Τι είναι το ανθρωποειδές που δήθεν καταγράφηκε στην Σελήνη από τους πρώτους αστροναύτες

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Πρόκειται για ένα βίντεο που κυκλοφορεί ήδη από τις 16 Σεπτεμβρίου 2015 και από τότε έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση στους χρήστες του διαδικτύου πυροδοτώντας πάρα πολλές θεωρίες με διαφορετικές πτυχές η κάθε μία. Όλες, όμως, διαθέτουν μία κεντρική “εικόνα”. Υποστηρίζεται πως πρόκειται για μία διαρροή που έχει να κάνει με το Project Blue Book. Μέσα από το βίντεο αυτό αποκαλύπτεται ένα ανθρωπόμορφο ον που περπατάει σε κάποιο έρημο τοπίο στην επιφάνεια της Σελήνης, λίγο πιο πέρα από εκεί που προσγειώθηκαν οι αστροναύτες Neil Armstrong και Edwin “Buzz” Aldrin, από την προσσελήνωση της αποστολής Apollo 11.

Διαβάστε επίσης: Αρχαίοι Ευφυείς Πολιτισμοί στη Σελήνη. Πιθανά Ίχνη

Η κύρια βασικότερη θεωρία συνωμοσίας που αναπτύχθηκε γύρω από αυτό το βίντεο έχει να κάνει με τον βασικό λόγο που δεν ξαναπήγαν αστροναύτες στο Φεγγάρι και ότι, τελικά, αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο δορυφόρος της Γης κατοικείται από άγνωστα σε μας όντα. Βέβαια, δεν λείπουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το βίντεο είναι πλαστό.

Στην πραγματικότητα, το βίντεο προέρχεται από το κανάλι MeniThings του Youtube το οποίο ανήκει στον Aristomenis Tsirbas, που ζει στις ΗΠΑ και εργάζεται ως σκηνοθέτης, παραγωγός και ειδικός οπτικών εφέ, ενώ έχει εργαστεί ως Digital Artist σε πολλές παραγωγές επιστημονικής φαντασίας, όπως τα Star Trek Voyager και Deep Space 9, σύμφωνα με πληροφορίες από το ellinikahoaxes.gr και, όπως εξηγεί και ο ίδιος στην περιγραφή του, αποτελεί προϊόν φαντασίας.

Διαβάστε επίσης: Μυστήρια της Σελήνης που η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει

Όμως, για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζουμε, η ένδειξη που διευκρινίζει ότι πρόκειται για προϊόν φαντασίας, στις μέρες μας (13/10/2022), δεν υπάρχει στην περιγραφή πια. Αντίθετα, εξακολουθεί να γράφει: Alien on the Moon. Part of the Project Blue Book short film series. Περίεργο δεν είναι; Δείτε το εν λόγω βίντεο με τίτλο Alien on Moon | Project Blue Book:

diadrastika

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.