Έσκαψε κάτω από το Σπίτι του και Βρέθηκε στην Πυραμίδα του Χέοπα!!!

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Αμέτρητες αρχαιολογικές αποστολές προσπάθησαν να βρουν το δρόμο που οδηγεί στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, αλλά όλες οι έρευνες κατέληξαν σε αποτυχία, έως ότου ένας κάτοικος που ζούσε κοντά στο οροπέδιο της Γκίζας, έκανε μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις την τελευταία δεκαετία.

Κατά τη διάρκεια μιας παράνομης ανασκαφής κάτω από το σπίτι του, βρήκε έναν κατακόρυφο δρόμο που οδηγούσε σε μία οριζόντια σήραγγα η οποία με την σειρά της έφτανε έως την Πυραμίδα του Χέοπα, την μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες στη Γκίζα.

Διαβάστε επίσης: H Μυστηριώδης Σκάλα στις Πυραμίδες Αιγύπτου

Σύμφωνα με την είδηση ​​που δημοσίευσαν τα Ahram.org και Albawaba News, η ανακάλυψη έγινε χάρη σε έναν κάτοικο που ζούσε κοντά στις πυραμίδες. Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις που έκαναν οι αρχές όταν έφτασαν στο σπίτι του, ο άνθρωπος πραγματοποίησε παράνομη διάτρηση σε βάθος 10 μέτρων κάτω από το σπίτι του. Όταν οι αρχές έφτασαν το άτομο αυτός είχε ήδη διαφύγει και γλίτωσε την σύλληψη.

Εκείνο, όμως, που έχει μεγαλύτερη σημασία από το τι απέγινε ο λαθροθήρας, είναι ότι οι αρχαιολόγοι παρατήρησαν πως οι τοίχοι αυτής της απίστευτης σήραγγας, που είναι πραγματικά κατασκευασμένη από μεγάλα πέτρινα τεμάχια, οδηγούσε σε ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα στον πλανήτη μας.

Ο συνταγματάρχης Walid el-Sharkawy, επικεφαλής των ντετέκτιβ των Αρχαιοτήτων της Γκίζας, δήλωσε ότι ο τσαρλατάνος ​​έσκαβε για μήνες κάτω από το σπίτι του κοντά στις πυραμίδες ενώ αυτό απαγορεύεται όπως επίσης και η κατασκευή οποιουδήποτε κτιρίου.

Η ανακάλυψη αυτού του μυστικού διαδρόμου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις που συνδέονται άμεσα με τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας. Οι αρχαιολόγοι ελπίζουν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το σκοπό της σήραγγας και των διασυνδεδεμένων περιοχών.

Διαβάστε επίσης; Τι Βρίσκεται στον Αντίποδα των Πυραμίδων Αν Σκάψουμε με Άξονα το Κέντρο της Γης

Ο Ηρόδοτος, ο Έλληνας ιστορικός που γεννήθηκε στην Αλικαρνασσό, ευρέως γνωστός ως ο «Πατέρας της Ιστορίας» περιγράφει λεπτομερώς τον προαναφερθέντα υπόγειο διάδρομο:

Διαβάζουμε, λοιπόν, από τον Ηρόδοτο: Δεύτερο βιβλίο των Ιστοριών 124.

«Και πέρασαν δέκα χρόνια που υπέφερε σκληρά ο λαός για να κατασκευαστεί ο δρόμος πάνω στον οποίο έσερναν τις πέτρες· ο δρόμος αυτός που κατασκεύασαν είναι, κατά τη γνώμη μου, έργο όχι και πολύ κατώτερο απ’ την πυραμίδα (γιατί το μήκος του είναι πέντε στάδιοι, το πλάτος του δέκα οργιές και το ύψος του, στο πιο ψηλό του σημείο, οχτώ οργιές· και χτίστηκε από πελεκητή πέτρα και με ανάγλυφες παραστάσεις)· γι’ αυτό τον δρόμο λοιπόν χρειάστηκαν τα δέκα χρόνια και για τις υπόγειες οικοδομές που χτίστηκαν πάνω στο λόφο, στον οποίο υψώνονται οι πυραμίδες· αυτές έβαλε να τις χτίσουν για τάφο του, σε νησί που σχηματίστηκε από διώρυγα που την έφερε από τον Νείλο».

Ουσιαστικά, λοιπόν, αν οι αρχαιολόγοι λάβουν σοβαρά υπόψιν τους τον Ηρόδοτο, έχουν όλες τις απαντήσεις στα χέρια τους!

diadrastika / Image by Cesar Salazar from Pixabay