Εξωγήινοι Έχτισαν την Μεγάλη Πυραμίδα και Άφησαν ως Απόδειξη ένα Ζωτικό Στοιχείο (sci-fi)

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο φαντασίας με στοιχεία δημιουργικής γραφής, νόησης και επινόησης

Οι πυραμίδες που υπάρχουν και έχουν βρεθεί στον πλανήτη μας σε πάρα πολλά σημεία του, χτισμένες από αρχαίους πολιτισμούς, σίγουρα δεν μπορεί να είναι τυχαίες. Ούτε ως προς την τοποθεσία, ούτε ως προς τον σχεδιασμό, ούτε ως προς την χρήση τους, ούτε ως προς όλα εκείνα που έχουν κοινά μεταξύ τους.

Αν και γενικότερα οι πυραμίδες που άφησαν πίσω τους οι αρχαίοι πολιτισμοί αποτελούν μία σειρά από μυστήρια, το μεγαλύτερο όλων, μακράν, εντοπίζεται σε εκείνη που ξεχωρίζει στο οροπέδιο της Γκίζας. Η Πυραμίδα του Χέοπα ή Μεγάλη Πυραμίδα, συγκεντρώνει επάνω της όλα εκείνα τα φώτα που προσπαθούν να εξιχνιάσουν τα μυστικά που κρύβει.

Αναπάντητα είναι τα ερωτήματα, ως προς τον τρόπο που φτιάχτηκε, στο πως μεταφέρθηκαν και ανυψώθηκαν τόνοι μεγάλιθων, πως κόπηκαν με τέτοια ακρίβεια; Ποιοί το έκαναν αυτό; Για ποιό λόγο επιλέχτηκε το συγκεκριμένο σημείο της Γης. Πως γνώριζαν για τς περίεργες ιδιότητες της πυραμίδας στο εσωτερικό της; Και τα ερωτήματα δεν σταματούν εδώ.

Κανείς ιστορικός ή αρχαιολόγος δεν έχει καταφέρει να δώσει πειστικές απαντήσεις που να μην δημιουργεί νέα κενά και νέα ερωτηματικά. Όπου, λοιπόν, δεν υπάρχουν λογικές εξηγήσεις, εισχωρούν άλλες πιο συναρπαστικές. Ο Xavier Schneider, ένας φυσικομαθηματικός από το Λουξεμβούργο και οπαδός της θεωρίας των Αρχαίων Αστροναυτών, έχει βρει την απόδειξη που άφησαν οι εξωγήινοι πίσω τους, στη Μεγάλη Πυραμίδα.

Γενικότερα πιστεύει ότι ήρθαν στην Γη πολιτισμοί από τα άστρα, ή από άλλα μέρη της Γης, οι οποίοι έφεραν την γνώση και την τεχνολογία, τα οποία και δίδαξαν στους ανθρώπους που βρήκαν εκεί όπου πήγαν. Τώρα, έχει εντοπίσει το κομμάτι που λείπει και διαβεβαιώνει ότι οι εξωγήινοι έκτισαν την Πυραμίδα και άφησαν πίσω τους ένα ζωτικό ίχνος το οποίο αποτελεί και την απόδειξη. Του έλειπε μόνο μία μικρή λεπτομέρεια για να ταιριάξουν όλα τα στοιχεία στη θεωρία του. Ήξερε ότι ήταν λάθος το σκεπτικό να ταιριάξει τα στοιχεία που τον ενδιέφεραν στη θεωρία του – και όχι το αντίθετο -, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να το υποστηρίξει.

Κατέβηκε, λοιπόν, στο κέντρο, σε ένα κατάστημα άπειρων παλαιών βιβλίων. Θυμήθηκε ότι σε ένα από αυτά είχε δει αυτό που τώρα έψαχνε. Το είχε η Odette Schneiders που πριν γίνει παλαιοβιβλιοπώλης, ήταν διακεκριμένη καθηγήτρια πανεπιστημίου και υπεύθυνη μονάδας Αιγυπτολογίας στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στο Κάιρο. Πως κατέληξε σε αυτό το πολυδαίδαλο λαγούμι; Είχε να κάνει με τον τζόγο και το αλκοόλ.

