Ο Ποταμός Φάσης και το Πρώτο Ορμητήριο των Ερπετοειδών

Συχνά συναντούμε παράξενες πληροφορίες που αναφέρονται σε διάφορα αρχαία κείμενα οι οποίες είναι φανερό ότι προσπαθούν κάτι να μας πουν, αλλά όμως λείπουν κάποια συνδετικά κομμάτια. Μέσω άλλων πληροφοριών επιχειρείται μία συναρμολόγηση της εικόνας. -d-

*** ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΡΑΡΑΤ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΗ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ. (ΤΗΣ ΧΑΖΑΡΙΑΣ).
Σ’ εκείνη την περιοχή επρόκειτο να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της ιστορίας, ξανά και ξανά, εντατικά προγράμματα διασταυρώσεων και αναπαραγωγής, πιθανώς κάτω από τη Γη, (Προ μη θέας) από τα οποία δημιουργήθηκε ένας μεγάλος αριθμός υβριδίων ερπετών και ανθρώπων……

*** Η ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΗΝ ΑΙΑ που ήταν στις όχθες του ποταμού Φάση της Ταυρίδας του Ευξείνου Πόντου και στους πρόποδες του Καυκάσου, εκεί που ο ΑΚΟΙΜΗΤΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ ΦΥΛΑΓΕ ΤΟ «Χρυσόμαλλο Δέρας».

*** Ο ΦΑΣΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ –
ΟΠΩΣ ονομαζόταν το άστρο -Α- του αστερισμού του Βοώτη που ανήκει στους αποστάτες.

ΑΛΛΑΞΕ το όνομά του όταν ο ΦΑΣΗΣ , γιος του Ήλιου και της Ωκυρρόης, κόρης του Ωκεανού, συνέλαβε τη μητέρα του επ’ αυτοφώρω να απατά τον πατέρα του και τη σκότωσε. Καταλήφθηκε από μανία λόγω της εμφάνισης των Ερινυών και έριξε τον εαυτό του στον ποταμό ΑΡΚΤΟΥΡΟ – Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΟΤΑΜΟΣ ΦΑΣΗΣ.

*** Η λέξη «Καύκασος» σημαίνει «Αυτός που κρατά τον ουρανό». Το όρος Καύκασος που βρίσκεται στα βόρεια της Κολχίδας ήταν η βάση των Δρακόντων και των γιγάντων. Η υψηλότερη κορυφή του βουνού είναι η Α(Ε)λμπούρζ (5.642 μέτρα). ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΗΤΑΝ : «ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΑ ».

*** Ο ΘΕΟΣ ΒΟΡΕΑΣ κυριεύτηκε από ερωτική επιθυμία και απήγαγε τη Χιόνη,
την κόρη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και την κατέβασε στο βουνό που λεγόταν ΝΙΦΑΝΤΗΣ (χιονοσκεπής) το οποίο από εκείνη τη στιγμή μετονομάστηκε σε «Κοίτη του Βορέου».

Το βουνό ΑΛΛΑΞΕ ΟΝΟΜΑ ΣΕ ΚΑΥΚΑΣΟΣ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΙΓΑΝΤΟΜΑΧΙΑ – Ο ΚΡΟΝΟΣ – προσπαθώντας να ξεφύγει από την απειλή του ΔΙΟΣ , ΚΑΤΕΦΥΓΕ στην κορυφή της «Κοίτης του Βορέου».

Εκεί μεταμορφώθηκε σε ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟ σκότωσε έναν ποιμένα, που λεγόταν ΚΑΥΚΑΣΟΣ και αφού μελέτησε την κατάσταση των σπλάγχνων του, συμπέρανε ότι ο Ζευς δεν ήταν μακριά. Ο Ζευς εμφανίστηκε συνέλαβε τον Κρόνο και τον έδεσε με πλεκτό μαλλί και τον έριξε στον Τάρταρο.

Έτσι οι άνθρωποι άλλαξαν το όνομα του βουνού και το ονόμασαν Καύκασο.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ζευς έδεσε σ’ αυτό το βουνό τον Προμηθέα και τον ανάγκασε να βασανίζεται από έναν αετό που του έτρωγε τα σπλάχνα.

Ο Προμηθέας ήταν συνεργάτης του Κρόνου στα γενετικά πειράματα και ο Ζευς τον έστειλε στον Καύκασο εκεί που είχε τα υπόγεια εργαστήριά του για να διορθώσει τις γενετικές μεταλλάξεις που είχε προκαλέσει.

Ο ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ πως όταν ελευθερώθηκε ο Προμηθέας από τον Ηρακλή του υπέδειξε τον τρόπο πώς μπορεί να πάρει τα μήλα των Εσπερίδων.

Ο Προμηθέας γνώριζε πού κρυβόταν ο Γιαχβέ ο υπαρχηγός του Κρόνου, που είχε καταλάβει τη χώρα της Εσπερίας.

Ο Έλληνας Ερατοσθένης ο Κυρηναίος (275-192 π.Χ.) ήταν μαθηματικός, αστρονόμος, γεωγράφος, συγγραφέας και ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες της εποχής του και ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΑΡΙΟΣ στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, αναφέρει σε ένα από τα χαμένα έργα του, ότι συζήτησε τις ιστορίες για τον Μέγα Αλέξανδρο προερχόμενες από το στενό περιβάλλον των αυλικών του και αφορούσαν σημαντικά επιτεύγματά του.

Οι άνδρες του Αλεξάνδρου το 329 π.Χ. εντόπισαν μια σπηλιά κοντά στην Αλεξάνδρεια
– ΚΑΠΙΣΑ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ – βόρεια της Καμπούλ στο Αφγανιστάν, μέσα στην οποία μυθολογούσαν οι κάτοικοι της περιοχής ότι ΕΙΧΕ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ όταν έδωσε το πυρ στους ανθρώπους. Μάλιστα έκαναν λόγο και για τις αλυσίδες με τις οποίες ήταν δεμένος ο Προμηθέας.

*** Στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου η περιοχή του Ινδοκούχ αναφερόταν ως
ο «Καύκασος του ποταμού Ινδού» από τον οποίον ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΔΙΑΥΛΟΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΓΗ…

ΠΗΓΗ:
ΑΠΟ «ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ»
ΤΟΥ Κ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ.
Grigoris Makrinitsas