Δέχθηκε Πυρηνικό Πλήγμα η Αρχαία Αίγυπτος;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο πολιτισμός της αρχαίας Αιγύπτου πάντα προκαλούσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ήδη από τα αρχαία χρόνια και τους αρχαίους Έλληνες όπου ταξίδεψαν εκεί στους μεγαλοπρεπείς ναούς, μέχρι και σήμερα, οι επισκέπτες μαγεύονται και εντυπωσιάζονται. Από πολύ παλιά, λοιπόν, τα εκπληκτικά κτίσματα ήταν πόλος έλξης. Στις μέρες μας, επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί πολλές απορίες και ερωτήματα που, τότε, ίσως, να ήταν γνωστές οι απαντήσεις σε αυτά.

Ενδεχομένως θα έχετε ακούσει για τον ναό της Ντεντέρα γνωστό ως το έκτο στολίδι της Άνω Αιγύπτου. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία συγκροτήματα ναών στη Γη. Ωστόσο, φέρει “τραύματα” και “ουλές” που μοιάζουν να συνέβησαν από κάποιο τρομακτικό και καταστροφικό γεγονός που, όμως, φαίνεται να αγνοείται από την πλειοψηφία της σύγχρονης ακαδημαϊκής κοινότητας. Εκεί βρίσκεται και η λεγόμενη «Λάμπα» Ντέντερα της Αιγύπτου: Η Ανακάλυψη ενός Ανώτερου Τεχνολογικά Πολιτισμού, όπως πολλοί εναλλακτικοί θέλουν να αποκαλούν.

Το συγκρότημα εκτείνεται περίπου 40.000 τετραγωνικά πόδια και, πέρα από τα πιο καλά διατηρημένα αρχαία έργα τέχνης οπουδήποτε στην Αίγυπτο μαζί με τη διατήρηση της εξαιρετικής τέχνης και των διακοσμήσεων, διατηρεί ενδείξεις ή αποδείξεις για κάτι που δεν μας διδάχτηκε σχετικά με την ιστορία του, ή που δεν διασώθηκε. Ποιό είναι το μυστήριο;

Κάποια σκαλοπάτια από γρανίτη εξακολουθούν να οδηγούν από το εσωτερικό στην οροφή, σε ευθεία γραμμή. Όμως, αυτό το πέτρινο στοιχείο έχει διαβρωθεί, αλλά όχι με έναν φυσιολογικό τρόπο όπως θα μπορούσαμε να δούμε αλλού. Δεν φαίνεται να είναι η φθορά της χρήσης από χιλιάδες ή και εκατομμύρια άτομα που ανέβηκαν και κατέβηκαν. Μοιάζουν, κυριολεκτικά, να έχουν λιώσει. Σαν κάποιο υπερβολικά καυτό στοιχείο να έπεσε και να απλώθηκε κατά μήκος τους.

Τι προκάλεσε την σοβαρή τήξη των σκαλοπατιών; Ήταν κάποιο ατύχημα ή συνέβη κάτι άλλο; Ποιο είδος τεχνολογίας μπορεί να ήταν γνωστό, τα χρόνια εκείνα, που θα μπορούσε να λιώσει τις πέτρινες γρανιτένιες σκάλες σε τέτοιο βαθμό; Η φαντασία των ανθρώπων προσπαθεί να συμπληρώσει τα κενά, προκειμένου να δοθούν λογικοφανείς απαντήσεις. Αλλά αυτό γίνεται, συνήθως, σε σύγκριση με την σημερινή τεχνολογία που διαθέτει η ανθρωπότητα.

Πολλοί που έχουν εξετάσει τα σκαλοπάτια και τη γύρω περιοχή έχουν υποθέσει ότι μια πυρηνική έκρηξη μπορεί να πυροδοτήθηκε εντός της αρχαίας Αιγύπτου ή ακόμα και έξω από αυτήν. Για παράδειγμα, εναλλακτικοί ερευνητές υποστηρίζουν πως στην αρχαία Ινδία, 10 μίλια δυτικά του Jodhpur, έχει εντοπιστεί έντονη ακτινοβολία και ένα αρχαίο στρώμα ραδιενεργού τέφρας που καλύπτει μια έκταση τριών τετραγωνικών μιλίων. Υποστηρίζεται ότι διαπιστώθηκε πως στην γύρω περιοχή υπήρχε πολύ υψηλό ποσοστό ασθενειών, με αποτέλεσμα η ινδική κυβέρνηση να δεσμεύσει ολόκληρη την περιοχή.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για μια ατομική έκρηξη που χρονολογείται περίπου 12.000 χρόνια, η οποία κατέστρεψε τα περισσότερα από τα κτίρια και σκότωσε περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους. Κάπως έτσι, γίνεται λόγος για έναν πυρηνικό πόλεμο που μαινόταν πριν 12.000 χρόνια. Όμως, τίποτα από όλα αυτά δεν είναι επίσημο. Είναι μόνο θεωρίες που οι σκεπτικιστές και οι επίσημες αρχές απορρίπτουν και γελοιοποιούν. Ωστόσο κανείς από αυτούς δεν απαντά με σοβαρές επιστημονικές αποδείξεις τι ήταν εκείνο που έλιωσε τα σκαλοπάτια στο ναό της Dendera.

Γενικότερα, υπάρχουν πολλές ενδείξεις για κάποια αρχαία πυρηνική καταστροφή στο απώτατο παρελθόν, σε τέτοιο βαθμό που ειδικοί της εναλλακτικής κοινότητας πάνω σε αυτά τα θέματα, έχουν φτάσει σε σημείο να δημιουργήσουν έναν χάρτη τόπων όπου έγιναν πυρηνικοί πόλεμοι στην αρχαιότητα. Άραγε, θα μπορούσε να είναι αλήθεια όλα αυτά;

Τέλος, πολλοί αναρωτιούνται αν είχαν πυρηνικά σε αρχαία Σαντορίνη και Κρήτη, σύμφωνα με παράξενες ενδείξεις. Όπως και να έχει μπορείτε να δείτε τα λιωμένα σκαλοπάτια στο βίντεο που ακολουθεί και να μάθετε περισσότερα:

Was Ancient Egypt Nuked? Melted Steps Found In Temple!

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

diadrastika / Image by mollyroselee from Pixabay