Απεικόνιση φράκταλ από Pete Linforth, Pixabay

Τεράστιο Σπήλαιο μήκους 50 χλμ στη Σελήνη Ανακάλυψε Δορυφόρος

Ένας ιαπωνικός δορυφόρος, ο Selenological and Engineering Explorer (Selene), που παλαιότερα βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, ανακάλυψε σε αυτήν ένα τεράστιο σπήλαιο, που εκτιμάται ότι έχει μήκος 50 χιλιομέτρων και πλάτος 100 μέτρων. Αυτό επιβεβαίωσε τώρα η ιαπωνική διαστημική υπηρεσία (JAXA) και ανακοίνωσε ότι το σπήλαιο θα ήταν ιδανικό για να αξιοποιηθεί ως προστατευμένη διαστημική βάση, διευκολύνοντας έτσι μια μελλοντική εποίκιση του φεγγαριού. σύμφωνα με το tovima.gr στις 20 Οκτωβρίου 2017.

Διαβάστε επίσης: Η Κίνα αποκάλυψε ένα μυστήριο στην αθέατη πλευρά της Σελήνης σχετικά με το έδαφος που, ίσως, οδηγεί σε ένα ακραίο συμπέρασμα

Στην επιφάνεια της Σελήνης, στην περιοχή των λόφων Μάριους (Marius Hills), φαίνεται από ψηλά το στρογγυλό άνοιγμα του σπηλαίου με πλάτος 50 μέτρων και βάθος επίσης 50 μέτρων. Η περαιτέρω μελέτη με ραντάρ που μπορεί να «δει» κάτω από την επιφάνεια αποκάλυψε ένα πολύ μεγαλύτερο σπήλαιο. Η υπόγεια κοιλότητα μπορεί να περιέχει νερό σε μορφή πάγου, το οποίο θα ήταν δυνατό να αξιοποιηθεί, ακόμη και για τη μετατροπή του σε καύσιμα. Οι Ιάπωνες επιστήμονες εκτιμούν ότι το τεράστιο φυσικό τούνελ σχηματίσθηκε από λάβα που χύθηκε, όταν στη Σελήνη υπήρχε έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα πριν από περίπου 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια.

-d- Όταν δημοσιεύτηκε αυτή η είδηση, η οποία έχει καταγραφεί και στα ρεκόρ Γκίνες, αμέσως, πέρασε από μυαλό μου η σκέψη αν το σπήλαιο σχηματίστηκε από λάβα που χύθηκε κάποτε, όπως εκτιμούν οι επιστήμονες ή αν θα μπορούσε να είναι τεχνητό και ενδεχομένως αν θα μπορούσε να οδηγεί κάπου βαθιά στο εσωτερικό της Σελήνης, αφού ήδη βρίσκεται περίπου 50 μέτρα κάτω από την επιφάνεια. Μια τρελή θεωρία που, όμως, ακούγεται συναρπαστική και εξιτάρει την φαντασία. Γιατί μόνο με τη φαντασία μπορεί να διατυπωθεί κάτι ανάλογο, αφού δεν υπάρχουν απτά επιστημονικά δεδομένα που να το επιβεβαιώνουν.

Φυσικά, αν εντελώς υποθετικά θεωρήσουμε πως το 50 χιλιομέτρων τούνελ είναι τεχνητό, έχει ανατραπεί όλη η ιδέα που έχουν οι επιστήμονες και κατ’ επέκταση εμείς οι απλοί άνθρωποι, ότι η Σελήνη κάποτε κατοικήθηκε. Εξάλλου, όπως είδαμε παραπάνω, ήδη συζητείται “ότι το σπήλαιο θα ήταν ιδανικό για να αξιοποιηθεί ως προστατευμένη διαστημική βάση”. Γιατί να μην είχε γίνει κάτι παρόμοιο σε ένα μακρινό παρελθόν; “Ανοησίες”, θα μου πείτε. Τόσα “αν” χωρίς νόημα. Ακόμα, ευτυχώς, η φαντασία είναι ελεύθερη. Θα σας πω ένα ακόμα “αν” και κλείνω: Κι αν το σπήλαιο οδηγεί στο εσωτερικό μιας κούφιας και τεχνητής Σελήνης που κατασκευάστηκε κάποτε από άγνωστα νοήμονα όντα; Κι αν – όχι δεν έχει άλλο. Στην πραγματικότητα είναι ένα φυσικό κοίλωμα και τίποτα περισσότερο, απλά είναι υπερβολικά μεγάλου μήκους και πλάτους και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για μελλοντική εποίκιση του φεγγαριού. Αυτό λένε τα επίσημα στοιχεία. Τέλος. -d-

diadrastika / Image by Pete Linforth from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.