Δομή στην Ινδονησία Κρατάει το Μυστικό ενός Χαμένου Πολιτισμού 20.000 ετών

Δομή στην Ινδονησία Κρατάει το Μυστικό ενός Χαμένου Πολιτισμού 20.000 ετών

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Με τις πολυάριθμες ανακαλύψεις που έγιναν τα τελευταία 10 χρόνια, είναι σαφές ότι οι πολιτισμοί υπήρξαν στη Γη πολύ νωρίτερα από ότι πιστευόταν προηγουμένως. Ένας από αυτούς τους αρχαίους «χαμένους» πολιτισμούς θα μπορούσε να είναι περίπου 20.000 ετών και εντοπίζεται στην Ινδονησία.

Σύμφωνα με τον γεωλόγο Δρ Danny Hilman, ο χώρος θα μπορούσε να κρύβει τα ερείπια ενός χαμένου ναού που χρονολογείται τουλάχιστον 20.000 χρόνια πριν. Ο Χίλμαν πιστεύει ότι η περιοχή (Gunug Padang) έχει μεγάλη πολιτιστική και ιστορική σημασία αφού περιέχει τα ερείπια μιας τεράστιας Πυραμίδας που χτίστηκε πριν από 20.000 χρόνια από έναν χαμένο πολιτισμό, προσθέτοντας ότι μπορεί να χτίστηκε για λατρεία ή ως ένα γιγάντιο αστρονομικό όργανο.

«Όλα όσα μάθαμε για την προέλευση του πολιτισμού μπορεί να είναι λανθασμένα», λέει ο Danny Natawidjaja, PhD, ανώτερος γεωλόγος στο Κέντρο Ερευνών Γεωτεχνικής στο Ινδονησιακό Ινστιτούτο Επιστημών. «Παλιές ιστορίες για την Ατλαντίδα και άλλους μεγάλους χαμένους πολιτισμούς της προϊστορίας, οι οποίες από καιρό απορρίφθηκαν ως μύθοι από αρχαιολόγους, μπορεί και να αποδειχτούν αληθινές».

Η γιγαντιαία δομή που ενδεχομένως κρατάει το κλειδί για έναν χαμένο πολιτισμό ανακαλύφθηκε πριν από 100 χρόνια όταν εντοπίστηκαν μεγαλιθικά τμήματα στήλης βασάλτου που κρύβονταν διάσπαρτα ανάμεσα στα πυκνά δένδρα τα οποία έκρυβαν την κορυφή. Οι ντόπιοι το ονομάζουν Gunung Padang που σημαίνει «Όρος του Φωτός» ή «Βουνό του Διαφωτισμού».

Η πρώτη χρονολόγηση του ραδιενεργού άνθρακα πραγματοποιήθηκε από τον Danny Natawidjaja που έφερε στο φως ημερομηνίες γύρω στα 500 έως 1.500 π.Χ., η οποία ήταν στα όρια των αποδεκτών ημερομηνιών από τους συντηρητικού μελετητές.

Ωστόσο, ένας-ένας εξεπλάγησαν, όταν ο Natawidjaja και η ομάδα του επέκτειναν την έρευνά τους χρησιμοποιώντας σωληνοειδή τρυπάνια που τους επέτρεπαν να μεταφέρουν άνθρακα από πολύ βαθύτερα επίπεδα της δομής.

Τα πρώτα δείγματα έδειξαν στοιχεία ανθρωπογενών δομών, πολύ κάτω από την επιφάνεια. Αλλά, δεν ήταν αυτή η πιο εκπληκτική ανακάλυψη. Τα οργανικά υλικά που ανατράφηκαν στους πυρήνες των γεωτρήσεων άρχισαν να αποδίδουν ολοένα παλαιότερες και μεγαλύτερες ημερομηνίες – 3.000 π.Χ. έως 5.000 π.Χ. και καθώς η ομάδα τρυπούσε όλο και πιο κάτω οι ημερομηνίες ήταν συγκλονιστικά παλιές… και σε βάθη των περίπου 90 ποδιών (περίπου 27,5 μ.), η χρονολόγηση των ραδιοανθράκων έδειξε ότι η δομή μπορούσε να χρονολογηθεί από το 20.000 π.Χ. έως το 22.000 π.Χ.

