Σπάνιοι Χάρτες μας Δείχνουν έναν Αρχαίο ΥπερΑνεπτυγμένο Πολιτισμό
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Η ιστορία της Γης περιβάλλεται από μεγάλο μυστήριο. Εκτός από τα περίεργα μνημεία, τις μεγαλιθικές τοποθεσίες και τα «αντικείμενα εκτός τόπου», οι εμπειρογνώμονες έχουν συναντήσει δεκάδες χάρτες που υποδεικνύουν έναν εξαιρετικά προηγμένο πολιτισμό – ικανό για μεγάλα πράγματα – που υπήρξε πριν την άνοδο κάποιων από τους μεγαλύτερους αρχαίους πολιτισμούς στη Γη.
Αμέτρητοι χάρτες δείχνουν ότι πριν από την γραπτή ιστορία, οι αρχαίοι εξερευνητές είχαν ένα εξαιρετικά καλά ανεπτυγμένο σύστημα χαρτογραφίας, συγκρίσιμο σε ακρίβεια με αυτό που έχουμε σήμερα αποδεικνύοντας ότι η αρχαία ανθρωπότητα γνώριζε το ακριβές σχήμα και το μέγεθος της Γης, αντίθετα με τις δημοφιλείς πεποιθήσεις.
ΣΠΑΝΙΟΙ ΧΑΡΤΕΣ
Οι χάρτες αυτοί δείχνουν να σχεδιάστηκαν με ιδιαίτερα ακριβείς και περίπλοκους μαθηματικούς υπολογισμούς, όπως η σφαιρική τριγωνομετρία, λες και πριν από χιλιάδες χρόνια ένας άγνωστος πολιτισμός ανέλαβε να χαρτογραφήσει σε παγκόσμιο επίπεδο ολόκληρο τον πλανήτη όπως κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει να κάνει ποτέ πριν -μέχρι την σύγχρονη τεχνολογία!
Πώς μπορείτε να εξηγήσετε -από λογική άποψη- προϊστορικούς αρχαίους χάρτες που απεικονίζουν περιοχές του πλανήτη μας όπως η Ανταρκτική, αλλά, χωρίς πάγο;
Διαβάστε επίσης: Οι Αρχαίοι Χάρτες που Μοιάζουν Υπερσύγχρονοι
Κάνοντας κάποια απλή έρευνα, θα συναντήσετε όχι έναν, αλλά αμέτρητους χάρτες που απεικονίζουν το ίδιο πράγμα: Η ήπειρος της Ανταρκτικής χωρίς πάγο.
Αλλά … πώς είναι δυνατόν; Η Ανταρκτική ανακαλύφθηκε μόλις «πρόσφατα» και ήταν, είναι ακόμα, καλυμμένη με πάγο.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Ανταρκτική διαχωρίστηκε περίπου πριν από 160 εκατομμύρια χρόνια από την υπερήπειρο, την λεγόμενη Γκοντβάνα (κατά άλλους Πανγαία). Πριν από 23 εκατομμύρια χρόνια, η Ανταρκτική ήταν, ως επί το πλείστον, παγωμένη ενώ για τα τελευταία 15 εκατομμύρια χρόνια υπήρξε μια κατεψυγμένη έρημος κάτω από ένα παχύ φύλλο πάγου.
Σήμερα, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το 98% αυτού του φύλλου πάγου της Ανταρκτικής έχει πάχος τουλάχιστον 1,6 χλμ. Η ήπειρος έχει περίπου το 90% του παγκοσμίου πάγου (και κατά συνέπεια περίπου το 70% του γλυκού νερού του κόσμου).
Ένα αρχαίο έργο χαρτογράφησης παγκόσμιας κλίμακας
Ο γνωστότερος και δημοφιλέστερος χάρτης παγκοσμίως, είναι ο λεγόμενος Χάρτης του Πίρι Ρέις.
