Τι Είναι τα «Ήτα» στο Puma Punku Ανακάλυψαν Επιστήμονες και Έμειναν Άφωνοι

Τι Είναι τα «Ήτα» στο Puma Punku Ανακάλυψαν Επιστήμονες

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το Puma Punku αποτελεί μέρος μιας μεγάλης αρχαίας δομής που αποτελεί μέρος του Tiwanaku στη Δυτική Βολιβία, που θεωρείται ότι χρονολογείται γύρω στο 536 μ.Χ.

Είναι ένα πραγματικά απίστευτο κατόρθωμα της μηχανικής. Μάλιστα, μερικά από τα πέτρινα μπλοκ έχουν μήκος πάνω από 7 μέτρα και βάρος άνω των 130 τόνων.

Ορισμένα είναι κατασκευασμένα από έναν τύπο κόκκινου ψαμμίτη, ενώ άλλα μπλοκ, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων H-μπλοκ, είναι κατασκευασμένα από τον ηφαιστειακό βράχο Andesite.

Αλλά μια νέα μελέτη στο sciencedirect.com, από τον Joseph Davidovits, τον Luis Huaman και τον Ralph Davidovits η οποία ονομάζεται Ancient organo-mineral geopolymer in South-American Monuments: Organic matter in andesite stone. SEM and petrographic Evidence, δείχνει ότι πέρα από το να είναι απίστευτα σκαλισμένα βράχια, πρόκειται για δύο μορφές αρχαίου γεωπολυμερούς σκυροδέματος.

Με απλούστερα λόγια, αυτοί οι βράχοι ανδεσίτη περιέχουν οργανική ύλη, γεγονός που το κάνει ανήκουστο για ένα ηφαιστειακό βράχο και επομένως δείχνει ότι έγινε με τεχνητά μέσα.

Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι σχετικά σύντομα, οι ερευνητές θα μπορούν μπορεί να χρονολογήσουν ακριβέστερα τα μπλοκ του Puma Punku, ώστε να μπορούμε να έχουμε μια σαφώς καλύτερη ένδειξη του πόσο παλιά είναι αυτή η διάσημη τοποθεσία, αλλά ειδικότερα για αυτές τις κατασκευές.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες:

Scientific Evidence that the Puma Punku H-Blocks Are Artificial Geopolymer | Ancient Architects

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

diadrastika.com