Της εξήγησε τι έψαχνε και πως είχε καταλήξει στο ότι εξωγήινοι έχτισαν την Μεγάλη Πυραμίδα και άφησαν ως απόδειξη ένα ζωτικό στοιχείο. Μια μεγαλειώδη απόδειξη που βρίσκεται στις συντεταγμένες της. (Διαβάστε επίσης: Γιατί η Μεγάλη Πυραμίδα Βρίσκεται στο Κέντρο της Γης; Ποιά Μυστικά Κρύβει;)

Στις μέρες μας, οι περισσότεροι θα έχουν ακούσει ότι η ταχύτητα του φωτός είναι περίπου τριακόσιες χιλιάδες μέτρα το δευτερόλεπτο στο κενό. Ελάχιστοι, όμως, γνωρίζουν με ακρίβεια ότι η ταχύτητα αυτή είναι 299.792.458 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, στο κενό. Ε, και; Θα σκεφτείτε. Τι σχέση έχει αυτός ο αριθμός με την Μεγάλη Πυραμίδα; Κι όμως. Για σκεφτείτε καλύτερα μόλις μάθετε ότι οι γεωγραφικές συντεταγμένες της Πυραμίδας είναι 29.9792458 ° Ν. Αποκλείεται να είναι σύμπτωση.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Όπως κι εσείς, έτσι και η Odette είχε μείνει άφωνη, προς στιγμή. Το σκέφτηκε λίγο. Πράγματι. Αν οι αρχαίοι άνθρωποι ήταν όπως τους φαντάζεται ο εκάστοτε συντηρητικός ακαδημαϊκός, τότε αποκλείεται να γνώριζαν όχι μόνο την ταχύτητα του φωτός αλλά και τις συντεταγμένες που έκτισαν τη Μεγάλη Πυραμίδα.

Ακόμα κι αν είχαν την δυνατότητα να μεταφέρουν τεράστιους ογκόλιθους που ζυγίζουν τόνους. Ακόμα κι αν μπορούσαν με κάποιο πρωτόγονο τρόπο να τους σηκώσουν για να τους τοποθετήσουν στην θέση που έπρεπε. Είναι λίγο απίθανο να γνώριζαν με ακρίβεια τέτοια λεπτομέρεια που, συγκριτικά, μόλις πρόσφατα έγινε γνωστή. Ωστόσο, η Odette εξήγησε στον νεαρό πως υπάρχει ένα σφάλμα στην πρόταση ότι η ταχύτητα του φωτός και η μία από τις συντεταγμένες της Μεγάλης Πυραμίδας, ταιριάζουν. Ο Xavier δεν ξαφνιάστηκε. Καταλάβαινε πολύ καλά τι του έλεγε.

Το σφάλμα έγκειται σε δύο πράγματα, άρχισε να εξηγεί η Odette: Το ένα είναι πως για κάθε τι που αναζητούμε στο χάρτη χρειαζόμαστε δύο συντεταγμένες, γεωγραφικό Πλάτος και Μήκος. Εκεί που συναντιούνται είναι το ακριβές σημείο ενδιαφέροντος. Είναι αλήθεια ότι το γεωγραφικό πλάτος 29.9792458 N τέμνει τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας (στο επιλεγμένο γεωγραφικό μήκος περίπου 31.134667 E), αλλά όχι ακριβώς στην κορυφή όπως θα ήταν συνετό να συμβαίνει, αλλά περίπου 30 μέτρα πιο πέρα, στην πλευρά. Επιπλέον, δεν περνά από τη Μεγάλη Πυραμίδα μόνο, αλλά επίσης και από πολλά άλλα μέρη σε όλο τον κόσμο τα οποία βρίσκονται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος – περνά από σημεία της Τουρκίας, Ουκρανίας, κλπ.

