Αρχαίος Πάπυρος για τη Μεγάλη Πυραμίδα στη Γκίζα
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Σε μια σκονισμένη γωνιά μιας αρχαίας βιβλιοθήκης, βρισκόταν ένας ξεχασμένος αρχαίος πάπυρος που κρατούσε τα μυστικά της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας. Όταν τον βρήκαν, εκτέθηκε σε Μουσείο.
Για αιώνες, αμέτρητοι εξερευνητές και αρχαιολόγοι είχαν προσπαθήσει να ξετυλίξουν το αίνιγμα του πώς κατασκευάστηκε αυτή η απίστευτη δομή, αλλά όλοι είχαν βρεθεί με άδειες ιδέες. Δεν ήξεραν ότι μέσα σε αυτές τις εύθραυστες σελίδες κρύβονταν οι απαντήσεις που έψαχναν.
Η είδηση της ανακάλυψης ότι ένας αρχαίος πάπυρος πιθανό να ξεκλείδωνε το μυστικό κατασκευής για τη Μεγάλη Πυραμίδα στη Γκίζα, εξαπλώθηκε αστραπιαία σε όλο τον κόσμο, προσελκύοντας την προσοχή μιας νεαρής και φιλόδοξης αρχαιολόγου.
Διαβάστε επίσης: Όλη η Μαγεία Βρίσκεται στα Δάχτυλα του Χεριού μας
Η μικροκαμωμένη Αμαλία, αποφασισμένη να αποκαλύψει την αλήθεια, ξεκίνησε ένα ταξίδι στην Αίγυπτο, οπλισμένη με τις γνώσεις της και μια ακόρεστη και άσβεστη περιέργεια.
Ένα γνήσιο αντίγραφο, ίδιος ο αρχαίος πάπυρος
Φτάνοντας στη Μεγάλη Πυραμίδα, η Αμαλία θαύμασε το μεγαλείο της. Καθώς στεκόταν στην άκρη της, δεν μπορούσε παρά να αισθανθεί ένα αίσθημα δέους και ευλάβειας για τους αρχαίους οικοδόμους που είχαν αψηφήσει τα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων.
Με την καρδιά της να χτυπάει δυνατά, ξεδίπλωσε προσεκτικά ένα γνήσιο αντίγραφο – ίδιος ο αρχαίος πάπυρος – εξετάζοντας τα ξεθωριασμένα ιερογλυφικά και τις σχολαστικά φιλοτεχνημένες εικονογραφήσεις του.
Η Αμαλία πέρασε αμέτρητες ώρες αρχικά, αλλά και μερόνυχτα στη συνέχεια, κοιτάζοντας το έγγραφο, αποκρυπτογραφώντας τα ιερογλυφικά σύμβολά του και αποκαλύπτοντας το κρυμμένο νόημά του από μη κατανοητό κείμενο σε αντιληπτό. Ήταν ένα τρομακτικό έργο, αλλά η επιμονή και η ακλόνητη αποφασιστικότητά της τροφοδότησαν κάθε της βήμα.
Το πρώτο μυστικό που κατείχαν οι «Δάσκαλοι της Πέτρας»
Ο αρχαίος πάπυρος μιλούσε για μια ξεχασμένη ομάδα αρχιτεκτόνων που διέθετε εξαιρετικές γνώσεις μηχανικής, μαθηματικών αλλά και των στοιχείων της Φύσης. Ήταν γνωστοί ως «Δάσκαλοι της Πέτρας».
Σύμφωνα με τον πάπυρο, αυτοί οι Δάσκαλοι είχαν εκμεταλλευτεί τρία διαφορετικά πράγματα και καταστάσεις για να χτίσουν το μοναδικό από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου που ακόμα υπάρχει και κοσμεί τον κόσμο μας, ως τις μέρες μας.
Διαβάστε επίσης: Ταξίδι με την «Πρόκληση του Νου»
Το πρώτο ήταν η δύναμη του ποταμού Νείλου για να μεταφέρουν τεράστιους όγκους ασβεστόλιθου από μακρινά λατομεία. Το μυστικό βρισκόταν στην καινοτόμο χρήση καναλιών και περίπλοκων δικτύων τροχαλιών και κεκλιμένων διαδρόμων – αλλά όχι για να τις μετακινήσουν.
Περιελάβανε λεπτομερώς πώς ενορχήστρωσαν σχολαστικά την κίνηση αυτών των κολοσσιαίων λίθων, δίνοντας κλίσεις και γωνίες που διασφάλιζαν ότι κάθε θεόρατο μπλοκ θα ταιριάζει τέλεια στη θέση του, με το διπλανό του.
Ο ενθουσιασμός έσπασε τις φλέβες της Αμαλίας καθώς έμπαινε βαθύτερα στον πάπυρο. Αποκάλυψε περίπλοκα σχέδια, που παρουσιάζαν τους εσωτερικούς θαλάμους της πυραμίδας, τα περάσματα και τους κρυφούς θαλάμους.
