Η Μεγάλη Πυραμίδα Συγκεντρώνει Ενέργεια στο Εσωτερικό της

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όσο η επιστήμη έχει την διάθεση και την τεχνολογία για να ερευνήσει, τόσο πιο κοντά ερχόμαστε στην αλήθεια και τον πραγματικό σκοπό των πυραμίδων, ειδικότερα για την Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου. Έτσι, με βάσει τέτοιου είδους επιστημονικών μελετών,  οι θρύλοι και οι λαϊκές παραδόσεις γύρω από αυτές, τα “παραμύθια” αποκτούν σιγά-σιγά ουσία και οι σκεπτικιστές κοιτούν αλλού σφυρίζοντας αδιάφορα.

Η νέα έρευνα, έρχεται να μας φέρει αποδεικτικά στοιχεία ότι η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, μια από τις πιο εκπληκτικές αρχαίες δομές στην επιφάνεια της Γης, πιθανότατα, δεν ήταν απλά χώρος ανάπαυσης για έναν Φαραώ – αν ήταν τάφος όπως ισχυρίζονται οι αρχαιολόγοι.

Μία συναρπαστική Ανακάλυψη

Μια ομάδα Γερμανών και Ρώσων ερευνητών ανακάλυψε ότι η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας εστιάζει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια στους θαλάμους της και την συγκεντρώνει  στο κάτω μέρος της, που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια, εκεί όπου βρίσκεται ο λεγόμενος «ημιτελής» θάλαμος!

Οι ερευνητές έδειξαν ενδιαφέρον για το πώς η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας θα μπορούσε να αλληλεπιδράσει με ηλεκτρομαγνητικά κύματα ενός αναλογικού ή, με άλλα λόγια, συντονισμένου μήκους κύματος, εξηγεί ένα άρθρο του Eureka Alert, το οποίο φιλοξενεί νέα από πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς που ασχολούνται με όλους τους κλάδους της επιστημονικής έρευνας. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Applied Physics. Σε μια δήλωσή του, το Πανεπιστήμιο ITMO της Ρωσίας, έγραψε:

“Ενώ οι αιγυπτιακές πυραμίδες περιβάλλονται από πολλούς μύθους και θρύλους, έχουμε λίγες επιστημονικά αξιόπιστες πληροφορίες για τις φυσικές τους ιδιότητες. Όπως αποδεικνύεται, μερικές φορές αυτές οι πληροφορίες αποδεικνύονται πιο εντυπωσιακές από οποιαδήποτε μυθοπλασία».

Ο Δρ Sc. Ο Andrey Evlyukhin, επιστημονικός επιβλέπων και συντονιστής της επαναστατικής μελέτης έγραψε: “Οι πυραμίδες της Αιγύπτου προσέλκυαν πάντα μεγάλη προσοχή. Εμάς, ως επιστήμονες, μας ενδιέφερε επίσης. Έτσι αποφασίσαμε να δούμε τη Μεγάλη Πυραμίδα σαν ένα σωματίδιο που διαχέει τα ραδιοκύματα ακτινοβολώντας”.

Λόγω της έλλειψης πληροφοριών σχετικά με τις φυσικές ιδιότητες της πυραμίδας, έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε κάποιες υποθέσεις. Για παράδειγμα, υποθέσαμε ότι δεν υπάρχουν άγνωστες κοιλότητες μέσα, και ότι το δομικό υλικό με τις ιδιότητες ενός συνηθισμένου ασβεστόλιθου κατανέμεται ομοιόμορφα μέσα και έξω από την πυραμίδα. Με αυτές τις παραδοχές βγήκαν ενδιαφέροντα αποτελέσματα που μπορούν να βρουν σημαντικές πρακτικές εφαρμογές. “

Ο δρ Evliujin και οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ανόβερου (Γερμανία) εφάρμοσαν στην πυραμίδα αρκετούς τύπους ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και διαπίστωσαν ότι η κατασκευή αλληλεπιδρά.

