Βράχος στον Πλανήτη Άρη μοιάζει να έχει Πόρτα και Παράθυρο. Τα έφτιαξαν οι τελευταίοι επιζώντες;

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο σχολιασμού με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Πρόκειται, μάλλον, για τα καλύτερα ευρήματα στον Άρη που, ενδεχομένως, υποδηλώνουν τι μπορεί να έκαναν κάποιοι κάτοικοί του, μετά τον άγνωστο, σε μας, τρόπο καταστροφής του πλανήτη τους. Υποστηρίζεται, ότι κάποτε ο Αϊνστάιν είχε πει “Δεν γνωρίζω με τι είδους όπλα θα γίνει ο τρίτος παγκόσμιος, αλλά ο τέταρτος παγκόσμιος θα γίνει με πέτρες και ξύλα”, όπως αναφέρει το cnn.gr.

Θα αναρωτιέστε που “κολλάει” αυτό. Θα δείτε μία φωτογραφί της NASA, από το Opportunity, σε κάποιο σημείο της επιφάνειας του Άρη. Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει ένας βράχος, πάνω στον οποίο υπάρχει κάτι που η φαντασία μου μπορεί άνετα να το θεωρήσει ως μία ψηλή ορθογώνια πόρτα και δίπλα της, ένα σχεδόν περίπου τετράγωνο παράθυρο.

Διαβάστε επίσης: Πως Μοιάζουν οι Κάτοικοι του Κόκκινου Πλανήτη

Βλέποντας όλο αυτό, το μυαλό μου περιπλανιέται σε σκηνές από ταινίες τύπου “Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”, ή σε Νεάντερνταλ που ζούσαν σε σπηλιές. Μόνο που αυτή η εικόνα δεν είναι επεξεργασμένη. Είναι αληθινή. Ξέρω τι θα μου πουν πολλοί αναγνώστες, επιστήμονες και όσοι δυσπιστούν σε τέτοιες εκδοχές: ο Άρης είναι ένας νεκρός πλανήτης και δεν υπάρχουν ευφυή πλάσματα εκεί πέρα. Και ότι αυτό που βλέπουμε είναι μία παρειδωλία. Μπορώ να αμφισβητήσω την επιστήμη; Σίγουρα, όμως, δεν μπορώ να προσγειώσω την φαντασία μου, γιατί απλά δεν μπορεί να μπει στην λογική και να εξηγήσει πως η φύση και οι συνθήκες στον πλανήτη Άρη δημιούργησαν τα δύο κατά προσέγγιση τετράεδρα που βλέπουμε σε μεγέθυνση και χωρίς καμία επεξεργασία:

Αν, λοιπόν, η φύση του πλανήτη Άρη δεν έφτιαξε αυτά που βλέπουμε, τότε, μία πολύ καλή εκδοχή είναι να υποθέσουμε ή να φανταστούμε πως τα δημιούργησαν κάποιοι νοήμονες κάτοικοι οι οποίοι μπροστά στην καταστροφή του πλανήτη τους, έσπευσαν σε αυτό -ή και άλλα σπήλαια- και του έδωσαν την μορφή αυτή προκειμένου να επιβιώσουν. Ίσως, ο πληθυσμός να είχε φτάσει σε ένα ένας είδος 4ου παγκόσμιου πολέμου, οπότε έπρεπε να επεξεργαστούν πέτρες και βράχους για να επιβιώσουν και στη συνέχεια, αν χρειαστεί, να πολεμήσουν, σύμφωνα με το απόφθεγμα του Αϊνστάιν.

Αν πράγματι υπήρξαν κάποτε όντα στον Άρη, παρόμοια ή ίδια με τον άνθρωπο, ή κάποιου άλλου ευφυούς είδους, τότε είναι προφανές πως μία επικείμενη καταστροφή ή αφού κατάφεραν να επιβιώσουν, τότε μάλλον αυτοί που τα έφτιαξαν θα ήταν κάποιοι λίγοι από τους τελευταίους επιζώντες που επιχείρησαν να φτιάξουν στο κοίλωμα ενός βράχου κάτι σαν παράθυρο (το μικρό τετράεδρο) και κάτι σαν πόρτα (το μεγάλο τετράεδρο) που φτάνει ως το έδαφος, προκειμένου να μείνουν ασφαλείς από διάφορους πιθανούς κινδύνους που και πάλι μπορούμε να δούμε με την φαντασία μας.

Άραγε, μπορεί, απλά, να πρόκειται για ένα γεωλογικό φαινόμενο, για μία παρειδωλία; Σίγουρα αρκετοί θα έχετε αμφιταλαντεύσεις για το τι ακριβώς βλέπετε. Για να σας διευκολύνουμε δείτε περισσότερες εικόνες σε μεγέθυνση στο βίντεο πιο κάτω με τίτλο Mars Bunker Houses – Crater Building Ruins – Opportunity Rover – ArtAlienTV. Όλες οι εικόνες σε αυτό προέρχονται από τις ακόλουθες φωτογραφίες της NASA / JPL-Caltech / Cornell:

diadrastika

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.