Το σημείο ενδιαφέροντος δεν μπορεί να εστιάζεται οπουδήποτε πάνω στην πυραμίδα, αλλά μόνο στην κορυφή της. Το σωστό γεωγραφικό πλάτος θα ήταν στην πραγματικότητα πιο κοντά στα 29.9791750 N, αλλά τότε θα απείχε αρκετά από την ταχύτητα του φωτός σε κενό εκφρασμένο σε μέτρα ανά δευτερόλεπτα (m/s).

Ο Xavier τα ήξερε αυτά. Ήταν η δουλειά του να τα ξέρει. Αλλά αν και πρακτικά δεν είναι ακριβείς οι μετρήσεις, ο ισχυρισμός θα μπορούσε να είναι σωστός, ακόμη και αν αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές γραμμές που περνούν από τη Μεγάλη Πυραμίδα.

Η Odette συμφώνησε μαζί του. Ναι, αλλά μόνο εάν και εφόσον οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μετρούσαν σε μέτρα και δευτερόλεπτα που να αντιστοιχούν στα σημερινά.

— Αυτό ακριβώς ψάχνω, της εξήγησε. Είχα δει τις προάλλες εδώ σε σένα, ένα βιβλίο που…

— Να σε διακόψω; τον ρώτησε. Εκείνος της έγνεψε καταφατικά και η Odette μπήκε στην διαδικασία να του αναπτύξει το δικό της σκεπτικό:

Το επιχείρημα ότι οι εξωγήινοι έφεραν υπέροχες δομές σε πολλούς πολιτισμούς (από την Αίγυπτο με τις Πυραμίδες έως τους Σουμέριους και τις προ-Κολομβιανές δομές) σβήνει όλα τα επιτεύγματα των αρχαίων ανθρώπων, των προγόνων πολλών λαών.

Η ιδέα για μια αρχαία και ανώτερη φυλή από το διάστημα έχει προκαλέσει μόνιμη ζημιά στα μυαλά πολλών από τους ενθουσιώδεις που ασχολούνται με τα μυστήρια των αρχαίων πολιτισμών και των μνημείων που άφησαν πίσω τους. Δεν λέω πως δεν υπάρχει κανένα μυστήριο. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ικανοποιητικές ή σαφείς αποδείξεις για κάποια πράγματα, υπάρχει μυστήριο. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι εξωγήινοι έχτισαν την Μεγάλη Πυραμίδα και άφησαν ως απόδειξη ένα ζωτικό στοιχείο. Και ξέρω ποιο είναι αυτό. Αλλά θα σου εξηγήσω πως το εννοώ, μέσα στο μυαλό μου. Κι αν έχεις αντίρρηση να μου πεις.

Οι άνθρωποι θέλουν το εξαιρετικό και το παράξενο. Το ψάχνουν, το αναζητούν. Η πεζή πραγματικότητα είναι πλεον πολλή ενοχλητική. Έχουν ανάγκη να ξεφύγουν από αυτή. Να αποδράσουν. Πολλοί στρέφονται στις θεωρίες συνωμοσίας, άλλοι στη φαντασία όταν αυτή είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Δεν θέλουν τίποτα πολύ αληθινό. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από κάτι που θα τους βγάλει από την ρουτίνα της πραγματικότητας. Αναζητούν το εξωπραγματικό, αλλά όχι το εντελώς απίστευτο, αναζητούν το αληθοφανές, ενώ κατα βάθος, ίσως, γνωρίζουν ότι δεν είναι ή δεν θα μπορούσε να είναι αληθινό. Απλά έχουν ανάγκη να ξεφύγουν από τον υπηρετικό νου που τους καθηλώνει σε μια αυτοματοποιημένη ζωή. Θέλουν μια νοητική έξαρση. Αλλά ας τ’ αφήσουμε αυτά τώρα. Ήταν μια εισαγωγή. Ας πάμε στις Πυραμίδες και τους εξωγήινους.

