικές του αποστολές στην Ανταρκτική, καθώς και στο Βόρειο Πόλη. Στις διαδοχικές αποστολές του, συγκέντρωσε σημαντικά επιστημονικά δεδομένα και πραγματοποίησε πρωτοποριακές εξερευνήσεις στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Ο Ναύαρχος Byrd Υμνεί τον Έλληνα Βοηθό του Επαμεινώνδα Δημόπουλο

Το 1929, πραγματοποίησε την πρώτη πτήση πάνω από τον Νότιο Πόλο και το 1947, οδήγησε μια εκστρατεία στο Βόρειο Πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποίησε περαιτέρω εξερευνήσεις.

Οι πολικές αποστολές του ναύαρχου Μπερντ

Εξερεύνηση του Βόρειου Πόλου

Ο ναύαρχος Richard E. Byrd ήταν ένας διάσημος Αμερικανός αξιωματικός του ναυτικού και εξερευνητής που είναι περισσότερο γνωστός για τις πολικές αποστολές του. Το 1926, οδήγησε μια αποστολή στον Βόρειο Πόλο, όπου πέταξε πάνω από τον πόλο με ένα τρικινητήριο αεροπλάνο Fokker, και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που το έκανε.

Κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής, έκανε επίσης αρκετές σημαντικές επιστημονικές παρατηρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων ενός θερμού ωκεάνιου ρεύματος που ρέει κάτω από το πολικό πάγο.

Τα επιτεύγματα του Μπερντ στην εξερεύνηση του Βόρειου Πόλου βοήθησαν να προωθήσουμε την κατανόησή μας για τις πολικές περιοχές και τη σημασία τους για τα παγκόσμια κλιματικά συστήματα.

Εξερεύνηση του Νότιου Πόλου

Ο Ναύαρχος Byrd οδήγησε επίσης πολλές αποστολές στον Νότιο Πόλο, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης αποστολής του το 1939-1941, η οποία ίδρυσε ένα στρατόπεδο βάσης που ονομάζεται Little America IV.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής, ο Μπερντ και η ομάδα του διεξήγαγαν εκτεταμένη επιστημονική έρευνα, συμπεριλαμβανομένων μελετών για το μαγνητικό πεδίο της Γης και τις επιπτώσεις της κοσμικής ακτινοβολίας.

Οι αποστολές του Μπερντ στο Νότιο Πόλο βοήθησαν να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για αυτήν την απομακρυσμένη και προκλητική περιοχή και η συνεισφορά του στην πολική εξερεύνηση έχει αναγνωριστεί και γιορταστεί ευρέως.

Εντόπισε την είσοδο προς την Κούφια Γη;

Υπάρχουν θεωρίες που λένε ότι ο Richard E. Byrd βρήκε είσοδο στο εσωτερικό της Γης στο Βόρειο Πόλο, όπως θα δούμε στη συνέχεια παρακάτω, όμως δεν υπάρχουν αποδείξεις για αυτό. Αυτή η θεωρία συνδέεται με την έννοια της “Κοίλης Γης”, μια επιστημονικά απορριπτέα έννοια για το εσωτερικό σχήμα της Γης, ότι δηλαδή είναι κούφια, κενή άδεια αφαίρα.

Παρά ορισμένες θεωρίες συνωμοσίας που υποδηλώνουν το αντίθετο, δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι ο Μπερντ ανακάλυψε μια είσοδο στο εσωτερικό της Γης στον Βόρειο Πόλο ή ότι εισήλθε στη λεγόμενη Κοίλη Γη.

Ιστορία Φαντασίας: Η NASA «έπιασε» σήματα κατοίκων στην Κούφια Γη

Τα επιτεύγματα του Μπερντ στην πολική εξερεύνηση ήταν σημαντικά και πρωτοποριακά από μόνα τους και η κληρονομιά του ως πρωτοπόρου τυχοδιώκτη και επιστήμονα συνεχίζει να εμπνέει νέες γενιές εξερευνητών και ερευνητών.

Η διαμάχη γύρω από τους ισχυρισμούς ότι ο Ναύαρχος Byrd βρέθηκε στην Κοίλη Γη

Αξιώσεις εισόδου στο εσωτερικό της Γης στον Βόρειο Πόλο

Αν και ο Ναύαρχος Byrdήταν ένας διάσημος Αμερικανός εξερευνητής που έκανε πολλές αποστολές στις περιοχές της Αρκτικής και της Ανταρκτικής, ωστόσο, στην εποχή μας είναι γνωστός για τους διάφορους αμφιλεγόμενους ισχυρισμούς που θέλουν να πιστεύουν ότι βρήκε μια είσοδο στο εσωτερικό της Γης στον Βόρειο Πόλο.

Οι αξιώσεις αυτές έχουν πυροδοτήσει μια έντονη συζήτηση μεταξύ επιστημόνων, ιστορικών και θεωρητικών συνωμοσίας, με πολλούς να αμφισβητούν την εγκυρότητά τους και έχουν αντιμετωπιστεί, ταυτόχρονα, τόσο με υποστήριξη όσο και με σκεπτικισμό.

Μερικοί θεωρητικοί αναφέρουν αρχαίους μύθους και θρύλους που μιλούν για μια κούφια Γη, ενώ άλλοι επισημαίνουν υποτιθέμενες μαρτυρίες και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των αποστολών του Μπερντ ως απόδειξη της ύπαρξης μιας τέτοιας εισόδου.