Η Μεγάλη Πυραμίδα Συγκεντρώνει Ενέργεια στο Εσωτερικό της

Η πυραμίδα συμπεριφέρεται σαν μια συντονισμένη κοιλότητα, όπως ένας συντονιστής, δηλαδή, μια συσκευή που ταλαντεύεται σε ορισμένες συχνότητες με μεγαλύτερο εύρος σε άλλους που, προσελκύει και ενισχύει τα ραδιοκύματα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Για να καταλάβουμε πώς η Μεγάλη Πυραμίδα αλληλεπίδρασε με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, οι ερευνητές εκτίμησαν πρώτα πώς θα μπορούσαν να δημιουργηθούν συντονισμοί (ήχος παρατεταμένος από αντανάκλαση ή δονήσεις) που προκλήθηκαν από ραδιοκύματα, γράφει το Science Alert.

Η Μεγάλη Πυραμίδα Συγκεντρώνει Ενέργεια στο Εσωτερικό της

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες έκαναν ένα μοντέλο της Μεγάλης Πυραμίδας και της ηλεκτρομαγνητικής απόκρισης. Ακολούθως υπολόγισαν κάτι που ονομάζεται διατομή εξαφάνισης, που τους επέτρεψε να εκτιμήσουν πώς η ενέργεια των κυμάτων διασκορπίζεται ή απορροφάται από την πυραμίδα.

Χρησιμοποιώντας αυτό που οι ερευνητές ονομάζουν ανάλυση πολλαπλών πόλων, ανακάλυψαν ότι τα διάσπαρτα πεδία συγκεντρώνονταν στους εσωτερικούς θαλάμους της πυραμίδας καθώς και κάτω από την επιφάνεια της.

Ουσιαστικά και με απλά λόγια, αυτό που οι ερευνητές ανακάλυψαν και επιβεβαίωσαν είναι ότι το αρχαίο μνημείο συσσωρεύει ενέργεια στο “δωμάτιο του βασιλιά” και στη συνέχεια το κατευθύνει σε ένα σημείο ακριβώς κάτω από τη βάση του, εκεί όπου βρίσκεται ο τρίτος από τους τέσσερις θαλάμους που έχουν βρεθεί μέχρι τώρα.

Και τώρα;

Η μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών σπουδών. Ήδη έχουν αναφερθεί πολυάριθμες θεωρίες που υποδεικνύουν ότι η Πυραμίδα θα μπορούσε να είναι ένα είδος αρχαίας μηχανής, που στις μέρες μας παραμένει απενεργοποιημένη.

Μια αμφιλεγόμενη θεωρία υποδηλώνει ότι, δεδομένου ότι ποτέ δεν βρέθηκε ούτε μία μούμια μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, πιθανότατα η δομή δεν αποτελεί τάφο. Ήταν μία ισχυρή μεγαλιθική συσκευή της οποίας οι ιδιότητες μόλις τώρα αρχίζουν να αποκαλύπτονται.

Πολλοί αναρωτιούνται ακόμα για το αν η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας μπορεί να είχε λειτουργήσει ως συσκευή που βοηθούσε στην παράταση της ζωής ή ακόμα και στην παραχώρηση νέας ζωής στους Αιγύπτιους μονάρχες.

Είναι ενδιαφέρον ότι ιστορικές προσωπικότητες, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Ιούλιος Καίσαρας και ο Ναπολέοντας, λέγεται ότι τόλμησαν να περάσουν μια νύχτα μέσα σε αυτό το μνημείο όπου, μάλλον, είχαν εμπειρίες μυστικιστικής φύσης.

Η νέα ανακάλυψη της διεθνούς ομάδας επιστημόνων φαίνεται να δίνει περισσότερα στοιχεία στο τραπέζι επικυρώντας κάποιες από τις υποθέσεις που είχαν προταθεί σχετικά με την πραγματική λειτουργία της Μεγάλης Πυραμίδας ως έναν τεράστιο μηχανισμό, συγκέντρωσης ή διοχέτευσης κάποιου τύπου ενέργειας, ίσως εκείνου που έκανε τους προαναφερθέντες ιστορικούς ηγέτες να βιώσουν παράξενες εμπειρίες.

diadrastika