Πόλεμος στον Ουρανό εναντίον του Σκοτεινού Μάτριξ
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Η ιδέα ότι διεξάγεται ένας Πόλεμος στον Ουρανό για να διαλύσει το σκοτεινό Matrix με σκοπό να καταστήσει ελεύθερη την ανθρωπότητα είναι σίγουρα συναρπαστική και ενδιαφέρουσα ενώ κυκλοφορεί σε διάφορες ομάδες ανθρώπων, ενδεχομένως, και σε πνευματικούς κύκλους.
Διαβάστε επίσης: Είμαστε κλειδωμένοι σε μία προσομοίωση υπολογιστή;
Η ιδέα των μητρικών σκαφών από αντίπαλες πλευρές που μάχονται πάνω από την ατμόσφαιρά μας για να κατακερματίσουν το Matrix δεν μοιάζει με τίποτα λιγότερο από μια πλοκή ταινίας επιστημονικής φαντασίας που ζωντανεύει. Θα μπορούσε, όμως, να υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτούς τους ισχυρισμούς ή είναι απλώς ένα θέμα που πολλοί το αποκαλούν θεωρία συνωμοσίας και το απορρίπτουν;
Η ιδέα ενός Πολέμου στον Ουρανό
Η ιδέα ενός Πολέμου στον Ουρανό, υποδηλώνοντας τον Παράδεισο, ήταν παρούσα σε πολλά θρησκευτικά και μυθολογικά κείμενα σε όλη την ιστορία.
Στον Χριστιανισμό, για παράδειγμα, το Βιβλίο της Αποκάλυψης μιλά για μια μάχη μεταξύ του καλού και του κακού στα ουράνια βασίλεια. Ομοίως, στον Ινδουισμό, το έπος Mahabharata περιγράφει μια κοσμική μάχη μεταξύ των δυνάμεων του φωτός και του σκότους.
Αυτές οι ιστορίες έχουν κατασκηνώσει στις σκέψεις πολλών ανθρώπων για αιώνες και, μάλλον, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ιδέα έχει βρει τον δρόμο της στις σύγχρονες συζητήσεις σχετικά με την πνευματικότητα και τη φύση της πραγματικότητας. Υπάρχει, όμως μια ειδοποιός διαφορά:
Πολλές ορολογίες του παρελθόντος έχουν εκσυγχρονιστεί και οι ονομασίες των αντίπαλων δυνάμεων έχουν, κατά ένα τρόπο, παγκοσμιοποιηθεί. Συναντούμε, λοιπόν, κάποιες δυνάμεις τους Ανδρομέδιους, Πλειάδιους, Λύριους και άλλους που εκπροσωπούν την καλή πλευρά, ενώ η κακή πλευρά φαίνεται να είναι είναι οι Δρακονιανοί, τα Ερπετοειδή, οι Γκρίζοι και άλλοι.
Η ιδέα ενός σκοτεινού Matrix
Η ιδέα ενός σκοτεινού Matrix που υποδουλώνει την ανθρωπότητα είναι επίσης ένα κοινό θέμα στις θεωρίες συνωμοσίας και στη φιλοσοφία της Νέας Εποχής. Όμως και αυτό το σκεπτικό συναντάται στο παρελθόν, σε παραδοσιακές και μονοθεϊστικές θρησκείες, σε φιλοσοφικές συζητήσεις και σε αρκετά συστήματα πεποιθήσεων.
Όμως και αυτή η ιδέα, για παράδειγμα το Σπήλαιο του Πλάτωνα, έχει εκσυγχρονιστεί και λάβει μία μοναδική διάσταση επί των ημέρων μας. Μάλιστα, η όλη έννοια του Μάτριξ βασίζεται σε πασίγνωστη κινηματογραφική ταινία που έσπασε τα ταμεία.
Το σκεπτικό είναι ότι ζούμε σε μια προσομοιωμένη πραγματικότητα, που ελέγχεται από κακόβουλες δυνάμεις που επιδιώκουν να μας κρατήσουν σε μια κατάσταση άγνοιας και υποτέλειας. Η ιδέα έχει διαδοθεί σε ταινίες όπως το «The Matrix» και έχει πυροδοτήσει αμέτρητες συζητήσεις για τη φύση της ύπαρξής μας.
Μια βαθιά ριζωμένη επιθυμία
Λοιπόν, τι πρέπει να κάνουμε για όλους αυτούς τους ισχυρισμούς για έναν Πόλεμο στον Ουρανό και για μάχες μεταξύ μητρικών Σκαφών στην ατμόσφαιρά μας; Θα μπορούσε να κρύβουν αλήθειες ή μήπως είναι μια βαθιά ριζωμένη επιθυμία για απελευθέρωση;
Αν και είναι αδύνατο να πούμε με βεβαιότητα εάν αυτά τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην πραγματικότητα – δηλαδή, μια αιώνια μάχη χιλιάδων ετών που οι πρωταγωνιστές και οι μάχες εκσυγχρονίζονται και πιάνουν τον παλμό της εποχής για να γίνει κατανοητό στον κόσμο – υπάρχει κάτι αναμφισβήτητα συναρπαστικό στην όλη προσέγγιση:
Θεωρώ ότι μιλάει για τη βαθιά ριζωμένη επιθυμία μας για απελευθέρωση και τη λαχτάρα μας για μεγαλύτερη κατανόηση του ίδιου μας του εαυτού, της ταυτότητας του ανθρώπου μέσα στο συμπάν και κατ’ επέκταση του σύμπαντος.
Είτε υπάρχουν πραγματικά εξωγήινα όντα που εμπλέκονται σε μια σύγκρουση πάνω από τα κεφάλια μας, είτε όχι, κατά τη γνώμη μου, ο συμβολισμός μιας τέτοιας μάχης είναι μια ισχυρή μεταφορά για τους αγώνες που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας.
Θέμα προσωπικής πεποίθησης
Τελικά, το αν υπάρχει ή όχι ένας πόλεμος στον Παράδεισο για να διαλύσει το σκοτεινό Matrix είναι θέμα προσωπικής πεποίθησης και οπτικής γωνίας του καθενός από εμάς. Κάποιοι μπορεί να το απορρίψουν ως καθαρή φαντασία, ενώ άλλοι μπορεί να το βρουν ως μια βαθιά ηχηρή και ουσιαστική έννοια.
Ανεξάρτητα από το πού τοποθετείστε στο ζήτημα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένα θέμα που προκαλεί σκέψεις και μας καλεί να εξετάσουμε τη φύση της πραγματικότητας και τη θέση μας στον κόσμο και, κυρίως, στο μυαλό μας.
Τέλος, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι σε έναν κόσμο όπου τα όρια μεταξύ γεγονότος και μυθοπλασίας γίνονται όλο και πιο θολά, ίσως αξίζει να κρατήσουμε την πιθανότητα να υπάρχουν στην πραγματικότητα περισσότερα από όσα φαίνονται στις αισθήσεις μας, αλλά και στις σκέψεις μας.
diadrastika / Image by Faisal Arefin Abid from Pixabay