Η Νέα Γη που θα Φιλοξενήσει Ανθρώπους
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα ήταν αν υπήρχε μια Νέα Γη που θα μπορούσε να φιλοξενήσει ανθρώπους; Ένα μέρος όπου θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από την αρχή και να δημιουργήσουμε έναν κόσμο ωραίο και αρμονικό, απαλλαγμένο από διαμάχες, πολέμους και εξευτελισμούς που βλέπουμε στην τωρινή μας κοινωνία. Είναι μια ενδιαφέρουσα σκέψη, έτσι δεν είναι;

Για μια Νέα Γη

Αστρονόμοι και επιστήμονες ψάχνουν με σύγχρονα μέσα για μια Νέα Γη, για έναν πλανήτη που θα μπορούσε να έχει ή να φιλοξενήσει ζωή, όπως την ξέρουμε στον πλανήτη. Το κάνουν από ενδιαφέρον επιστημονικό ή επιβίωσης; Μήπως και τα δύο ή για άλλους λόγους;

Αρκετοί θεωρούν πως θα υπάρξει μία Νέα Γη που θα φιλοξενήσει Ανθρώπους. Πιστεύουν ότι αυτήν θα είναι πνευματική ή σε μια άλλη διάσταση. Άλλοι είναι βέβαιοι ότι η Νέα Γη θα συνοδεύεται από Βιόσφαιρες του Ανώτατου Συμβουλίου της Ανδρομέδας. Άλλοι θεωρούν ότι κάποιοι προηγμένοι πολιτισμοί θα εκκενώσουν τον πλανήτη – εάν και εφόσον χρειαστεί.

Διαβάστε επίσης: Ποιοι θα μεταφερθούν σε σκάφη προηγμένων πολιτισμών σε περίπτωση εκκένωσης του πλανήτη

Αφήστε τα, όμως, αυτά. Ας φανταστούμε ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις και είναι δυνατό να φιλοξενηθούμε όλοι οι άνθρωποι σε μία Νέα Γη, σχεδόν ίδια με τη δική μας.

Φανταστείτε έναν κόσμο

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι ζουν σε αρμονία μεταξύ τους και το περιβάλλον. Εκεί όπου η καλοσύνη και η συμπόνια είναι ο κανόνας και όλοι εργάζονται μαζί για το μεγαλύτερο καλό. Ένας κόσμος όπου οι πόροι μοιράζονται ισότιμα ​​και κανείς δεν μένει χωρίς τις βασικές ανάγκες της ζωής.

Αλλά τότε, τίθεται το ερώτημα – είναι πραγματικά εφικτό αυτό το ιδεαλιστικό όραμα μιας Νέας Γης; Ή μήπως η ανθρώπινη φύση θα οδηγούσε τελικά στα ίδια ζητήματα που μαστίζουν τον σημερινό μας κόσμο; Θα υπήρχαν ακόμα αγώνες εξουσίας, ανισότητες και συγκρούσεις;

Είναι μια περίπλοκη κατάσταση

Είναι μια περίπλοκη και προβληματική ιδέα που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Από τη μια πλευρά, η ιδέα μιας Νέας Γης προσφέρει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, μια ευκαιρία να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που εκτιμά πραγματικά την ευημερία όλων των κατοίκων της.

Από την άλλη πλευρά, είναι δύσκολο να αγνοήσουμε το γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μακρά ιστορία στην επανάληψη των ίδιων καταστροφικών μοτίβων.

Ίσως το κλειδί να βρίσκεται στην αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών αυτών των ζητημάτων – αντιμετώπιση συστημικών ανισοτήτων, ενθάρρυνση της ενσυναίσθησης και κατανόησης και προώθηση μιας κουλτούρας ειρήνης και συνεργασίας.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Θα απαιτούσε αναμφίβολα μια μνημειώδη αλλαγή στη συλλογική μας νοοτροπία και συμπεριφορά, αλλά δεν είναι αδύνατο. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει μέσα μας, να καλλιεργηθεί μέσα μας και, στη συνέχεια, να ανθίσει.

Η παρουσία άλλων όντων ή θεών να μας αστυνομεύουν θα ήταν μία πρόχειρη λύση που σύντομα θα δημιουργούσε γνώριμες καταστάσεις. Προβληματική θα ήταν και η αυτόματη πνευματική-τηλεπαθητική επέμβαση στα μυαλά και την ηθική όλων, διότι θα πήγαινε περίπατο η ελευθερία της βούλησης και της σκέψης.

Τι μας αναγκάζει να αντιμετωπίσουμε

Τελικά, η έννοια της Νέας Γης μας αναγκάζει να αντιμετωπίσουμε τις δικές μας πεποιθήσεις και πράξεις.

Μας προκαλεί να σκεφτούμε τι είδους κόσμο θέλουμε να δημιουργήσουμε και ποια βήματα μπορούμε να εφαρμόσουμε για να τον κάνουμε πραγματικότητα. Είναι ένα πείραμα σκέψης που μπορεί να μην έχει οριστική απάντηση, αλλά σίγουρα αξίζει να το εξερευνήσετε.

Τι νομίζετε; Θα ήταν μια Νέα Γη μια ουτοπία ή θα έπεφτε αναπόφευκτα στα ίδια πρότυπα με την τρέχουσα κοινωνία μας; Ας ξεκινήσουμε μια συζήτηση και ας φανταστούμε μαζί τις πιθανότητες

diadrastika / Image by Stefan Keller from Pixabay