Η μεγάλη Υπόγεια Πόλη των Παλαιών που φυλασσόταν από λευκούς Ινδιάνους
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Μεγάλο μέρος της προϊστορίας των αρχαίων πολιτισμών βρίσκεται ακόμα κάτω από ένα πέπλο σιωπής. Σε πολλές προφορικές αφηγήσεις που έφτασαν έως τις μέρες μας συναντούμε συχνά αναφορές για υπόγειες πόλεις και ναούς. Και είναι αλήθεια ότι τελευταία ανακαλύπτονται αρχαίες υπόγειες στοές και πόλεις που έχουν ανακαλυφθεί από αρχαιολόγους.
Υπόγειες σήραγγες που ξεκινούν από την Σκωτία και φτάνουν ως την Τουρκία χρονολογούνται έως και μερικές χιλιάδες χρόνια. Υπόγειες πόλεις όπως το Ντερινκούγιου λέγεται ότι πιθανόν να έχουν χτιστεί από κάτω προς τα πάνω και όχι το αντίθετο, όπως θα περιμέναμε! Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, όπως και σε πολλές ανάλογες, αρχαιολόγοι, γεωλόγοι και άλλοι ειδικοί προβληματίζονται.
Ανάλογο μυστήριο υπάρχει και σε μία ιστορία που φαίνεται να προέρχεται από τα αρχεία του πρώην Προέδρου Franklin D. Roosevelt. Το 1942, ο Πρόεδρος Ρούσβελτ λέγεται πως συνάντησε στον Λευκό Οίκο τους David και Patricia Lamb οι οποίοι επί ένα χρόνο εξερευνούσαν την πυκνή ζούγκλα Chiapas στο Μεξικό.
Το ζευγάρι διηγήθηκε μία περίεργη ιστορία, ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους είχαν συναντήσει μια φυλή πολύ επικίνδυνων μικρόσωμων Ινδιάνων με λευκή επιδερμίδα, ενδεχομένως με ροζ απόχρωση, οι οποίοι ήταν φύλακες ενός τεράστιου υπόγειου δικτύου.
Ωστόσο, οι Ινδιάνοι δεν φαίνεται πως είχαν διάθεση να τους σκοτώσουν, αλλά ήταν αρκετά ενοχλημένοι με την επίσκεψή τους. Δεν τους ήθελαν εκεί. Το ζευγάρι ζήτησε από τον οδηγό τους να μάθει ευγενικά ποιοί ήταν οι Ινδιάνοι με την λευκή επιδερμίδα.
Αυτό που έμαθαν ήταν εκπληκτικό. Αυτοί οι λευκοί ινδιάνοι ήταν μέλη της φυλής Lancandone, που ζούσαν στη ζούγκλα για γενιές. Προέρχονταν από την «Μεγάλη Πέτρινη Πόλη». Ήταν οι Φύλακες ενός υπόγειου Μεγάλου Ναού όπου κατοικούσαν οι Παλαιοί, τους οποίους λάτρευαν και ήταν διατεθειμένοι να σκοτώσουν κάθε εισβολέα που θα ενοχλούσε τους Παλαιούς.
Προφανώς, αυτοί οι άνθρωποι ήταν επιζώντες ενός αρχαίου πολιτισμού που κάποτε άνθισε στην Κεντρική Αμερική. Όταν τελείωσε το ταξίδι τους και επέστρεψαν πίσω στον σύγχρονο πολιτισμό τους αναζήτησαν και βρήκαν περισσότερες λεπτομέρειες για αυτούς τους λευκούς ινδιάνους. Ο Γάλλος μελετητής και γεωγράφος Abbe Charles-Etienne de Bourbourg (1814-1874) ανέφερε τη φυλή αυτή σε ένα από τα γραπτά του και την εμφάνισή τους σε μικρές πόλεις των Τσιάπας και την Δυτική Γουατεμάλα.
Ανάμεσα στις παραδόσεις ή τις φήμες που κυκλοφορούσαν για αυτούς ξεχώρισαν εκείνες που αναφέρονταν σε πολύτιμους αρχαίους θησαυρούς που κρύβονταν κάτω από την επιφάνεια της πόλης, σε ένα υπόγειο δίκτυο, που φρουρούσαν οι Lancandone.
Μεταξύ αυτών των θησαυρών υπήρχαν αρκετά πολύτιμα φύλλα από χρυσό. Γραπτά σε ιερογλυφικά, περιείχαν την ιστορία του αρχαίου κόσμου. Τα χρυσά φύλλα περιέγραφαν την ιστορία για τον Μεγάλο Κατακλυσμό ενώ λέγεται ότι υπήρχε και μία ακριβής πρόβλεψη για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η μυστηριώδης αρχαία πόλη και ο μεγάλος υπόγειος ναός δεν φαίνεται να βρέθηκαν ποτέ, αλλά μπορεί να βρίσκονται κάπου στην πυκνή ζούγκλα και ακόμα δεν έχουν ανακαλυφθεί -αν και κατά καιρούς έρχονται στο φως ανάλογα ευρήματα.
Εκεί που, ίσως, αξίζει να σταθούμε είναι στο γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι Ινδιάνοι, είχαν λευκή επιδερμίδα. Στο νου μας έρχονται οι Βιοθάκες, οι ερυθρόδερμοι του Καναδά, που είχαν επίσης λευκή επιδερμίδα και έβαφαν το σώμα τους ερυθρό. Λέγεται ότι είχαν καταγωγή από την Κρήτη.
Αξιοσημείωτο είναι και το ότι έχουν βρεθεί ενδείξεις που συνηγορούν υπέρ μίας υπόθεσης ότι κάποιοι από τους Ινδιάνους της Κεντρικής Αμερικής μπορεί να ήταν αρχαίοι Έλληνες από ένα μακρινό παρελθόν, ή ότι μπορεί να διδάχτηκαν από Έλληνες που έφτασαν έως εκεί, όπως για παράδειγμα από την Αργοναυτική Εκστρατεία ή το ταξίδι του Οδυσσέα, όπως φαίνεται να στοιχειοθετεί η Henrietta Merz στο βιβλίο της Οίνωψ Πόντος, που έγραψε ύστερα από συγκριτική μελέτη ανάμεσα στις αρχαίες πηγές και δίνει μια άλλη εξήγηση για την Οδύσσεια.
Φυσικά, όλα αυτά μπορεί να αποτελούν παραδοξολογίες, μυθεύματα και φανταστικές ιστορίες. Μπορεί και να είναι. Αλλά μπορεί να υπάρχει κάποιο πιθανό υπόβαθρο.
επιπλέον πηγές
Allec MacLellan – The Lost World of Agharti: The Mystery of Vril Power
Harold T. Wilkins – Mysteries of Ancient South America
diadrastika / Image by Enrique Meseguer from Pixabay