ΠΩΣ ο Χριστός Θεράπευε τους Ασθενείς Τι Υποστηρίζουν ότι Βρήκαν Ερευνητές
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Μία περίεργη επιστημονική έρευνα φαίνεται να υποδηλώνει ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν πιθανόν να χρησιμοποιούσε το φυτό της κάνναβης προκειμένου να θεραπεύσει ασθενείς.
Οι ειδικοί υποδεικνύουν ότι η κάνναβη μπορεί να ήταν ένα βασικό συστατικό στο «λάδι του χρίσματος» το οποίο πιθανόν να χρησιμοποίησε ο Ιησούς και οι ακόλουθοί του, σε τελετουργίες για θεραπεία.
Ας δούμε τι αναφέρει το Naturalnews.com από το αρχικό άρθρο των High Times, που τώρα πια έχει σβηστεί:
Ο όρος «Χριστός» (Christ) είναι η ελληνική μετάφραση του εβραϊκού «Μεσσία». Στη σύγχρονη αγγλική γλώσσα, αυτός ο όρος θα μεταφραζόταν ως ο «χρισμένος». Ο τίτλος «Χριστός» τοποθετήθηκε μόνο σε Εκείνον που είχε «την ενότητα του Θεού επάνω σε αυτόν».
Το ιερό λάδι χρίσματος, όπως περιγράφεται στην αρχική εβραϊκή εκδοχή της συνταγής στην Έξοδο (30: 22-23), περιείχε πάνω από 6 λίβρες kaneh-bosem, μια ουσία που, όπως υποστηρίζεται, αναγνωρίστηκε από σεβαστούς ετυμολόγους, γλωσσολόγους, ανθρωπολόγους, βοτανολόγους και άλλους ερευνητές ως η γνωστή σε όλους μας κάνναβη, απόσταγμα σε περίπου έξι κιλά ελαιολάδου, μαζί με μια ποικιλία άλλων αρωματικών βοτάνων. Οι χρισμένοι είχαν κυριολεκτικά «βουτηχτεί» σε αυτό το ισχυρό μείγμα.
Είναι το Kaneh-bosem η Κάνναβη;
Το Kaneh-bosem σίγουρα έχει ηχητική συγγένεια με την κάνναβη και υπάρχει γενικότερα ο ισχυρισμός ότι χωρίς αμφιβολία είναι η κάνναβη που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τον εβραϊκό πολιτισμό εκείνη την εποχή.
Όπως αναφέρεται στο High Times, ο Carl P. Ruck, καθηγητής της κλασσικής μυθολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, έγραψε:
«Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ρόλο της κάνναβης στην ιουδαϊκή θρησκεία …. Αποκλείεται να είχε περάσει απαρατήρητο ένα τόσο σημαντικό φυτό με ίνες για κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, με θρεπτικά έλαια, που είναι τόσο εύκολο να αναπτυχθεί … η απλή συγκομιδή του θα είχε προκαλέσει μια «πνευματική αντίδραση» (entheogenic reaction).
Ο όρος Entheogen – ένας όρος που δημιουργήθηκε από τον καθηγητή Ruck – αναφέρεται σε οποιαδήποτε ουσία που χρησιμοποιείται για την πρόκληση πνευματικών εμπειριών. Η χρήση ουσιών entheogens όπως η κάνναβη, το πεύκο και τα μανιτάρια psilocybin έχουν συνδεθεί με τη διαμόρφωση σχεδόν όλων των θρησκειών του κόσμου, οπότε δεν είναι ίσως έκπληξη το γεγονός ότι η κάνναβη έπαιξε ένα πιθανό ρόλο και στη γέννηση του χριστιανισμού.
Είναι εύκολο να κατανοηθεί ο ρόλος αυτός, λαμβάνοντας υπόψη τις σχεδόν θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού. Τώρα μόλις αρχίζουμε να ανακαλύπτουμε ξανά τις μυριάδες θεραπευτικές χρήσεις της κάνναβης (για τις φαρμακευτικές ιδιότητες που ήταν ήδη γνωστές εδώ και χιλιάδες χρόνια), αλλά έχουν ξεχαστεί εν μέσω της υστερίας που έχει δημιουργηθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, κυρίως, κατά αυτών, για περισσότερο από μισό αιώνα.
Ευτυχώς, αυτές οι αντιλήψεις αλλάζουν τώρα και η συζήτηση σχετικά με τη σύνδεση της κάνναβης και του Χριστού (ή των χρισμένων, γενικότερα) όπως και των φαρμακευτικών ιδιοτήτων τους, όλα επανεξετάζονται.
Πως ο Χριστός Θεράπευε τους Ασθενείς
Σύμφωνα με την The Guardian: Αναφερόμενος στην Καινή Διαθήκη, ο κ. Bennett ισχυρίζεται ότι ο Ιησούς Χριστός έχριζε τους μαθητές του με το λάδι (της κάνναβης) και τους ενθάρρυνε να κάνουν το ίδιο με άλλους ακόλουθους. Αυτό θα μπορούσε να είναι υπεύθυνο για τη θεραπεία των οφθαλμικών και δερματικών παθήσεων που αναφέρονται στα Ευαγγέλια.
«Αν η κάνναβη ήταν ένα από τα βασικά συστατικά του αρχικού ελαίου χρίσματος, και ήταν αυτό που έκαναν τον Ιησού «Χριστό» (δηλαδή έναν χρισμένο) και τους οπαδούς του χριστιανούς, τότε, αυτοί που διώκουν όσους χρησιμοποιούν την κάνναβη θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως αντιχριστιανοί», συμπέρανε ο κ. Bennett .
Τελικά, ποιο συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κανείς;
Ενδεχομένως εξαρτάται από ποια οπτική γωνία θέλει να βλέπει κάποιος το θέμα: αν είσαι πολύ πιστός χριστιανός πρόκειται για αντιχριστιανική προπαγάνδα, αν δεν είσαι τότε είναι μία πιθανότητα, αν εξετάζεις όλες τις πτυχές είναι επίσης μία εκδοχή. Αν προσπαθείς να βρεις ψεγάδια παντού οπότε μία θεωρία την ερμηνεύεις ως απάτη, και τότε είναι hoax ή fake news, παραβλέποντας ή/και αμφισβητώντας τις πηγές…
diadrastika / Image by Andrew Lozovyi from depositphotos.com