«Αυτό δεν ήταν καθόλου εκείνο που οι συνάδελφοί μου στον κόσμο της αρχαιολογίας περίμεναν ή ήθελαν να ακούσουν», λέει ο Natawidjaja

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Γιατί αυτό είναι ένα πρόβλημα; Λοιπόν, είναι επειδή χρονολογείται πέρα από το 9000 π.Χ. και αντιστοιχεί σε μια εποχή που αναφέρεται ως «Άνω Παλαιολιθική», η οποία ήταν μια περίοδος της Τελευταίας Εποχής των Παγετώνων, τότε που η Ινδονησία ήταν μέρος μιας μεγάλης νοτιοανατολικής ασιατικής ηπείρου που ονομάζεται Sundaland.  Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους πρόκειται για μια εποχή που οι αρχαίοι άνθρωποι δεν είχαν τη δυνατότητα ή τη γνώση να δημιουργούν τέτοιου είδους δομές.

Ο Δρ Hilman, ανώτερος γεωλόγος στο Ινστιτούτο Γεωτεχνικής Έρευνας της Ινδονησίας, πιστεύει ότι η απόδειξη της τεχνητής προέλευσης της δομής βρίσκεται βαθιά κάτω από το έδαφος.

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η προϊστορική εποχή ήταν πρωτόγονη, αλλά αυτό το μνημείο αποδεικνύει ότι (αυτό το σκεπτικό) είναι λάθος», δήλωσε ο Δρ Hilman.

Ωστόσο, όπως και με πολλά άλλα ευρήματα που αμφισβητούνται από μερικούς βασικούς επιστήμονες, υπάρχει πολύ σκεπτικισμός γύρω από τη γιγαντιαία δομή του Gunun Padang.

Ο βαλκανολόγος Sutikno Bronto επέκρινε τα φερόμενα ως ευρήματα λέγοντας ότι η δομή δεν αφορά καθόλου πυραμίδα, αλλά τον λαιμό ενός παλιού ηφαιστείου.

Προτείνει ότι οι πέτρες που ερευνήθηκαν έχουν ξεπεταχτεί από τη φύση και δεν έχουν κοπεί από ανθρώπους. Άλλοι εμπειρογνώμονες είναι, επίσης, πολύ επιφυλακτικοί υποδηλώνοντας ότι είναι σχεδόν αδύνατο σε τέτοιους απομακρυσμένους χρόνους, οι άνθρωποι να διέθεταν τα μέσα και την τεχνολογία για να οικοδομήσουν μια τέτοια δομή.

Αυτός ο αρχαίος τόπος που βρίσκεται στην Ινδονησία, όπως και πολλοί άλλοι σε όλο τον κόσμο, πιστεύεται ότι είναι η απόλυτη απόδειξη ότι υπάρχουν προηγμένοι αρχαίοι πολιτισμοί στο μακρινό παρελθόν της Γης, με ικανότητες και γνώση για την ανέγερση δομών και μνημείων που προκαλούν το δικό μας «σύγχρονο».

Ακόμα κι αν οι μελετητές της γενικής τάξης προσπάθησαν πολύ σκληρά να διαψεύσουν αυτά τα ευρήματα, πολλοί άλλοι πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει μόνο λόγω της δικής τους αποτυχίας στην κατανόηση αυτών των μεγαλιθικών δομών.

Εάν αυτές οι δομές αποδειχθούν πραγματικές (οι οποίες υποβαθμίζονται και χαρακτηρίζονται ως φάρσα) τότε κοιτάζουμε μια εντελώς νέα σελίδα που θα πρέπει να γραφεί στα βιβλία της ιστορίας μας, και η οποία αλλάζει όλα όσα γνωρίζουμε για τους πολιτισμούς και την προέλευση της ανθρωπότητας  στη Γη. Κανείς δεν ήξερε ότι η Πυραμίδα ήταν μια πυραμίδα μέχρι να γίνουν γεωλογικές έρευνες το 2011. Όπως και να έχει φαίνεται ότι δεν είναι η μοναδική πυραμιδοειδής δομή στην Ινδονησία καθώς έχουν εντοπιστεί και άλλες παρόμοιες.

diadrastika