Έχεις προσέξει ότι μέσα από τις θεωρίες για εξωγήινους, υποβόσκει μια προκατάληψη εναντίων των αρχαίων Αιγυπτίων, Ελλήνων, Ιρακινών, Γουατεμαλών, Περουβιανών, Αζτέκων, Μάγιας, Ίνκας, Ινδών και πάει λέγοντας; Πολλοί θεωρούν ότι η απόδοση των επιτευγμάτων αυτών των αρχαίων λαών σε εξωγήινους γίνεται επειδή δήθεν δεν θα μπορούσαν να τα είχαν κάνει οι ίδιοι. Αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί ως ένας ύπουλος ρατσισμός ενάντια των προγόνων. Αυτό σημαίνει εκτροπή από τις ρίζες. Ορισμένοι ακαδημαϊκοί πιστεύουν ότι ο φυλετισμός βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών θεωριών για εξωγήινους.

Να μην σε μπερδεύω, όμως. Επαναλαμβάνω πιστεύω ότι εξωγήινοι έχτισαν την Μεγάλη Πυραμίδα και άφησαν ως απόδειξη ένα ζωτικό στοιχείο. Αλλά, στο μυαλό μου, αυτοί οι εξωγήινοι είναι ουσιαστικά άνθρωποι ενός άλλου κύκλου ζωής, πολύ πιο προχωρημένου από τον δικό μας. Ήρθαν από το μέλλον στο δικό μας παρελθόν με σκοπό να μας διδάξουν. Είναι άνθρωποι, όχι από το διάστημα αλλά από αυτή την ίδια τη Γη. Είναι άνθρωποι που είχαν τη δυνατότητα και τα μέσα να χτίζουν πυραμίδες καθώς και άλλα μνημεία στον κόσμο που πολλοί σημερινοί άνθρωποι θεωρούν ότι έχτισαν εξωγήινοι μειώνοντας, υποβαθμίζοντας και υποεκτιμώντας τους αρχαίους παππούδες μας που το κατόρθωσαν. Είχαν, επίσης, τη δυνατότητα και τα μέσα να ταξιδεύουν στο χρόνο. Και… ξέρεις πως τα κατάφεραν;

Μπορείς να φανταστείς ποιο είναι το ζωτικό στοιχείο που άφησαν ως απόδειξη πίσω τους αυτοί οι “εξωγήινοι”; Οι διακρίσεις. Νίκησαν τον κοινωνικό δαρβινισμό. Αυτή είναι η ζωτική απόδειξη, για μένα. Νίκησαν αυτό το θηρίο που κατατρώει τη σάρκα των ανθρώπων. Άφησαν πίσω τους το ρατσισμό και προχώρησαν μπροστά στη ζωή τους. Σήμερα πολλοί άνθρωποι μειώνουν και υποτιμούν τους ανθρώπους γενικά. Και, σε ό,τι αφορά το θέμα μας: Αποδίδουν μνημεία στους εξωγήινους. Όλοι εμείς, οι σημερινοί, άθελά μας ή εσκεμμένα, εξακολουθούμε να διατηρούμε ένα ρατσισμό που κρατά πίσω την πρόοδο των ανθρώπων ως άνθρωποι. Όταν το ξεπεράσουμε αυτό, θα πάμε μπροστά.

*Με πληροφορίες από dailystar.co.uk, snopes.com, fullfact.org και hyperallergic.com. Ωστόσο, η ιστορία αποτελεί προϊόν φαντασίας, βασισμένη σε συνδυασμούς από διάφορους μύθους και μυθολογίες, ανά τον κόσμο. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή/και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

diaddrastika / Image by Stefan Keller from Pixabay