«Υπάρχουν Εξωγήινοι και Είναι Ήδη Εδώ» είπε Πάμπλουτος Συνεργάτης της NASA

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τελευταία, όλο και περισσότερες «φωνές» φαίνεται να ενισχύουν τη γενική πεποίθηση, εκείνου που πολλοί θεωρούν ως προφανές: την ύπαρξη εξωγήινων στην Γη. Μόνο που ορισμένες δηλώσεις/πεποιθήσεις, αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν προέρχονται από έναν δισεκατομμυριούχο που έχει καταθέσει εκατομμύρια για το θέμα και, επιπλέον, μοιάζει να έρχεται σε κόντρα με την ίδια την ίδια NASA με την οποία συνεργάζεται και, ως γνωστόν, αρνείται οποιαδήποτε ένδειξη «αλλοδαπών επισκεπτών» από το διάστημα.

Σύμφωνα με το dailymail.co.uk και την δημοσιογράφο Lara Logan, ένας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας αεροναυπηγικής που ξεκίνησε το 2017 τη συνεργασία του με τη Nasa – κι ενώ ήταν να μιλήσουν σχετικά – η συζήτηση βρήκε ξεχωριστό ενδιαφέρον όταν δήλωσε ότι είναι «απόλυτα πεπεισμένος» πως υπάρχουν ξένοι επισκέπτες που ζουν στη Γη. Πρόκειται για τον κ. Robert Bigelow, του οποίου η εταιρεία Bigelow Aerospace έχει κατασκευάσει επεκτάσιμους διαστημικούς οικότοπους για τον ISS (Διεθνή Διαστημικό Σταθμό).

Διαβάστε επίσης: Elon Musk. «Aν υπάρχουν σούπερ ευφυείς εξωγήινοι εκεί έξω, τότε…»

Η συνέντευξη επικεντρώθηκε στη συνεργασία με τη NASA πριν επεκταθεί στην πεποίθησή του για τους εξωγήινους. Ερωτηθείς αν πιστεύει σε εξωγήινους, ο κ. Bigelow απάντησε: «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος» και «Υπήρξε και υπάρχει μια παρουσία, μια εξωγήινη παρουσία (στη Γη)». Επιπλέον, «Ξόδεψα εκατομμύρια και εκατομμύρια και εκατομμύρια – πιθανότατα ξόδεψα περισσότερα ως άτομο από ό, τι όλοι οι άλλοι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δαπανήσει ποτέ για το θέμα αυτό (τους εξωγήινους)».

Ο κ. Bigelow δεν διευκρίνισε ακριβώς πόσα έχει δαπανήσει για την έρευνα αυτή και αρνήθηκε να σχολιάσει τυχόν προσωπικές συναντήσεις του με UFOs. Η ανταποκριτρια Lara Logan, που ηγήθηκε της συνέντευξης, ζήτησε από τον κ. Bigelow να πει εάν θεωρούσε ότι ήταν επικίνδυνο να δηλώσει δημόσια ότι πιστεύει σε εξωγήινους. Δηλαδή αν ανησυχούσε ότι οι άνθρωποι μπορεί να τον θεωρήσουν ότι είναι «τρελός». Ο κ. Bigelow απάντησε: «Δεν δίνω δεκάρα. Δεν με νοιάζει».

Όταν ρωτήθηκε αν σκέφτηκε ότι οι μελλοντικές ανθρώπινες αποστολές στο διάστημα θα είχαν ως αποτέλεσμα να έχουν συναντήσεις με εξωγήινους απάντησε: «Δεν χρειάζεται να πάτε πουθενά. Είναι ακριβώς κάτω από τις μύτες των ανθρώπων». Ακούγεται τόσο σίγουρος για αυτά που δηλώνει που δεν μοιάζουν με πεποιθήσεις. Ο κ. Bigelow φαίνεται να είναι βέβαιος.

Όπως αναφέρει το livescience.com περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς (54 τοις εκατό) πιστεύουν ότι υπάρχει ευφυής ζωή ικανή για επικοινωνία μεταξύ των αστέρων, σύμφωνα με έρευνα του 2015 από την εταιρεία ερευνών μάρκετινγκ YouGov. Πολλά χρήματα και μεγάλα μυαλά έχουν τεθεί στο καθήκον να βρουν σημάδια εξωγήινων, με ένα ολόκληρο ινστιτούτο που ονομάζεται SETI αφιερωμένο ακριβώς σε αυτό.

Διαβάστε επίσης: Η Γη παρακολουθείται στενά από εξωγήινους

«Δεν είναι ο μόνος επιχειρηματίας της Silicon Valley στον κλάδο της τεχνολογίας, που πιστεύει ότι μας επισκέπτονται», είπε ο Seth Shostak  αστρονόμος και διευθυντής του ινστιτούτου SETI το οποίο εξερευνά την ύπαρξη εξωγήινης νοημοσύνης. Ακόμα κι έτσι, σημασία δεν έχει τι πιστεύει ο μέσος πληθυσμός του πλανήτη. Επίσημα, τα αδιάσειστα στοιχεία αυτών των επισκεπτών είναι ανύπαρκτα

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

diadrastika