Ο χάρτης του Piri Reis είναι μια συλλογή ακόμα παλαιότερων χαρτών, που απεικονίζουν τη σωστή ακτογραμμή της Ανταρκτικής όπως ήταν κάτω από τον πάγο. Ο χάρτης δημιουργήθηκε γύρω στο 1520 και εκτός από την εμφάνιση της Ανταρκτικής χωρίς πάγο, απεικονίζει τη γεωγραφία και ειδικότερα των ακτών της αμερικανικής ηπείρου με τέτοια ακρίβεια που μοιάζει να έγινε με την βοήθεια αεροφωτογραφιών.
Όπως διαβάζουμε στην el.wikipedia.org: Ο ίδιος ο Πίρι Ρέις εξηγεί σε μια από τις σημειώσεις του στο περιθώριο του χάρτη με ποιο τρόπο τον σχεδίασε:
«Είναι ο μοναδικός χάρτης στο είδος του που υπάρχει πλέον. Εγώ προσωπικά τον σχεδίασα και τον ετοίμασα. Για το σχεδιασμό του χρησιμοποίησα περίπου είκοσι παλιούς χάρτες και οκτώ Τζαφερίγιε (παγκόσμιους χάρτες, που σχεδιάστηκαν από εποχής Μεγάλου Αλεξάνδρου και περιείχαν τον τότε γνωστό κόσμο)…»
Πέραν του Πίρι Ρέις, είναι σημαντικό να δούμε και κάποιους άλλους, εξίσου σημαντικούς, χάρτες:
Ο χάρτης Zeno
Δημοσιεύθηκε γύρω στο 1380, οι αινιγματικοί χάρτες απεικονίζουν με ακρίβεια τις ακτές των σύγχρονων χωρών όπως η Νορβηγία, η Σουηδία, η Δανία, η Γερμανία και η Σκωτία.
Αυτός ο αρχαίος χάρτης συμβαίνει επίσης να απεικονίζει -κάπως- το ακριβές γεωγραφικό πλάτος και γεωγραφικό μήκος αρκετών νησιών στον πλανήτη μας.
Ο χάρτης Camerio
Δημιουργήθηκε το 1502, χρησιμοποιεί ένα σφαιρικό πλέγμα, παρόλο που οι μέσοι άνθρωποι τότε, πίστευαν ότι ο πλανήτης μας ήταν στην πραγματικότητα …επίπεδος.
Ο χάρτης του Iehudi Ibn ben Zara
Χρονολογείται το 1487. Παρουσιάζει υπολείμματα παγετώνων στη Βρετανία. Ο χάρτης περιλαμβάνει επίσης εξαιρετικά λεπτομερείς απεικονίσεις νησιών στη Μεσόγειο και το Αιγαίο.
Σήμερα, αυτά τα νησιά εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά λόγω των αυξανόμενων επιπέδων υδάτων, αυτά είναι τώρα κάτω από την θάλασσα.
Ο χάρτης Hadji Ahmed
Δημοσιεύτηκε το 1559 και δείχνει απίστευτα ακριβείς οριοθετήσεις της δυτικής ακτής της Βόρειας Αμερικής και της Ανταρκτικής.
Ο χάρτης Buache
Δημιουργήθηκε γύρω στο 1737. Πιστεύεται ότι είναι το αποτέλεσμα πολύ πιο αρχαίων χαρτών. Το διάγραμμα αυτό απεικονίζει την Ανταρκτική πολύ πριν ανακαλυφθεί η ίδια ήπειρος. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι, όπως πολλοί άλλοι αρχαίοι χάρτες, έτσι και αυτός δείχνει με μεγάλη ακρίβεια την Ανταρκτική χωρίς πάγο.
O παγκόσμιος χάρτης του βασιλιά Jaime
Ένας ακόμα συγκλονιστικός χάρτης. Δημιουργήθηκε το 1502. Ανάμεσα σε άλλα απεικονίζει με ακρίβεια τμήματα της ερήμου Σαχάρας τα οποία, όμως, εμφανίζονται πολύ διαφορετικά από αυτά που υπάρχουν σήμερα: με εύφορη γη, τεράστιες ποτάμιες λίμνες και αρχαίες πόλεις.
