Νίκολα Τέσλα και άγλμα της ελευθερίας

Η Απαγορευμένη Συνέντευξη του Νίκολα Τέσλα. Πρόκειται για μια εντελώς φανταστική ιστορία καθώς, όπως θα διαπιστώσετε, συνδυάζει αρκετά θέματα που ο απλός νους θεωρεί ότι δεν μπορεί να συνυπάρχουν, γιατί πολύ απλά έτσι έχει εκπαιδευτεί ήδη από πολύ μικρή ηλικία. Εκφράζονται ιδέες και σκέψεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν την ιστορία όπως την ξέρουμε ή που, ίσως, την έχουν ήδη αλλάξει αλλά δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα, επειδή κάποιες τεχνολογίες και μυστικές τέχνες έχουν ενωθεί και συνεργαστεί με ένα πολύ λειτουργικό και αποτελεσματικό τρόπο, αλλά δεν ανακοινώθηκαν ποτέ.

Η συνέντευξη αυτή παραχωρήθηκε και δόθηκε στην εφημερίδα The Globe Planet Star στις αρχές του 1900, σε ένα ένθετο με ημερομηνία 26 Ιουλίου 1909 από την βραβευμένη με Pulitzer, Αμερικανή δημοσιογράφο Evelyn Hamilton. Το συγκεκριμένο τεύχος της εφημερίδας έγινε ανάρπαστο και σε πολύ λίγες ώρες, εξαντλήθηκε. Επανακυκλοφόρησε, αλλά για άγνωστους λόγους, χωρίς το ένθετο με την πλέον απαγορευμένη συνέντευξη του Νίκολα Τέσλα.

Το ένθετο της εφημερίδας έμεινε ξεχασμένο και, ίσως, σκονισμένο σε κάποια βιβλιοθήκη πολλών αναγνωστών της εποχής εκείνης, ή κληρονομήθηκε στους απογόνους τους. Κάποιοι από αυτούς τα πέταξαν, κάποιοι άλλοι τα πούλησαν σε παλαιοπωλεία. Κάπως έτσι ήρθε στα χέρια μας και ξαναγράφτηκε σε ηλεκτρονική μορφή. Στο κείμενο που ακολουθεί έχουν παραλειφθεί τα κομμάτια εκείνα που αναφέρονται στην προσωπική ζωή του εφευρέτη και στις εφευρέσεις του που είναι λίγο-πολύ γνωστά σε όλους και μπορούν τα βρουν εύκολα στο διαδίκτυο. Σταθήκαμε, λοιπόν, σε μια μία πολύ ειδική συνθήκη που αναφέρεται και γνώρισαν μόνο όσοι διάβασαν εκείνο το πρωτότυπο ένθετο του 1909 και από τότε έμεινε κρυμμένη για πάνω από 100 χρόνια.

Η συνέντευξη του Νίκολα Τέσλα

Evelyn Hamilton: Κύριε Τέσλα, ακριβώς ένα χρόνο πριν ιδρύθηκε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ (το γνωστό FBI – Federal Bureau of Investigation). Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της εφημερίδας μας ερευνά εάν είστε από τον Πλανήτη Αφροδίτη και, επίσης, ότι πέρα από τις εφευρέσεις εάν ασχολείστε με θέματα μαγικής φύσης, με την Αλχημεία και ότι ψάχνετε την “Φιλοσοφική Λίθο”. (Διαβάστε σχετικά: FBI. ο Νίκολα Τέσλα είναι από τον Πλανήτη Αφροδίτη, υποδηλώνει καταχωρημένη πληροφορία σε επίσημο έγγραφο)

Νίκολα Τέσλα: Έχουμε ήδη αναφερθεί στην καταγωγή μου. Μπορώ, όμως, να σας πω δυο λόγια για την Αλχημεία. Εισαγωγικά, θα πρέπει πρώτα να αναρωτηθούμε τι είναι η αλχημεία: Είναι η ανύψωση των δονήσεων. Εάν είχατε την ικανότητα ενός ραβδοσκόπου και κρατούσατε στα χέρια σας μια διχάλα από φουντουκιά ή ένα εκκρεμές από κρύσταλλο χαλαζία, για παράδειγμα, θα διαπιστώνατε ότι η διχάλα ή το εκκρεμές ανταποκρίνεται σε δονήσεις και ότι τόσο αυτός ο κόσμος, όσο και οι “ανώτεροι κόσμοι” αποτελούνται από υψηλότερη συχνότητα κραδασμών. Αυτή η διαπίστωση μας “αναγκάζει” να να θεωρήσουμε ότι το σύμπαν αποτελείται από δονήσεις. Επιπλέον, ότι αυτές οι δονήσεις υπάρχουν σε κάθε είδος, τύπο και πυκνότητα ύλης που αποτελεί το σύμπαν, από την αραιότερη ως την πυκνότερη. Εκπορεύονται από ποικίλες πηγές και προχωρούν προς διάφορες κατευθύνσεις, αλληλοδιασταυρώνονται και αλληλοεπιδρούν με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως η ζωτική ουσία κάθε ζώου, φυτού ή ορυκτού είναι αυτό που οι αλχημιστές ονομάζουν με λέξεις όπως “υδράργυρος”. Δεν πρόκειται, όμως για τον υγρό μεταλλικό υδράργυρο όπως τον ξέρουμε και τον εννοούμε. Ο υδράργυρος στον κόσμο της αλχημείας έχει μια τελείως διαφορετική έννοια και κατέχει μία συγκεκριμένη δόνηση στο Βασίλειο των Φυτών, πολύ ανώτερη δονητική συχνότητα στο Ζωικό Βασίλειο και ακόμα υψηλότερη συχνότητα στο Βασίλειο των Ορυκτών. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρομαι και σε καθαρά ηλεκτρικές συχνότητες που είναι πολύ εύκολο να διακρίνουμε και να μετρήσουμε, εάν έχουμε τα κατάλληλα όργανα.