Ωστόσο, η κυρίαρχη επιστήμη έχει απορρίψει σε μεγάλο βαθμό αυτούς τους ισχυρισμούς, επικαλούμενη την έλλειψη συγκεκριμένων, απτών και αδιάσειστων στοιχείων και το γεγονός ότι έρχονται σε αντίθεση με καθιερωμένες επιστημονικές αρχές.

Αντίκτυπος στην Επιστήμη και τον Λαϊκό Πολιτισμό

Η διαμάχη γύρω από τους ισχυρισμούς του Μπερντ είχε σημαντικό αντίκτυπο τόσο στην επιστήμη όσο και στη λαϊκή κουλτούρα. Ενώ ορισμένοι βλέπουν τους ισχυρισμούς του ως πρόκληση για τις καθιερωμένες επιστημονικές πεποιθήσεις, άλλοι δεν τις βλέπουν ως τίποτα περισσότερο από φανταστικές ιστορίες.

Ανεξάρτητα από τη στάση κάποιου σχετικά με το θέμα, οι ισχυρισμοί πως ο Ναύαρχος Byrd ήταν πρώτος που λέγεται ότι μπήκε στην Κούφια Γη έχουν πυροδοτήσει μια γοητεία με την ιδέα μιας κούφιας Γης, οδηγώντας σε πολυάριθμα έργα μυθοπλασίας αλλά και θεωρίες συνωμοσίας που συνεχίζουν να αιχμαλωτίζουν τη φαντασία του κοινού μέχρι σήμερα – καλώς ή κακώς.

Διαβάστε επίσης: Το μυστηριώδες «άνοιγμα» στον Βόρειο Πόλο

Τουλάχιστον σε όσους αρέσουν αυτού του είδους οι θεωρίες και οι σκέψεις, ως τροφή για σκέψη ή οτιδήποτε άλλο, ας ξέρουν ότι επίσημα και επιστημονικά στοιχεία απορρίπτουν αυτές τις έννοιες

Η θεωρία συνωμοσίας ότι ο Ναύαρχος Byrd είναι ο πρώτος που μπήκε στην Κούφια Γη

Ας δούμε δούμε συνοπτικά την θεωρία συνωμοσίας ότι ο Ναύαρχος Byrd είναι ο πρώτος που μπήκε στην Κούφια Γη. Στη δεκαετία του 1920, ο ναύαρχος Richard E. Byrd έκανε τα παγκόσμια πρωτοσέλιδα να “πετάξουν” από πόλο σε πόλο καθώς ήταν ο πρώτος που έφτασε μόνος ως εκεί.

Όμως, φαίνεται πως ο διάσημος εξερευνητής προχώρησε ακόμη περισσότερο, καθώς σύμφωνα με το ημερολόγιό του και πολλούς θεωρητικούς υποστηρικτές της Κούφιας Γης, στις 19 Φεβρουαρίου 1947 πέρασε από άνοιγμα του Βόρειου Πόλους στο εσωτερικό της Γης.

Χωρίς να προλάβει να προχωρήσει περισσότερο (άγνωστο πόσο βαθιά είχε εισχωρήσει) ένας ιπτάμενος δίσκος πήρε τον έλεγχο του αεροπλάνου του, με κάποιο είδος δέσμης, και “αυτοί” τον προσγείωσαν στο κέντρο μίας πόλης, στο εσωτερικό της Γης, όπου του έδωσαν ένα μήνυμα:

«Θεωρούμε τους εαυτούς μας θεματοφύλακες αυτού του πλανήτη» του είπαν, «Εμείς δεν εγκρίνουμε ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πυρηνικά όπλα».

Όταν ο ναύαρχος Byrd πήγε στην Ουάσιγκτον, η κυβέρνηση σκέπασε με απόλυτη μυστικότητα το συμβάν.

Από τότε, το υποτιθέμενο ημερολόγιό του στο οποίο αναφέρεται λεπτομερώς σε αυτό το ταξίδι και που δημοσιεύθηκε στη δεκαετία του 1990, υποστηρίζεται πως είναι πλαστό ενώ οι σκεπτικιστές πληροφορούν ότι τον Φεβρουάριο του 1947, οπότε και υποτίθεται πως ο ναύαρχος Byrd είχε δήθεν επισκεφθεί το εσωτερικό της Γης, στην πραγματικότητα βρισκόταν μεταξύ 4.700 ανθρώπων σε ναυτική αποστολή-έρευνα που ονομάστηκε “operation high jump”, 12.000 μίλια μακριά, κοντά στο Νότιο πόλο.

Διαβάστε σχετικά: Ποιοι Κατοικούν στην Κούφια Γη; Στρατιωτικό Ημερολόγιο Ναύαρχου Byrd

Παρακολουθείστε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του σε εκπομπή της εποχής, σχετικά με την Ανταρκτική από LONGINES CHRONOSCOPE, με τίτλο ADM. RICHARD E BYRD tells what he saw in Antartica. (Flat Earth Evidence). Τα λεγόμενά του υποτίθεται πως υποδηλώνουν μία επίπεδη Γη, γεγονός που δεν μπορεί να ευσταθεί αφού έχει αποδειχτεί με πολλούς τρόπους πως η Γη είναι ένα σφαιρικό ουράνιο σώμα.

diadrastika