Ο χάρτης παγκόσμιας τέχνης Oronce Finé
Δημιουργήθηκε το 1534. Παρουσιάζει χαρακτηριστικά της Ανταρκτικής όταν η ήπειρος δεν καλύπτονταν από τον πάγο.
Ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό του χάρτη είναι μια επιγραφή που εκτείνεται στο πλάτος της ηπείρου:
«Νότια γη πρόσφατα ανακαλυφθείσα, αλλά δεν έχει ακόμη εξερευνηθεί πλήρως».
Πιστέυεται ότι η ανακάλυψη αυτή έγινε περίπου 300 χρόνια πριν την δημιουργία του εν λόγω χάρτη, αλλά δεν είναι και λίγοι εκείνοι που την υπολογίζουν πολύ-πολύ παλαιότερα.
Πως δημιουργήθηκαν οι χάρτες;
Είναι δυνατόν όλοι οι παραπάνω χάρτες να είναι αποτέλεσμα ενός προηγμένου αρχαίου πολιτισμού που κατά κάποιον τρόπο κατόρθωσε να χαρτογραφήσει ολόκληρο τον πλανήτη χιλιάδες χρόνια πριν – ίσως πριν από την τελευταία εποχή των παγετώνων;
Σκεφτήκατε ποτέ ότι η δυνατότητα αυτή μπορούσε να υπάρχει πριν από χιλιάδες χρόνια; Πριν την άνοδο κάποιων από τους μεγαλύτερους αρχαίους πολιτισμούς στη Γη; Τους Έλληνες, τους Αζτέκους, τους Μάγια, τους Ολμέκους, τους Ίνκας, τους Αιγύπτιους, τους Κινέζους, τους Σουμέριους κ.λπ.;
Ή μήπως κάπου στην μη καταγεγραμμένη Ιστορία, υπήρχε μία υποφαινόμενη «συνεργασία» αναμεταξύ τους;
Θα μπορούσε να υπήρχε ένας παγκόσμιος και πολύ παλαιότερος «προκαταρκτικός» πολιτισμός που οι έρευνές του και ειδικότερα οι χαρτογραφήσεις του έφτασαν ως εμάς; Ή μήπως έφτασε ένας πολύ πιο προηγμένος πολιτισμός στον πλανήτη μας;
Ποιος ήταν αυτός ο μυστηριώδης πολιτισμός που είχε τις μαθηματικές γνώσεις, όλες τις τεχνικές και ναυτιλιακές δυνατότητες να ταξιδέψει και να χαρτογραφήσει; Ή μήπως είχε και την δυνατότητα ιπτάμενων οχημάτων;
Πώς, ενώ έχουν διασωθεί οι χάρτες αυτοί, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για αυτούς και το παρελθόν τους;
Αν ο Χάρτης του Πίρι Ρέις, βασίστηκε σε χάρτες του Μέγα Αλέξανδρου, οι ίδιες πιθανότητες υπάρχουν και για όλους τους χάρτες. Αν είναι έτσι, τότε… από που άντλησαν οι γεωγράφοι του Μεγαλέξανδρου τόσο ακριβείς πληροφορίες για μέρη του πλανήτη μας, όπου υποτίθεται ότι δεν έφτασαν ποτέ; Ή μήπως πήγαν αλλά σβήστηκε από τα κιτάπια της Ιστορίας;
Ποιός, λοιπόν, είναι αυτός ο αρχαίος πολιτισμός που έδωσε την δυνατότητα να δημιουργηθούν οι χάρτες ή δημιούργησε τα πρωτότυπα που αντιγράφονταν από τους επόμενους; Είναι γήινος ή ήρθε από κάπου αλλού;
ancient-code.com Απόδοση: diadrastika