Η «Πύλη των Φιδιών», το άνοιγμά της, το θανατηφόρο μυστικό, ερπετοειδή, αμύθητοι θησαυροί, τοπικοί μύθοι, δικαστικές διαμάχες

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο σχολιασμού, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Ένας μυστηριώδης ναός κρύβει μυθικά πλούτη στα υπόγειά του. Τώρα, ειδικοί κατάφεραν και έφεραν στο φως το μυστικό που, τόσους αιώνες κρυβόταν στο εσωτερικό του. Ο Ναός Sree Padmanabhaswamy βρίσκεται στο Thiruvananthapuram της Kerala στην Ινδία. Μέσα του κρύβει αμύθητα πλούτη (Διαβάστε επίσης: Η Πύλη που Σφράγισαν οι Θεοί και Φυλάσσεται από Κομάντος). Μάλιστα, σύμφωνα με το forbes.com το 2015, έχει βρεθεί θησαυρός αξίας ενός τρισεκατομμυρίων δολαρίων! Όπως αντιλαμβάνεστε, η πραγματικότητα ξεπερνάει κάθε φαντασία καθώς ο συγκεκριμένος ναός αποτελεί ουσιαστικά ένα τεράστιο θησαυροφυλάκιο.

Το πιο εντυπωσιακό και μυστηριώδες χαρακτηριστικό του ναού είναι ένας κρυμμένος θάλαμος που η πόρτα του ακούγεται ότι φυλάσσεται από δύο τεράστιες ανάγλυφες αντικριστές κόμπρες. Επίσης, οι θρύλοι λένε ότι όποιος τολμήσει να ανοίξει την πόρτα θα συναντήσει καταστροφικά αποτελέσματα. Όμως, πέρα από τους μύθους, αυτή η μυστηριώδης πόρτα υπάρχει και ό,τι βρίσκεται κρυμμένο πίσω από αυτήν αναφέρεται ως Θάλαμος Β, ο οποίος έχει ανακηρυχθεί ως «απαγορευμένη ζώνη». Αλλά, ποιο μυστικό μπορεί να κρύβεται εκεί;

Αν και με βάση τα ευρήματα που εντοπίστηκαν σε προηγούμενους θαλάμους που ανοίχτηκαν, το πιθανότερο είναι να περιέχει κάτι παρόμοιο, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, σύμφωνα με έναν δημοφιλή μύθο: πολλοί ντέβα και σοφοί αφοσιωμένοι στον Λόρδο Balarama (ένας ινδουιστικός θεός) όπου τους έχει επιτραπεί να μείνουν εκεί . Επίσης πιστεύεται ότι κατοικεί και η Naga που είναι είναι μια θεϊκή ή ημί-θεϊκή φυλή μισό-ανθρώπινη. του Κάτω Κόσμου (Patala) και μπορεί περιστασιακά να πάρει ανθρώπινη μορφή, πρόκειται δηλαδή για ερπετοειδή.. Τελετουργίες αφιερωμένες σε αυτά τα υπερφυσικά όντα λαμβάνουν χώρα σε όλη τη Νότια Ασία για τουλάχιστον δύο χιλιάδες χρόνια. Πολλοί φαντάζονται κάτι μαγικό, δαιμονικό, υπερφυσικό, παραφυσικό να βρίσκεται εκεί μέσα. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας λόγος που η περιοχή χαρακτηρίζεται απαγορευμένη, ενώ και η βασιλική οικογένεια θεωρεί το άνοιγμα της πύλης κακό οιωνό.

Αλλά πέρα από τους θρύλους και τους μύθους υπάρχει και η πραγματικότητα. Ειδικότερα για τον θάλαμο Β γνωστότερο ως Vault (Nilavara) B (ή και Kallara B) υπάρχουν διάφορες δικαστικές διαμάχες, αντιπαραθέσεις και κατηγορίες, ενώ χρειάζεται και δικαστική έγκριση για να ανοίξει. Ωστόσο, ο δικηγόρος Gopal Subramaniam ισχυρίστηκε ότι ο θάλαμος άνοιξε παρά την προηγούμενη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Άλλες φήμες και πληροφορίες θέλουν αυτή η πόρτα να έχει ανοιχτεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Σύμφωνα με μια έκθεση του πρώην ελεγκτή και γενικού ελεγκτή της Ινδίας Vinod Rai, τουλάχιστον η εξωτερική πόρτα του έχει ανοίξει πολλές φορές τις τελευταίες δεκαετίες. Μόλις κυκλοφόρησε η έκθεση του Vinod Rai, η πριγκίπισσα Aswathi Thirunal Gowri Lakshmi Bayi διευκρίνισε ότι ο κ. Rai αναφερόταν στον προθάλαμο της Kallara B, ο οποίος άνοιξε ακόμη και το 2011 από παρατηρητές που διορίστηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Προσωπικά, εκείνο που καταλαβαίνω είναι πως υπάρχει αρκετή πληροφορία και ταυτόχρονα μπόλικη παραπληροφόρηση σχετικά με το Vault B. Θα περάσω, λοιπόν, κατευθείαν στο ψητό, το οποίο αφορά μια υποτιθέμενη ανεπίσημη έκθεση που κυκλοφόρησε και η οποία κατά τη γνώμη μου δεν είναι πραγματική, αλλά αποκύημα φαντασίας (στο τέλος του άρθρου θα εξηγήσω γιατί). Την παραθέτω μόνο και μόνο επειδή την βρίσκω αρκετά ενδιαφέρουσα, αλλά επισημαίνω ότι αν συνεχίσετε να διαβάζετε, ίσως δεν είναι φρόνιμο να την εκλάβετε ως αληθινή. Καλό θα ήταν να κρατήσετε αρκετές επιφυλάξεις:

