Γίνεται οι Ψυχές να Επιλέγουν Γονείς και Οικογένεια;
Καλλιτεχνική απεικόνιση από gracel1221 στο depositphotos

Πως Είναι Δυνατόν οι Ψυχές να Επιλέγουν Γονείς και Οικογένεια;
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τις προάλλες είχα μια συζήτηση με φίλους σχετικά με το αν υπάρχουν προηγούμενες ζωές μας οπότε και επανενσαρκώσεις. Μετά από αρκετή ώρα φτάσαμε στο ότι λέγεται πως μόλις οι ψυχές αποφασίσουν να ζήσουν μια γήινη ενσάρκωση, το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσουν τι είδους ζωή θέλουν και τους γονείς τους. Σε ένα σημείο όπου κάποιος ρώτησε: Δηλαδή, οι ψυχές επιλέγουν τους γονείς τους πριν τη γέννησή τους; Πως είναι δυνατόν οι ψυχές να επιλέγουν γονείς και οικογένεια; Πως είναι δυνατό ένα παιδάκι που κακοποιείται σωματικά και ψυχικά από τους γονείς του, να έχει επιλέξει αυτούς τους γονείς για τη ζωή του;

Διαβάστε επίσης: Γιατί σαραντίζουν τα μωρά και γιατί γίνεται μνημόσυνο 40 μέρες αφού πεθάνει κάποιος

Σε αυτό σημείο για πολύ λίγο μείναμε όλοι βουβοί, πιθανότητα γιατί ο καθένας προσπαθούσε να βρει επιχειρήματα για να δικαιολογήσει την άποψή του, την πεποίθησή του. Διότι περί πεποίθησης και γνώμης του καθενός πρόκειται. Καμία επιστημονική έρευνα δεν έχει γίνει ή δεν έχει μελετήσει ή δεν έχει φέρει απτές αποδείξεις περί προηγούμενων ζωών, μετενσαρκώσεων, επανενσαρκώσεων και όλα αυτές τις ανησυχίες μεταφυσικής και υπαρξιακής φύσεως.

Αφού δεν καταλήξαμε κάπου, η αλήθεια είναι ότι το έψαξα λίγο και στη συνέχεια θα σας παραθέσω τη δική μου οπτική γωνία. Η ιδέα για όλα αυτά και ειδικότερα ότι τα παιδιά επιλέγουν τους γονείς τους, δεν είναι κάτι καινούργιο ή νεοποχίτικοο. Αυτή η σκέψη, πεποίθηση – ίσως και γνώση – υπήρχε σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των ιθαγενών της Αμερικής, της Ινδίας, ακόμα και της αρχαίας Ελλάδας, ότι δηλαδή οι ψυχές επιλέγουν τους γονείς και τις οικογένειές τους πολύ πριν τη σύλληψή τους στη Γη.

Ένα παράδειγμα είναι ο Πλάτωνας ο οποίος στο βιβλίο του «Φαίδων» (ή Περί Ψυχής), υποδεικνύει πως οι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να διαλέξουν ποιόν δρόμο θα ακολουθήσουν, αν θα επιλέξουν να επιστρέψουν στην «Αρχική Πηγή» ή στον Θνητό Βίο.

Διαβάστε σχετικά: Τα Ερπετοειδή Ξερογλύφονται για τις Ψυχές μας

Εφόσον δεχτούμε αυτή την ιδέα, τότε αυτομάτως μπορούμε να υποθέτουμε ότι κάθε ψυχή εφόσον επιλέξει τον θνητό βίο, μπορεί να διαλέξει από ποιους γονείς θα γεννηθεί ξανά για να ζήσει μια νέα ζωή. Άρα η ψυχή είναι σε θέση γνωρίζει και αρκετές λεπτομέρειες για αυτούς καθώς και των μελλοντικών επίγειων ενσαρκώσεων, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων μελλοντικών γεγονότων της ζωής που πρόκειται να βιώσει στη Γη, ακόμη και πριν εισέλθει στη μήτρα της μητέρας. Ίσως, λοιπόν, μια ψυχή ή κάθε ψυχή, να γνωρίζει και να έχει μια τέλεια εικόνα των πραγμάτων πριν αποφασίσει για τη μοίρα της. Κι αυτό, δεν είναι τόσο αυθαίρετο συμπέρασμα καθώς πάλι ο Πλάτωνας κάνει σχετικές νύξεις, στο βιβλίο του «Μένων».

Μας δίνει, λοιπόν, την ιδέα ότι μια ψυχή, λόγω της αιώνιας και άφθαρτης φύσης της, είναι σε θέση να γνωρίζει τα πάντα, αφού κατά την διάρκεια των προηγουμένων ενσαρκώσεών της, έχει ζήσει πάρα πολλές και διαφορετικές καταστάσεις, τις οποίες όμως δυστυχώς δεν μπορεί να θυμάται, όσο βρίσκεται σε ένσαρκη κατάσταση.