Ένα μυστικιστικό φυλαχτό
Ο αρχαίος πάπυρος έκανε επίσης λόγο για ένα τεχνούργημα που χάθηκε από καιρό, ένα μυστικιστικό φυλαχτό που φημολογείται ότι έχει τη δύναμη να ελέγχει τα στοιχεία της φύσης.
Οδηγημένη από τις νέες γνώσεις της, η Αμαλία ξεκίνησε μια αναζήτηση για να βρει αυτό το άπιαστο φυλαχτό. Με τη βοήθεια αρχαιολόγων και αφού πήρε τις σχετικές άδειες, ταξίδεψε μέσα από ύπουλες ερήμους, εξερεύνησε αρχαίους τάφους και αντιμετώπισε αμέτρητους κινδύνους.
Τελικά, βαθιά μέσα σε έναν ξεχασμένο τάφο, ανακάλυψε το φυλαχτό που στηρίζεται σε ένα βάθρο, που περιβάλλεται από αρχαία ιερογλυφικά και χρυσούς θησαυρούς.
Διαβάστε επίσης: Το Φυλαχτό με το Τρίτο Μάτι και οι Δυνάμεις του
Με το φυλαχτό στην κατοχή της, η Αμαλία επέστρεψε στη Μεγάλη Πυραμίδα. Καθώς στεκόταν μπροστά της, το φυλαχτό άρχισε να λάμπει, λούζοντάς την με ένα αιθέριο φως. Το έδαφος έτρεμε κάτω από τα πόδια της και μια ριπή ανέμου χτύπησε γύρω της, κουβαλώντας το γλυκό άρωμα της άμμου και της ιστορίας της.
Σε μια στιγμή, της φάνηκε ότι οι πέτρες της πυραμίδας άρχισαν να μετακινούνται και να αναδιατάσσονται, αποκαλύπτοντας ένα κρυφό πέρασμα. Στην πραγματικότητα, ήταν η σύγχρονη τεχνολογία που αποκάλυψε ένα μυστικό μονοπάτι, το οποία άνοιξαν με προσοχή οι εξειδικευμένοι εργάτες
Η καρδιά της Αμαλίας έτρεξε καθώς έμπαινε στο σκοτάδι, με τη δάδα της να ρίχνει απόκοσμες σκιές κατά μήκος των τοίχων. Κατέβηκε πιο βαθιά στα βάθη, ώσπου τελικά, έφτασε σε μια αίθουσα που κρατούσε το τελευταίο κομμάτι του παζλ.
Αψηφούσαν την βαρύτητα
Εκεί, ανάμεσα σε αρχαία αντικείμενα και κειμήλια, βρισκόταν μια χρυσή πλάκα με χαραγμένα τα τελευταία μυστικά για την κατασκευή της Μεγάλης Πυραμίδας στη Γκίζα.
Μιλούσε για την ακλόνητη αφοσίωση και την εφευρετικότητα των Δασκάλων της Πέτρας και την μοναδική πίστη τους στη δύναμη των ήχων, της φωνής και της μουσικής, με ορισμένο τρόπο.
Ουσιαστικά, αυτό που περιέγραφε η χρυσή πλάκα ήταν πως οι Δάσκαλοι της Πέτρας, με χορωδιακό τρόπο, συγκεκριμένα όργανα μουσικής και ήχων, συντόνιζαν τα τεράστια κομμάτια ογκόλιθων
Διαβάστε επίσης: Η Κατακερματισμένη Πόλη
Γιγάντια κομμάτια πέτρας, πολλών τόνων το καθένα, σα να χόρευαν στον αέρα, αψηφούσαν την βαρύτητα, κατευθύνονταν με τις δονήσεις και τους κραδασμούς, και τοποθετούνταν με ακρίβεια εκεί που άρμοζαν να ταιριάξουν προκειμένου να δώσουν το γνώριμο σχήμα της Μεγάλης Πυραμίδας.
Είχε επιτέλους λύσει το μυστήριο
Η Αμαλία αναδύθηκε από τα βάθη της πυραμίδας, κρατώντας στα χέρια της τη χρυσή πλάκα.
Σε μία συνέντευξη τύπου παγκόσμιας κλίμακας, ο κόσμος την παρακολούθησε με δέος καθώς μοιραζόταν τις ανακαλύψεις της, χαράσσοντας για πάντα το όνομά της δίπλα στους μεγαλύτερους εξερευνητές και αρχαιολόγους στην ιστορία.
Ο αρχαίος πάπυρος είχε επιτέλους λύσει το μυστήριο για το πώς χτίστηκε η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, ξετυλίγοντας τα μυστικά ενός εκπληκτικού πολιτισμού που κάποτε κοσμούσε την άμμο της Αιγύπτου.
Και έτσι, η κληρονομιά της Μεγάλης Πυραμίδας συνέχισε να εμπνέει γενιές, υπενθυμίζοντας στην ανθρωπότητα τα απίστευτα κατορθώματα που θα μπορούσαν να επιτευχθούν όταν η γνώση, η αποφασιστικότητα και η ομόνοια, ενώνουν τις δυνάμεις τους.
diadrastika / Image by AJS1 from Pixabay