χέρι ρίχνει λάδι σε τηγάνι για τηγάνισμα
Image by Dmitry Poch from depositphotos

Τηγάνισμα: Ο τρόπος για να μην πιτσιλάει το λάδι παντού

Οι μαμάδες ως γνωστών τα… ξέρουν όλα. Ό,τι και να τις ρωτήσετε έχουν μια «επιστημονική» απάντηση να σας δώσουν την οποία φυσικά γνωρίζουν από τη δική τους μαμά.

Κάπως έτσι, λοιπόν, έμαθαν και γνωρίζουν τι μπορούμε να κάνουν για να μην πετάγεται στα ρούχα και τα χέρια μας το καυτό λάδι την ώρα του τηγανίσματος.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο αλάτι.

Αφού κάψει το λάδι και πριν ρίξετε μέσα σε αυτό τις πατάτες, τους κεφτέδες ή ό,τι άλλο έχετε σκοπό να τηγανίσετε, ρίξτε λίγο αλάτι σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Αυτό ήταν! Δεν θα πιτσιλιστείτε ποτέ ξανά και δεν θα κάνετε και χάλια την κουζίνα σας με ένα και μόνο τηγάνισμα!

Για να καθαρίσει τέλεια το τηγάνι σας αμέσως μετά το τηγάνισμα δεν έχετε παρά να χύσετε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (αφού πρώτα κρυώσει) και να αλατίσετε και πάλι την επιφάνεια του τηγανιού αφού πρώτα το βρέξετε. Το αλάτι βοηθάει πολύ και στο καθάρισμα. Αφού το αφήσετε για 10 λεπτά, πάρτε το σφουγγάρι και περάστε το. Θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

Επίσης,

Για να μην εξελιχθεί το τηγάνισμα σε επικίνδυνο “άθλημα”, πάρτε τα μέτρα σας!

1. Φροντίστε τα υλικά που θα τηγανίσετε να είναι όσο πιο στεγνά γίνεται.

2. Αξίζει να περιμένετε λίγο να στεγνώσουν οι πατάτες από το πλύσιμο, να στραγγίξουν τα καλαμαράκια κ.λπ.

3. Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ειδική πυκνή σίτα για το τηγάνι.

4. Αν δεν την έχετε διαθέσιμη, λίγο αλάτι (μια κουταλιά περίπου) στην μέση του τηγανιού την ώρα που ζεσταίνεται το λάδι κάνει αρκετά καλή δουλειά.

5. Προσθέστε στο καυτό λάδι μερικές οδοντογλυφίδες τις οποίες βέβαια θα αφαιρέσετε πριν το σερβίρισμα του φαγητού.

Τέλος,

Ένα βίντεο που παρουσιάζει μια τεχνική για να μην πιτσιλάει το λάδι στο τηγάνι.

Για να αποφύγετε τον κίνδυνο εγκαύματος από την υπερχείλιση ή το πιτσίλισμα λαδιού, χρησιμοποιείτε πάντα ένα ψηλό σκεύος για τηγάνισμα και μην το γεμίζετε ποτέ πάνω από τη μέση με λάδι. Μην χρησιμοποιείτε καπάκι και μην αυξάνετε πολύ τη θερμοκρασία (μέγιστη θερμοκρασία λαδιού 200°C).

Για να μην πιτσιλάει το λάδι στο τηγάνι

spirossoulis.com και helppost.gr και neadiatrofis.gr / Image by Dmitry Poch from depositphotos.com