Διαβάστε σχετικά: Πλάτων. Η Γνώση Είναι Ανάμνηση Γιατί η Ψυχή Γνωρίζει Ανέκαθεν

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Και εδώ έρχεται η αρχική ερώτηση: αφού οι ψυχές γνωρίζουν τέλεια κάποια πράγματα για το μέλλον και ειδικότερα για το μέλλον το δικό τους και των γονιών που επιλέγουν, για ποιο λόγο επιλέγουν αυτοκαταστροφικούς γονείς αλλά και γονείς που καταστρέφουν τα ίδια τους τα παιδιά, τα παιδιά που τους έχουν επιλέξει να τα φέρουν στον κόσμο;

Σε αυτή την ερώτηση, απάντηση παίρνουμε από την ανατολική φιλοσοφία που, συνοπτικά, καταλήγει στο ότι οι ψυχές αυτές έκαναν την επιλογή τους για να δώσουν ή να πάρουν μαθήματα ζωής και να επηρεάσουν τη ζωή των γονιών ή των ίδιων των ψυχών, προκειμένου να υπάρξει βελτίωση σε κάθε επόμενη γέννηση, σε κάθε πτυχή. Υπάρχει, δηλαδή, ένας μηχανισμός, του Κάρμα, που κανονίζει και διευθετεί αυτές τις διαδικασίες. Και η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα θα μπορούσε να είναι ότι ψυχές επιλέγουν βίαιους γονείς για να τους δώσουν την ευκαιρία να μετανιώσουν, να γίνουν πράοι και γενικότερα καλύτεροι σε αυτή ή την επόμενη ζωή τους.

Από την άλλη, τα ίδια τα παιδιά – που σαν ψυχές επέλεξαν αυτούς τους γονείς – συλλέγουν εμπειρίες για τη δική τους αυτοβελτίωση σε αυτή ή την επόμενη ζωή τους. Κι αυτό το κάνουν επειδή έχουν κάποια καρμικά χρέη από τις προηγούμενες ζωές τους, οπότε παίρνουν συγκεκριμένα μαθήματα που απαιτούνται για να εξελιχθούν και να τακτοποιήσουν την καρμική ισορροπία. Είναι, ας πούμε, μια αποστολή ή μια επιτακτική ανάγκη για την αποστολή τους στη Γη.

Διαβάστε επίσης: Η Ψυχή στον Αέναο Κύκλο Ενσαρκώσεων. «Γιατί;»

Οι ψυχές το κάνουν αυτό για να μάθουν κάθε είδους εμπειρίες σχέσεων αλλά και για να θεραπεύσουν οποιοδήποτε τραύμα ή πληγή στη σχέση τους. Μερικές φορές προσπαθούν να κάνουν μια σχέση να λειτουργήσει προσεγγίζοντας την από διάφορες οπτικές γωνίες. Βέβαια, όπως είπα και αρχικά, όλα αυτά δεν είναι παρά πεποιθήσεις που δεν μπορούν να αποδειχτούν επιστημονικά. Μπορεί να υπάρχουν διάφορες ενδείξεις για κάποια πράγματα, τις οποίες όμως οι άνθρωποι ερμηνεύουν σύμφωνα με τις δικές τους πεποιθήσεις και την κουλτούρα.

Προσωπικά, δέχομαι την πιθανότητα να υπάρχουν προηγούμενες και επόμενες ζωές, επίσης δέχομαι την πιθανότητα της επιλογής, αλλά μέσα από το περιβάλλον των συγκυριών, των αστάθμητων παραγόντων καθώς, φυσικά, της ισχυρής ή αδύναμης προσωπικότητας του καθενός. Θεωρώ πως ορισμένες συγκυρίες διαμορφώνουν ορισμένες επιλογές. Αυτοί οι παράγοντες φέρνουν ένα παιδί στον κόσμο, διαμορφώνουν την προσωπικότητά του όπως και τον τρόπο της ζωής και του θανάτου του, επίσης, το αν θα ζήσει μια επόμενη ζωή.

Διαβάστε επίσης: Ασχολήσου με την ψυχή. Τίποτε άλλο δεν έχει νόημα

Για μένα είναι καταστάσεις που προκύπτουν ή μπορούν να ανατραπούν από την αναπάντεχη ή/και προγραμματισμένη (από εμάς) πορεία δύο ή και περισσότερων γεγονότων σε μια δεδομένη χρονική περίοδο, κάθε στιγμή, για όλες τις επόμενες στιγμές. Και επειδή όλο αυτό που περιέγραψα μπορεί να φαντάζει χαώδες και ακατανόητο και να μην κάνει ξεκάθαρη την γνώμη μου, για μένα προσωπικά, στο ερώτημα πως είναι δυνατόν οι ψυχές να επιλέγουν γονείς και οικογένεια, η γνώμη μου είναι πως οι ψυχές δεν επιλέγουν τους γονείς τους ούτε σε ποια οικογένεια θα γεννηθούν. Οι συγκυρίες και οι άλλοι παράγοντες τις φέρνουν ή τις ταιριάζουν να γεννηθούν από κάποιους γονείς.

Image by gracel1221 from depositphotos.com