Ανέκδοτο: Μια ηλικιωμένη κυρία κλείνει ραντεβού με τον Πρόεδρο της μεγαλύτερης Τράπεζας για να ανοίξει λογαριασμό

Ανέκδοτο: Μια ηλικιωμένη κυρία κλείνει ραντεβού με τον Πρόεδρο της μεγαλύτερης Τράπεζας για να ανοίξει λογαριασμό

Μια ηλικιωμένη κυρία πήγε μια μέρα στα κεντρικά της μεγαλύτερης Τράπεζας, κρατώντας μια μεγάλη τσάντα. Επέμεινε ότι πρέπει να μιλήσει με τον πρόεδρο της τράπεζας για να ανοίξει λογαριασμό ταμιευτηρίου γιατί “είναι πολλά χρήματα!”

Ο υπάλληλος εξήγησε ότι “Δεν μπορείτε έτσι απλά να μπείτε και να περιμένετε να δείτε τον Πρόεδρο της Τράπεζας. Είναι πολύ απασχολημένος άνθρωπος.”

“Ναι…” αντιτίθεται η γριούλα, “Αλλά είμαι εδώ για να ανοίξω μια πολύ μεγάλη κατάθεση μετρητών. Δεν μπορεί να το κάνει ο οποιοδήποτε υπάλληλος”, πρόσθεσε ευγενικά η ηλικιωμένη κυρία.

Ο υπάλληλος εξέτασε πρόχειρα το σάκο, είδε ότι είχε πάρα πολλά μετρητά μέσα, έκανε ένα τηλεφώνημα, εξήγησε την κατάσταση και όταν έκλεισε της είπε: “Είστε πολύ τυχερή. Ο Πρόεδρος θα σας δεχτεί”

Την συνόδευσαν στο μεγάλο και πολυτελές γραφείο του Προέδρου. Εκείνος μόλις την είδε σηκώθηκε και την ρώτησε:

“Πώς μπορώ να σας βοηθήσω;”

“Θα ήθελα να ανοίξω ένα λογαριασμό αποταμίευσης”, είπε και έβαλε την τσάντα με τα χρήματα επάνω στο γραφείο του.

“Τι πόσο θα θέλατε να καταθέσετε;” ρώτησε εκείνος με περίεργο τρόπο.

“Μισό εκατομμύριο ευρώ!”, είπε και ευθύς άδειασε την τσάντα με τα μετρητά στο γραφείο του.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ο Πρόεδρος έμεινε έκπληκτος που είδε όλα αυτά τα μετρητά, γι ‘αυτό την ρώτησε:

“Κυρία μου, εκπλήσσομαι με όλα αυτά που βλέπω. Και, με συγχωρείτε που ρωτώ, αλλά που βρήκατε όλα αυτά τα χρήματα;”

“Παίζω”, απάντησε εκείνη.

“Τι παίζετε” ρώτησε έκπληκτος ο Πρόεδρος. “Στοιχήματα; Τι είδους στοιχήματα;”

“Να, για παράδειγμα ας στοιχηματίσουμε 10.000 ευρώ ότι τα μπαλάκια σας είναι τετράγωνα”

“Τι ;!” φώναξε ο άνθρωπος έτοιμος να πεθάνει στα γέλια, “Θέλετε να στοιχηματίσετε με 10.000 ότι τα μπαλάκια μου είναι τετράγωνα;” επανέλαβε και αμέσως λύθηκε στα γέλια.

“Επιμένω”, είπε η γριούλα η οποία δεν έβρισκε πουθενά κανένα αστείο. “Μάλιστα, μέχρι τις 10 το πρωί αύριο, θα επιβεβαιώσουμε για 10.000 ότι τα μπαλάκια σας είναι τετράγωνα! Πάει το στοίχημα;”

Ο άνθρωπος χαμογέλασε και αποφάσισε να δεχτεί το στοίχημα και έδωσαν τα χέρια.

“Εντάξει, αλλά δεδομένου ότι παίζονται πολλά χρήματα, μπορώ να φέρω τον δικηγόρο μου και μάρτυρες που θα πιστοποιήσουν τα καθέκαστα;”

“Σίγουρα!” απάντησε ο πρόεδρος.

Εκείνο το βράδυ, ο πρόεδρος έγινε πολύ νευρικός για το στοίχημα και πέρασε πολύ ώρα μπροστά στον καθρέφτη, ελέγχοντας και εξετάζοντας τα μπαλάκια του, μήπως εκείνη γριά είχε κάνει κάποιο μαγικό που θα τα μεταμόρφωνε σε τετράγωνο σχήμα. Όμως τίποτα δεν συνέβη.

Το επόμενο πρωί, ακριβώς στις 10:00 π.μ., η ηλικιωμένη κυρία εμφανίστηκε στο γραφείο του Προέδρου παρέα με τον Πρόεδρο μίας ανταγωνιστικής τράπεζας για μάρτυρα και πλήθος από δικηγόρους και συμβολαιογράφους, άντρες και γυναίκες που αντιπροσώπευαν όλες τις πλευρές.

Επανέλαβαν το στοίχημα μπροστά σε όλους και τότε λέει η γριούλα:

“Πρόεδρε, ήρθε η ώρα. Κατέβασε τα παντελόνια σου, ώστε όλοι να δούμε του λόγου το αληθές”.

Ο πρόεδρος, που δεν είχε σκεφτεί αυτό το κομμάτι, άρχισε διστακτικά και με μεγάλες ντροπές να κατεβάζει τα παντελόνια του, μπροστά σε όλους, άντρες και γυναίκες.

Όταν έβγαλε τα μπαλάκια του σε κοινή θέα, η ηλικιωμένη κυρία, πλησίασε, έσκυψε, τα κοίταξε προσεκτικά και στη συνέχεια ρώτησε αν θα μπορούσε να τα πιάσει με τα χέρια της.

“Ναι, εντάξει”, μουρμούρισε ο πρόεδρος ακόμα πιο ντροπιασμένος, όμως σίγουρος ότι είχε κερδίσει το στοίχημα των 10.000.

Καθώς η ηλικιωμένη γυναίκα ψηλάφιζε τα μπαλάκια του προέδρου, ο άλλος πρόεδρος της ανταγωνιστικής τράπεζας, άρχισε να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο απογοητευμένος.

“Τι γίνεται εδώ”, αναρωτήθηκε ο πρόεδρος σηκώνοντας βιαστικά το παντελόνι του.

“Να, τίποτα φοβερό”, άρχισε να εξηγεί η ηλικιωμένη γριούλα. “Είχα βάλει στοίχημα 100.000 με τον ανταγωνιστή σας ότι μπορώ να έχω τα μπαλάκια σας στις χούφτες μου μπροστά σε πολύ κόσμο”.

diadrastika.com