Αυτή την στιγμή πειραματίζομαι με ηλεκτρικά ρολόγια που βασίζονται στην δόνηση ενός κρυστάλλου χαλαζία λόγω της υψηλής δονητικής συχνότητας του τελευταίου. Μάλιστα, θα πρέπει να πω ότι έχει σε πολλούς αλχημιστές έχει περάσει η σκέψη να χρησιμοποιηθεί ένα “κομμάτι” ζωικής ή φυτικής ύλης στη θέση του χαλαζία. Ξέρω, ότι όλο αυτό ακούγεται παρανοϊκό. Όμως εάν μπορούσαμε να εμπιστευτούμε τις γνώσεις σαμάνων, μάγων και αλχημιστών, σε συνδυασμό με την συνεχώς εξελισσόμενη σύγχρονη τεχνολογία μας, ίσως, αυτή η παράλογη σκέψη που προανέφερα, να μπορούσε να γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον, μια πραγματικότητα.

Βέβαια, η οργανική δομή μπορεί να είναι περιπλοκότερη, όμως οι δυνάμεις που είναι κλειδωμένες μέσα της είναι λιγότερο ισχυρές από εκείνες των ορυκτών. Οι βράχοι παραμένουν αμετάβλητοι επί εκατομμύρια χρόνια επειδή οι δυνάμεις συνοχής τους είναι τεράστιες ενώ η οργανική αποσυντίθεται μέσα σε λίγες μέρες, μόλις η ζωική δύναμη εξαφανιστεί. Όσον αφορά τη θεωρία ότι τα ορυκτά είναι νεκρά, θα μου επιτρέψετε να το αμφισβητήσω, όπως το αμφισβητεί και ο Άγγλος μαθηματικός και φιλόσοφος Alfred North Whitehead, ο οποίος πρεσβεύει ότι ολόκληρο το σύμπαν αποτελεί έναν ενιαίο οργανισμό και πως όλα τα μέρη του διαποτίζονται από ζωή.

Όλες οι ουσίες στο Φυτικό, Ζωικό και Ορυκτό Βασίλειο αποτελούνται από τρία στοιχεία που οι αλχημιστές ονομάζουν “άλας”, “υδράργυρο” και “θείο”. Ο υδράργυρος είναι θετικός, το άλας αρνητικό και το θείο ουδέτερο ή δεσμευτικό. Όμως τώρα μπαίνουμε πολύ στα χωράφια των αλχημιστών και δεν θα ήθελα να πω πράγματα που ένας εκπρόσωπός τους θα τα διατύπωνε καλύτερα από εμένα. Θα σας πως, όμως το εξής:

Σύμφωνα με τον Αλμπέρτους (Albertus), σκοπός του Αλχημιστή είναι να διυλίσει τις δονήσεις, δηλαδή την ζωτική ουσία, ενός φυτού, ή ορυκτού, ώστε αυτές να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ιατρικές εφαρμογές στους ανθρώπους. Ο Μπαρμπό (Barbault), όπως και ο Αλμπέρτους έχουν την πεποίθηση ότι είναι δυνατό να αιχμαλωτίσουν την ουσία της ζωής, για παράδειγμα, των φυτών με ένα πολύ εξειδικευμένο αποστακτικό εξοπλισμό. Αυτό που θα προκύψει, η παρασκευή, ονομάζεται και “έλαιο χρυσού” γνωστότερο ως “ελιξίριο της ζωής”.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Hamilton: Κύριε Τέσλα, θα ήταν άλμα σκέψης να υποθέσουμε ότι, μέσα σε αυτόν τον πολύ εξειδικευμένο αποστακτικό εξοπλισμό που αναφέρατε, θα μπορούσε να τοποθετηθεί και να αξιοποιηθεί κάποιο υλικό ή ακόμα και υλικά από τον ανθρώπινο οργανισμό που θα τον οδηγούσε να ξεπεράσει πολλές ασθένειες και να οδηγηθεί στην μακροζωία;

