Η Ιερά Σινδόνη
Image by perseomedusa from depositphotos

Οι Τραγικές Λεπτομέρειες του Θείου Δράματος όπως Αποτυπώθηκαν πάνω στην Ιερά Σινδόνη

Το 1977, καταπληκτικές λεπτομέρειες για το μαρτύριο του Ιησού Χριστού είχε αποκαλύψει η ηλεκτρονική ανάλυση της Ιεράς Σινδόνης, η οποία φυλασσόταν στην Εκκλησία των Σικελών στη Ρώμη. Η ανάλυση, με φωτογραφίες και επεξηγήσεις, παρουσιαζόταν στο Κέντρο Σινδονολογίας της ιταλικής πρωτεύουσας.

Η ηλεκτρονική μελέτη και ανάλυση της Ιεράς Σινδόνης, η αυθεντικότητα της οποίας, κατά τους ειδικούς, ήταν πλέον αναντίρρητη, είχε πραγματοποιηθεί στην Καλιφόρνια από το επιστημονικό τμήμα, που επιμελούνταν τις αναλύσεις των φωτογραφιών που κατέφταναν από τον πλανήτη Άρη.

Η ανάλυση της Ιεράς Σινδόνης είχε γίνει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που είχαν αναλυθεί και οι προερχόμενες από τον Άρη λήψεις, δηλαδή με τη βοήθεια ενός σαρωτή (scanner). Έτσι, οι Αμερικανοί επιστήμονες κατόρθωσαν να αναλύσουν τις φωτογραφίες, τις οποίες είχε λάβει το 1973, με τη χρήση υπεριωδών ακτίνων, ο Ιταλός επιστήμονας Giovanni Batista Judica-Cordiglia.

Επομένως, πάνω στην ταινία είχαν αποτυπωθεί λεπτομέρειες, όχι μόνο από το σώμα του Ιησού, οι οποίες ήταν άλλωστε ορατές και δια γυμνού οφθαλμού, αλλά και λεπτομέρειες των τραυμάτων της Μαστιγώσεως, των καρφιών (ήλων) και των ακανθών πάνω στην κεφαλή Του. Κατόπιν, το μηχάνημα τομογραφίας ανέλυε κάθε μια από τις εικόνες εκείνες σε μια σειρά λεπτότατων στιγμών, των οποίων μετρήθηκε η φωτεινή ένταση βάσει ειδικού κώδικα.

Στη συνέχεια, όλες οι απειροελάχιστες στιγμές διοχετεύθηκαν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, που τις υπέβαλε σε διάφορες επεξεργασίες. Ένα από τα πορίσματα ήταν και η αναγνώριση της παλαιότητας, αλλά και του τόπου κατασκευής του υφάσματος, το οποίο αποδείχτηκε πως είχε κατασκευαστεί σύμφωνα με τα έθιμα της Ιερουσαλήμ κατά την εποχή του Ιησού Χριστού.

Με τα ίδια κριτήρια αξιολογήθηκε και η σκόνη, που υπήρχε πάνω στο ύφασμα και η οποία προερχόταν από τα αρώματα και τα έλαια με τα οποία είχε αλειφθεί το σώμα του Ιησού μετά την Αποκαθήλωση.

Μα, το σπουδαιότερο ήταν οι φωτογραφημένες αποτυπώσεις πάνω στην Ιερά Σινδόνη όλων των λεπτομερειών του περιτυλιγμένου σώματος του Ιησού και οι οργανικές ουσίες Του, οι οποίες αφηγούνται με απίστευτη ακρίβεια το Θείο Πάθος.

Οι ηλεκτρονικές αυτές εικόνες αποδείκνυαν ότι το Θείο Σώμα είχε μαστιγωθεί 121 φορές σε όλα τα σημεία, πλην της περιοχής της καρδιάς, από δύο μαστιγωτές. Ο Ιησούς είχε μαστιγωθεί σε κυρτή στάση, ενώ ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είχε κατορθώσει να μετρήσει έως και τη δύναμη των μαστιγώσεων.

Επί της κεφαλής Του είχαν αποτυπωθεί τα ίχνη του ακάνθινου στεφάνου, ο οποίος δεν ήταν ακριβώς στέφανος, αλλά ολόκληρος «σκούφος», που κάλυπτε εξ ολοκλήρου το κεφάλι Του.

Η δεξιά πλευρά του προσώπου Του είχε παραμορφωθεί, ενώ η αριστερά πλευρά της κόμης Του και της γενειάδας Του είχαν ξεριζωθεί. Η πλευρά αυτή ήταν περισσότερο ματωμένη από τη δεξιά.

«Ένας πλαστογράφος δε θα μπορούσε ποτέ να αποδώσει, ούτε καν να φανταστεί, όλες αυτές τις περίεργες λεπτομέρειες», κατέληγε η έκθεση των επιστημόνων.

Μάλιστα, πάνω στο σημείο όπου είχε ακουμπήσει το πρόσωπο του Θεανθρώπου, διακρινόταν η θλάση του ρινικού οστού από ραβδισμό. Επίσης, τραύματα από τις μαστιγώσεις διακρίνονταν στο αριστερό γόνατο, ενώ στην αριστερή κνήμη ξεχώριζε τραύμα από το σχοινί, που ήταν δεμένο γύρω από τα πόδια Του.

Ακόμη και το μαρτύριο της Σταύρωσης, αλλά και η φοβερή και μακρότατη αγωνία του Υιού του Θεού είχαν αποτυπωθεί πάνω στην Ιερά Σινδόνη. Τα καρφιά φάνηκε πως ήταν τρία και όχι τέσσερα, ενώ κατά τη διάρκεια της αγωνίας Του, ο Εσταυρωμένος είχε προσπαθήσει να ανορθωθεί, στηριζόμενος στο μοναδικό καρφί με το οποίο ήταν καρφωμένα τα πόδια Του.

Επιπλέον, τα ματωμένα χνάρια των χεριών εκείνων που βοήθησαν στην Αποκαθήλωση του Θείου Σώματος χαράχτηκαν κι αυτά πάνω στην Ιερά Σινδόνη, με τέτοιον τρόπο που καταδείκνυε τη σπουδή και τη βιασύνη με την οποία αυτή πραγματοποιήθηκε.

Οι τραγικές λεπτομέρειες του Θείου Δράματος, όπως αυτές αποτυπώθηκαν πάνω στην Ιερά Σινδόνη, προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», στις 16/07/1977
strangepress.gr / Image by perseomedusa from depositphotos.com