Παράξενο Βίντεο με Άνθρωπο που Έπεσε από Πουθενά στο Δρόμο και παραλίγο να τον χτυπήσει αυτοκίνητο
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Αφορμή για αυτό το άρθρο έχει σταθεί ένα πολύ παράξενο βίντεο που είδα στο Youtube και έχει να κάνει με έναν άνθρωπο στην Κίνα ο οποίος, όπως φαίνεται, εμφανίζεται από το πουθενά να πέφτει σε δρόμο με διερχόμενα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα ένα από αυτά παραλίγο να τον χτυπήσει, ενώ ο οδηγός του τρακάρει σε νησίδα.

Ενδεχομένως θα μπορούσαν να υπάρχουν αρκετές υποθετικές εξηγήσεις για την πτώση του χωρίς, όμως, να είναι σαφές το πως. Ίσως, είναι μια οπτική ψευδαίσθηση, ίσως το βίντεο να είναι πλαστό, ίσως πολλές άλλες ερμηνείες. Σκοπός του άρθρου δεν είναι να πείσω για την αυθεντικότητα του βίντεο αλλά ούτε και για να το διαψεύσω. Είναι μια αφορμή. Σκοπός του άρθρου είναι να φανταστούμε από υπερβατικής πλευράς την πιθανότητα να συνέβη πραγματικά, γιατί και πως.

Στην παραψυχολογία και τον πνευματισμό, υπάρχει ένας όρος για μια υποτιθέμενη παραφυσική μεταφορά ενός αντικειμένου από το ένα μέρος στο άλλο, ή την εμφάνιση ενός αντικειμένου από μια άγνωστη πηγή σε κάποιο γνωστό σημείο. Η ονομασία του είναι apport. Στα ελληνικά η αντίστοιχη ελληνική λέξη είναι προσκόμιση.

Τον όρο αυτό επικαλούνται συνήθως μέντιουμ για να δικαιολογήσουν την εμφάνιση κάποιου πράγματος κατά τη διάρκεια μιας σεάνς. Ωστόσο, κανένα ενδιάμεσο ή μέντιουμ δεν έχει αποδείξει την εκδήλωση μιας τέτοιας σχέσης υπό επιστημονικά ελεγχόμενες συνθήκες, οπότε οι επιστήμονες οδηγούνται κατευθείαν στο συμπέρασμα ότι η προσκόμιση ήταν αποτέλεσμα εσκεμμένης απάτης.

Διαβάστε επίσης: Άγγελοι και Όντα που κατέγραψαν οι κάμερες

Γενικά, οι άνθρωποι μπορούν πολύ εύκολα να δεχτούν μια εξαφάνιση ενός αντικειμένου, επειδή είναι πεπεισμένοι ότι σίγουρα υπάρχει κάποια λογική εξήγηση που δικαιολογεί να έχει χαθεί κάτι. Η ξαφνική εμφάνιση, όμως, είναι κάτι που δεν μπορεί να σταθεί με κάποια έστω λογικοφανή ερμηνεία. Προσωπικά έχω χάσει πράγματα, τα οποία έχω βρει αργότερα στην ίδια ή σε άλλη θέση την οποία είχα ψάξει, χωρίς ποτέ να μπορώ να θυμηθώ πότε τα έβαλα εκεί. “Ήταν μπροστά στα μάτια μου” είναι μια πολύ συνηθισμένη πρόταση που λέω για κάτι τέτοιο. Αλλά δεν έχω δει ανθρώπους να εμφανίζονται ξαφνικά μπροστά μου. Ωστόσο, στον κόσμο του παραφυσικού – και όχι του επιστημονικού – υπάρχουν περιπτώσεις που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν μία απρόσμενη εξαφάνιση ή εμφάνιση από το πουθενά.

Υπάρχει ο πολύ γνωστός όρος poltergeist που στα γερμανικά σημαίνει “δυνατό φάντασμα” ή “θορυβώδες πνεύμα”. Αυτό το πόλτεργκαϊστ, σε διάφορες παραλλαγές του και ονομασίες από πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς, ήδη από τις αρχές του 1ου αιώνα, αναφέρεται ως υπεύθυνο για φυσικές διαταραχές, όπως η καταστροφή αντικειμένων ή η πρόκληση δυνατών θορύβων. Σε σπανιότερες περιπτώσεις, ανάλογα και με το επίπεδο, τα πόλτεργκαϊστ περιγράφονται ως ικανά να κινούν αντικείμενα ή να τα κάνουν να αιωρούνται. Ακόμα πιο σπάνια έχουμε περιπτώσεις εμφάνισης και εξαφάνισης. Τα πόλτεργκαϊστ, παραδοσιακά, περιγράφονται ως ενοχλητικά πνεύματα που στοιχειώνουν ένα συγκεκριμένο άτομο αντί για μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Υπάρχει ένας ακόμα τεχνικός όρος που, θεωρητικά, θα μπορούσε, ίσως, να εξηγήσει την εσκεμμένη εμφάνιση ή εξαφάνιση ενός αντικειμένου. Ο όρος είναι ψυχοκίνηση και κυριολεκτικά σημαίνει «κίνηση με την σκέψη». Πρόκειται για την ικανότητα επιρροής στην ύλη με μονάχα την δύναμη της σκέψης. Ωστόσο, η επιστημονική κοινότητα που ασχολείται με τέτοια θέματα δεν έχει αποφανθεί εάν και κατά πόσο μπορεί να είναι εφικτή η ικανότητα της ανθρώπινης σκέψης να μετακινεί αντικείμενα. Οι επιστήμονες που προσπάθησαν να διερευνήσουν το φαινόμενο, είχαν μικρή επιτυχία στο να δείξουν ότι κάποιος μπορεί να μετακινήσει ακόμη και ένα φτερό, χωρίς την χρήση εξαπάτησης.

Ίσως, ο πιο απλός τρόπος για να εξηγήσουμε την εξαφάνιση αντικειμένων μέσα στο σπίτι, είναι ότι ¨ξέχασα που το έβαλα” ενώ για την επανεμφάνισή τους στο ίδιο ή σε άλλο σημείο θα ήταν ότι “ότι δεν έψαξα καλά” ή ότι “ήμουν αφηρημένος και δεν το πρόσεξα”. Αλλά ποια θα μπορούσε να είναι η εξήγηση για αντικείμενα εκτός σπιτιού;

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Διαβάστε επίσης: Θεάσεις με δεινόσαυρους που υποδεικνύουν ότι, ίσως, εξακολουθούν να υπάρχουν

Για το παρακάτω βίντεο με τίτλο Man Appears Out Of Thin Air & Causes An Accident. Jilin, China. February 9, 2019 από το κανάλι The Hidden Underbelly 2.0, ίσως, η πιο ικανοποιητική εξήγηση θα ήταν πως πρόκειται για οπτική ψευδαίσθηση από τη γωνία λήψης του. Δηλαδή, ό,τι ο άνθρωπος ήταν πάντα εκεί (αλλά δεν τον βλέπαμε γιατί μας εμπόδιζε το αυτοκίνητο), διέσχιζε τον δρόμο, μέχρι τη στιγμή που το αυτοκίνητο τον χτύπησε και τον πέταξε στον αέρα, οπότε φάνηκε να πέφτει από το πουθενά. Από την άλλη, μπορούμε να πούμε ότι είναι πλαστό. Αλλά, αν μας ελκύει ο κόσμος του παράξενου, του υπερβατικού, τότε, με τα παραπάνω έχουμε μερικές πιθανές εξηγήσεις του τι μπορεί να συμέβη, ανάμεσα σε πολλές άλλες.

diadrastika