Νίκολα Τέσλα: Πολύ καλή ερώτηση και πολύ επικίνδυνη να απαντηθεί από εμένα. Θα μου επιτρέψετε, λοιπόν, να αποκριθώ με πολύ μεγάλη επιφύλαξη μιας και δεν είναι ο τομέας μου και ας μου συγχωρήσουν τα όποια λάθη, στα συμπεράσματά μου, οι απανταχού αλχημιστές. Η μέχρι τώρα ιστορία της ανθρωπότητας, η καταγεγραμμένη, έχει να επιδείξει δυνάμεις σε κάποιους ανθρώπους που, σύμφωνα με την ισχύουσα επιστήμη, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Για το λόγο αυτό απορρίπτονται ή καταρρίπτονται ή ακόμα χειρότερα κατατάσσονται στις ψευδοεπιστήμες. Αυτό ισχύει και για πολλές μεθόδους, ή τέχνες, ή τρόπους αναζήτησης μιας διαφορετικής αλήθειας. Μέσα σε αυτές είναι η Μαγεία, ο Αποκρυφισμός, πολλές άλλες και, φυσικά, η Αλχημεία. Η Αλχημεία είναι ιδιαίτερα αινιγματική επειδή αποτελεί μια προσπάθεια να εκδηλωθούν μεταμορφώσεις στη σύνθεση της ύλης. Λόγω των κωδικών ονομασιών που χρησιμοποιούν οι αλχημιστές, όπως προαναφέραμε για τον υδράργυρο, πολύ κόσμος νομίζει ότι ο κύριος σκοπός της είναι ότι προσπαθούν να μετατρέψουν ένα ευτελές υλικό σε χρυσό. Στην πραγματικότητα, όμως, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Οι αλχημιστές θεωρούν ότι μέσα σε αυτή την μεταμόρφωση της ύλης, η οποία δεν είναι αποκλειστικά μία χημική διαδικασία, μπορούν να συμπεριλάβουν και την μεταμόρφωση του νου του αλχημιστή. Όπως σας είπα στην αρχή αυτής της συνέντευξης, αυτό το διάστημα πειραματίζομαι με ηλεκτρικά ρολόγια που βασίζονται στην δόνηση ενός κρυστάλλου χαλαζία. Κάποιοι αλχημιστές, θα μπορούσαν να σκεφτούν να χρησιμοποιήσουν ένα “κομμάτι” ζωικής ή φυτικής ύλης στη θέση του χαλαζία. Τι θα γινόταν αν κάποιος σκεφτόταν να αντικαταστήσει τον χαλαζία με το νου του αλχημιστή και όχι με ένα οποιοδήποτε “κομμάτι” ζωικής ή φυτικής ύλης; Πως θα μπορούσε, άραγε, ο νους ή μια “μεταμόρφωση” μέσα στο νου του αλχημιστή να περάσει μέσα στο “αποστακτικό κέρας”, δηλαδή το εξειδικευμένο αποστακτικό εξοπλισμό που προανέφερα; Αυτό για μένα θα μπορούσε να αποτελεί την “Φιλοσοφική Λίθο” όχι μόνο για την παραγωγή ελεύθερης ενέργειας αλλά και την ελεύθερη διασύνδεση ανθρώπων ανά τον κόσμο, οι οποίοι θα μπορούν ανταλλάσσουν πληροφορίες και σκέψεις με ή χωρίς την χρήση της τεχνολογίας.

*Η παραπάνω ιστορία όπως είπαμε αρχικά είναι φανταστική και προϊόν μυθοπλασίας, εμπνευσμένη κυρίως από στοιχεία που περιέχονται στο από το 1978 βιβλίο Mysteries του Collin Wilson, και σχετίζονται με τον Frater Albertus Spagyricus (Albert Richard Riedel) ιδρυτή του Paracelsus Research Society και του Γάλλου μύστη Armand Barbault, αναμεμειγμένη με σκέψεις του συγγραφέα Collin Wilson και προσωπικές, δικές μου. Ο τίτλος είναι δανεισμένος από μία υποτιθέμενη συνέντευξη του Νίκολα Τέσλα, την οποία μπορείτε να διαβάσετε στο xorisorianews.gr, αλλά την έχει διαψεύσει το ellinikahoaxes.gr, επειδή συνήθως κυκλοφορεί ως αληθινή και πραγματική, επισημαίνοντας ότι είναι μια κακή μετάφραση μέρους από το θεατρικό έργο του Σέρβου Stevan Pešić, με τίτλο «Tesla: Or Customization of a Angel». Τα πρόσωπα που αναφέρονται στη δική ιστορία φαντασίας είναι υπαρκτά εκτός της δημοσιογράφου και της εφημερίδας της που είναι φανταστικά.

diadrastika / Image by Matt Blythe from Pixabay