666 ή ΧΞΣ

666 ή ΧΞΣ, ο αριθμός του θηρίου. Η μυστική σημασία

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όλοι έχουμε ακούσει για τον περίφημο αριθμό 666 ή ΧΞΣ, ο οποίος μάλλον «κρυφά» αναφέρεται ως «ο αριθμός του θηρίου» στην Καινή Διαθήκη ενώ είναι γνωστός και ως ο αριθμός του Αντίχριστου. Αλλά τι είναι πραγματικά αυτός ο απλός, αριθμός που έχει πάρει τα μυαλά πολλών ανθρώπων και τον ψάχνουν να τον εντοπίσουν σχεδόν στα πάντα; Γιατί «τρελαίνει» κόσμο εδώ και 2.000 χρόνια; Είναι απλά ένας αριθμός, σωστά; Ή μήπως… δεν είναι;

Το 666 ή ΧΞΣ δεν έχει πραγματικά αξιόλογες μαθηματικές ιδιότητες, αλλά αν κοιτάξετε πίσω στην ιστορία του, θα δείτε ότι αποκαλύπτει κάτι πολύ απίστευτο για τον τρόπο που γράφτηκε αρχικά η Αγία Γραφή.

Όπως θα διαπιστώσετε, αποδεικνύει ότι αυτό που βλέπουμε στο Βιβλίο της Αποκάλυψης όπου ο απόστολος Ιωάννης αναφέρεται στο 666, σε ένα αποκαλυπτικό όραμα, δεν είναι εξ ολοκλήρου αυτό που παίρνετε, ούτε αυτό που νομίζετε, ούτε αυτό που διαδίδεται. Ο αρχικός σκοπός ήταν εντελώς, μα εντελώς, διαφορετικός.

Με απλά λόγια, το 666 ή ΧΞΣ χρησιμοποιείται ως κώδικας. Θα το καταλαβαίνατε πολύ εύκολα, αν ζούσατε κατά την εποχή της Καινής Διαθήκης και, ειδικότερα, αν είσαστε Εβραίος. Για να δούμε, λοιπόν. Αυτό το κείμενο αρχικά γράφτηκε στην αρχαία ελληνική γλώσσα, όπου οι αριθμοί γράφονται ως γράμματα, όπως συμβαίνει και στην εβραϊκή γλώσσα – η άλλη κύρια γλώσσα των αρχικών βιβλικών κειμένων, της Παλαιάς Διαθήκης.

Για μικρούς αριθμούς, τα πρώτα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου άλφα, βήτα, γάμα κλπ, αντιπροσωπεύουν τους αριθμούς 1, 2 και 3 κλπ. Στη συνέχεια, όπως και στους ρωμαϊκούς αριθμούς, όταν θέλετε να σχηματίσετε μεγάλους αριθμούς όπως 100, 1.000, 1.000.000, αντιπροσωπεύονται από ένα άλλο ξεχωριστό δικό τους ειδικό συνδυασμό γραμμάτων. «Τώρα αυτό σημαίνει ότι κάθε λέξη έχει επίσης αριθμητική αξία», λέει ο Πιτ στο παρακάτω βίντεο. Κρατήστε το αυτό, γιατί θα σας χρειαστεί.

Ας πάμε πίσω στη Καινή Διαθήκη, όπου στο Κεφάλαιο 13 του Βιβλίου της Αποκάλυψης στο εδάφιο 18, λέει: «Εδώ χρειάζεται σοφία. Όποιος έχει μυαλό ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου, είναι αριθμός ανθρώπου. Ο αριθμός του είναι ΧΞΣ (666)». Σε ποιο ελεύθερη απόδοση, να τι μας λέει το κείμενο: «Θα σου δώσω ένα αίνιγμα, θα πρέπει να υπολογίσεις τον αριθμό του θηρίου», λέει ο Πιτ.

Τι σημαίνει ο αριθμός 666 ή ΧΞΣ όταν το μεταφράζεις χρησιμοποιώντας το ελληνικό αλφάβητο; Λοιπόν, δεδομένου του μίσους των Εβραίων προς την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία εκείνης της εποχής και ιδιαίτερα του ηγέτη του Καίσαρα Νέρωνα, ο οποίος θεωρήθηκε ιδιαίτερα κακός, πολλοί ιστορικοί έψαχναν να βρουν αναφορές στο βιβλικό κείμενο, το οποίο βρισκόταν σε κάθε στόμα σαν ένα πολύ κακό προϊόν της εποχής του.

Όταν εξετάσετε πραγματικά το αρχικό κείμενο της Αποκάλυψης, θα δείτε ότι σε αυτό το μικρό απόσπασμα, το 666 γράφεται πραγματικά στα εβραϊκά, τα οποία δίνουν μεγαλύτερη σημασία στους αριθμούς που σημαίνουν λέξεις και λέξεις που σημαίνουν αριθμούς από την αρχαία ελληνική. Ο συγγραφέας προσπαθούσε πολύ σαφώς να μας πει κάτι.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Και σίγουρα, αν μεταφράσετε την εβραϊκή ορθογραφία του 666, γράφετε πραγματικά Νέρων Καίσαρ που είναι η εβραϊκή ορθογραφία του Καίσαρα Νέρωνα. Ακόμα κι αν παίρνετε την εναλλακτική ορθογραφία του αριθμού του θηρίου, που έχει βρεθεί σε αρκετά πρώιμα Βιβλικά κείμενα ως γράμματα 616, πάλι μπορείτε να το μεταφράσετε αυτό ως Νέρων Καίσαρ.

«Προσθέτει μία πολυπλοκότητα στο είδος του, ώστε να είναι ένα αίνιγμα, ένα μυστικό», λέει ο Πιτ και συνεχίζει: «Κανείς δεν θέλει να γράψει ένα βιβλίο κάτω από αυτοκρατορικές διώξεις λέγοντας: “Η ρίζα όλων των κακών είναι ο Καίσαρας Νέρων”. Κανείς δεν πρόκειται να το γράψει αυτό τόσο ολοφάνερα». Αυτή είναι η μυστική σημασία που κρύβεται πίσω από το 666 ή ΧΞΣ.

Εφόσον όλο αυτό ευσταθεί, τότε πάνε περίπατο όλες εκείνες οι θεωρίες που θέλουν το 666 ή ΧΞΣ ως νούμερο του Διαβόλου, του Σατανά και οποιουδήποτε ή οπουδήποτε αλλού τυχαίνει να ταιριάζει. Τώρα, πέρα όλων αυτών, το 666  συναντάται και στο τραπέζι της ρουλέτας. Παρακολουθήστε το βίντεο των Numberphile για να μάθετε περισσότερα και για τις δύο περιπτώσεις: 666 – Numberphile / Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

diadrastika / Image by Miguel Á. Padriñán from Pixabay