Η μυστηριώδης αυτή είσοδος, φαίνεται να είναι σφραγισμένη με μια βαριά στερεή και συμπαγή πόρτα από χυτοσίδηρο χωρίς μαντάλωμα. Η μόνη γνωστή μέθοδος του ανοίγματός της προς το εσωτερικό του θαλάμου είναι καταγεγραμμένη στο ινδικό θρησκευτικό δόγμα. Ανοίγει με την χρήση ενός ψαλμού γνωστού ως μάντρα Garuda, παρόμοιο με τη λεκτική φωνή που χρησιμοποιείται συχνά στο Χόλυγουντ: «σουσάμι άνοιξε». Όμως, κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας ούτε οι ιερείς γνωρίζουν την μάντρα.

Ωστόσο, υπό το βάρος των διαμαρτυριών της Βασιλικής Οικογένειας και των ιερέων, η είσοδος άνοιξε με την χρήση ισχυρής βίαιης δύναμης. Αυτό που αντίκρισαν, δεν ήταν εκείνο που περίμεναν, δηλαδή κάποιος ακόμα θησαυρός αξίας εκατομμυρίων. Ήταν κάτι διαφορετικό και απρόσμενο. Αμέσως απαιτήθηκε η απομάκρυνση όλων των επισκεπτών, στρατιωτών και κυβερνητικών αξιωματούχων.

Σύμφωνα με τον αυστριακό δημοσιογράφο Reinhardt Smueller, στο εσωτερικό του θησαυρού βρέθηκε μια σκούρα γκρι, πολύ ομαλή στην αφή μακρουλή κάψουλα, χωρίς κάποιο διακριτικό άνοιγμα. Υπήρχαν επίσης επτά ανθρώπινες μούμιες οι οποίες δεν έδειξαν ενδείξεις βίαιου θανάτου. Ήταν ντυμένες με ένα παχύ υλικό με συνοχή από μετάξι. Γενικά, δεν υπήρχαν σημάδια αποσύνθεσης. Μέχρι εδώ, δεν φαίνεται κάτι περίεργο, ασχέτως αν όλοι περίμεναν να βρουν χρυσό, πολύτιμους λίθους και άλλους σχετικούς θησαυρούς.

Εκείνο που ανησύχησε ιδιαίτερα τις αρχές ήταν πως η κάψουλα εξέπεμπε ένα βουητό πολύ χαμηλής συχνότητας που κανείς δεν μπορούσε να ακούσει. Περαιτέρω προσπάθειες να δει κανείς μέσα στην κάψουλα ήταν αδύνατες. Οι ελπίδες όλων στράφηκαν σε μια κάμερα οπτικών ινών η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δουν το άγνωστο περιεχόμενο. Η προσπάθεια απέτυχε, καθώς το τρυπάνι που χρησιμοποιήθηκε για να ανοίξει μία μικρή τρύπα ώστε να χωρέσει η κάμερα, δεν τα κατάφερε. Ύστερα από πολλές προσπάθειες, η επιφάνεια της κάψουλας αποδείχτηκε να είναι αδιαπέραστη. Κάτι ακόμα που ανησύχησε τους ειδικούς ήταν πως η ίδια η κάψουλα δεν είχε μαγνητικές ιδιότητες, αλλά ήταν ζεστή στην αφή.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

«Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται αυτό», λέει ο Smueller, «αυτός η χώρος δεν είχε θησαυρούς αλλά και στους τοίχους δεν υπήρχαν σημάδια, σχέδια ή γραφή. Η κάψουλα είναι πολύ μεγάλη περίπου 30 μέτρα μήκος και πλάτος από 10 έως 8 μέτρα». Ο Smueller δήλωσε ότι οι μούμιες των επτά ατόμων είχαν ξανθά μαλλιά και πολύ ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. «Ήταν περίεργο», ισχυρίστηκε ο Smueller. «Σε όλα τα χρόνια μου που έχω καλύψει ιστορικά ευρήματα, δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο». Ο Smueller πρόσθεσε ότι τα απομεινάρια διατηρούνται τέλεια.

Οι αρχές δεν μπορούν να κατανοήσουν ούτε να υποθέσουν τι είναι το άγνωστο αντικείμενο, η κάψουλα, που βρίσκεται μέσα στον συγκεκριμένο θάλαμο, αλλά ο Smueller έσπευσε να επισημάνει ότι η αρχαία ινδουιστική τέχνη που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ. απεικονίζει ένα παρόμοιο αντικείμενο στις οροφές των ναών. «Το αντικείμενο είναι τόσο περίεργο που φαίνεται ότι απλά δεν προέρχεται από κάτι που έφτιαξε ο άνθρωπος, ειδικά από οποιαδήποτε αρχαία κοινωνία», κατέληξε ο Smueller.

Ένας βασικός λόγος που με παροτρύνει να θεωρώ την ιστορία αυτή ως φαντασίας είναι ότι ο αναγραμματισμός στο όνομα του δημοσιογράφου Reinhardt Smueller μπορεί να σχηματίσει την φράση: «I’m lethal surrender» η οποία θα μπορούσε να αποδοθεί στα ελληνικά ως «Είμαι θανατηφόρος, παραδοθείτε».

diadrastika