Χρονοταξιδιώτης: Ο κόσμος δεν είναι αυτό που μας έμαθαν να πιστεύουμε ότι είναι

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο φαντασίας, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Πολλά έχουν ειπωθεί για τον κόσμο στο οποίο ζούμε. Από τον Πλάτωνα και το “σπήλαιο” έως την σύγχρονη εκδοχή του, το “μάτριξ”, ο κόσμος και οι αντιλήψεις μας γι’ αυτόν, φαίνεται να είναι κάτι άλλο από αυτό που πιστεύαμε. Γιατί; Διότι δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε, ούτε μόνο εκείνο που αντιλαμβανόμαστε και αισθανόμαστε.

Πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί έχουν επιχειρήσει με διαφορετικούς τρόπους να προσεγγίσουν αυτόν τον κόσμο, αλλά και να τον ερμηνεύσουν και να τον “αποδώσουν” στους υπόλοιπους. Πολλά αρχεία δεν έχουν διασωθεί, έτσι δεν είναι πάντα εύκολο να προσεγγίσουμε αυτή την αθέατη πλευρά του κόσμου μας. Ωστόσο, μπορούν να αποκτήσουν υπόσταση στην ευφάνταστη ιστορία που ακολουθεί.

Ένα παράξενο συμβάν ενός μυστηριώδη ανθρώπου που με την ξαφνική εμφάνισή του και μόνο, κάνει προφανές ότι έχει διασχίσει, όχι μόνο τον χωροχρόνο, αλλά και όλες τις διαστάσεις, πέρα από τις γνωστές. Ακόμα κι αν δεν θέλουμε να εμπιστευτούμε τα λεγόμενά του, είναι αρκετά ενδιαφέροντα για ένα ανοιχτό μυαλό, να αφουγκραστεί και να δώσει σημασία σε κάποια από αυτά.

Οι αποκαλύψεις αυτές συνέβησαν σε ένα πολύ περίεργο και ιδιαίτερα παράδοξο γεγονός λίγο έξω από το κέντρο του Παρισιού, στην Porte d’ Orleans, όπου στην στροφή της Place du 25 Août 1944, ανάμεσα σε μια παρέα Γάλλων νεαρών, εμφανίστηκε στα καλά καθούμενα και από το πουθενά, ένας όμορφος άντρας, γαλανομάτης, με τζίντζερ γένια, γύρω στα 40. Όταν αυτός ο άνθρωπος βρέθηκε ανάμεσά τους, οι κοπέλες της παρέας δεν τρόμαξαν και τόσο πολύ όσο τα αγόρια. Ωστόσο, όλοι έκαναν πίσω και αποτραβήχτηκαν.

Εκείνος, τους έκανε νόημα να μη φοβηθούν και άρχισε να μιλάει μια γλώσσα που οι νεαροί έφηβοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν. Όταν, όμως, τα παιδιά άρχισαν να τον ρωτούν ποιος ήταν και πως βρέθηκε εκεί, ο μυστηριώδης ξένος αναγνώρισε την γλώσσα τους και άρχισε να τους μιλάει γαλλικά. Τους εξήγησε ότι είναι ένας χρονοταξιδιώτης που είχε έρθει από μια Παράλληλη Γη. Οι νέοι, αν και διατηρούσαν αρκετές επιφυλάξεις, έτειναν να πιστέψουν να λόγια του, κρίνοντας από το πως εμφανίστηκε μπροστά τους. Μόνο ένας ειδοποίησε κρυφά την αστυνομία με το κινητό του.

Ο χρονοταξιδιώτης τους είπε ότι λέγεται Mathéo Toussaint, αλλά προφανώς ήταν ένα ψευδώνυμο, ίσα για να μπορούν να τον αποκαλούν κάπως και να του θέτουν ερωτήσεις. Ανάμεσα σε άλλα άρχισε να μοιράζεται τις διαπιστώσεις του για όλα αυτά που έχει μάθει στα ταξίδια του στον χρόνο και όχι μόνο, αλλά και με άλλους κόσμους στους οποίους είχε πρόσβαση, οι οποίοι βρίσκονται πέρα και έξω από τις φυσικές μας αισθήσεις, αλλά και ακόμα πιο πέρα από την καθημερινή μας νόηση.

Τους εξηγεί ότι εμείς οι άνθρωπο, είμαστε αιώνια πολυδιάστατα όντα που ζουν σε ένα πολυδιάστατο κόσμο. Ο κόσμος που ζούμε είναι ένας πνευματικός κόσμος στον οποίο όλοι είμαστε συνδεδεμένοι. Αυτή είναι η Πηγή, μέσα από την οποία βρίσκουμε την πορεία μας, τη θεραπεία μας αλλά και τις γνώσεις μας. Κάθε ένας από μας συνδέεται με αυτή την πηγή. Απλά πρέπει να θυμόμαστε και να αναζητούμε αυτή τη σύνδεση. Να την ψάχνουμε, να την διεκδικούμε. Ο Mathéo συνέχισε με τις εμπειρίες που βίωσε με επαφές εκτός του σώματός του, με πολλά διαφορετικά εξωγήινα όντα καθώς και άλλων διαστάσεων. Αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να πει περισσότερα. Άνθρωποι της αστυνομίας επενέβησαν και τον συνέλαβαν.

Κατά την μεταφορά του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ο αυτοαποκαλούμενος χρονοταξιδιώτης με το όνομα Mathéo Toussaint, εξαφανίστηκε από το περιπολικό και κανείς δεν μπόρεσε να καταλάβει πως συνέβη αυτό εν κινήσει και χωρίς να ανοίξουν οι πόρτες. Το περιστατικό διαγράφηκε από το βιβλίο συμβάντων και κανείς δεν έμαθε ποτέ τίποτε άλλο γι’ αυτόν. Η ιστορία του έγινε γνωστή από τις δύο κοπέλες της παρέας.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

*Συρραφή πληροφοριών σε μια ενιαία ιστορία, προσαρμοσμένα με δημιουργική σκέψη και φαντασία. Από τα βιβλία Abduction: Human Encounters with Aliens του John E. Mack, ψυχιάτρου του Harvard, Alien Base: The Evidence For Extraterrestrial Colonization Of Earth του Timothy Good.

diadrastika / Image by Pexels from Pixabay