Οι Πυραμίδες της Κύπρου
Φωτογραφία του Ρώμου Κοτσώνη

Οι Πυραμίδες της Κύπρου που μας Κρύβουν
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όπως έχουμε πει πολλές φορές, πυραμίδες δεν υπάρχουν μόνο στην Αίγυπτο, το Μεξικό ή και σε μερικές άλλες περιοχή του πλανήτη μας.

Ωστόσο φαίνεται πως υπάρχουν και στην Κύπρο, αν και επίσημα από κορυφαίους αρχαιολόγους, δεν υποστηρίζεται κάτι σχετικό…

Η άνω φωτογραφία από Nicos Kastanias και τα σχόλια αναγνωστών του φαίνεται να υποστηρίζουν το αντίθετο, καθώς σύμφωνα με αυτά “και στην περιοχή του Λάρνακα της Λαπήθου έχει μια πανέμορφη και άλλες πιο μικρές”… Επίσης “μέσα στον αρχαιολογικό χώρο Κουρίου, βορειοδυτικά, πλάι στα ρωμαϊκά λουτρά”.

Όπως γίνεται αντιληπτό, πέρα από τις μαρτυρίες, δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει τις δομές, από τι υλικό είναι φτιαγμένες, αν είναι τέλειες πυραμίδες ή πυραμιδοειδείς κατασκευές, μέγεθος, χρονολόγηση, ούτε σχετικές και ανάλογες έρευνες.

Ας δούμε, λοιπόν, που βρίσκεται η πυραμίδα της φωτογραφίας από τον Nico Kastania:

Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ανηφορίζοντας τον υπεραστικό δρόμο από την Αυδήμου προς το Πισσούρι, μετά την αερογέφυρα προς τον κόλπο του Πισσουρίου, κοιτάξτε δεξιά. Και αντίστροφα, κατηφορίζοντας από το Πισσούρι προς την Αυδήμου, λίγο πριν την αερογέφυρα, κοιτάξτε αριστερά για να δείτε την Πυραμίδα!

diadrastika / Φωτογραφία του Ρώμου Κοτσώνη

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.