Ο Χρονοταξιδιώτης που Κέρδισε Εκατομμύρια στο Χρηματιστήριο της Wall Street και έγινε θρύλος

Το 2003, ένα παράξενο θέμα άρχισε να εξαπλώνετε σε πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς ξεπερνάει κάθε λογική και φαντασία. Ένας άνθρωπος εξέπληξε τον κόσμο κάνοντας 126 επενδύσεις υψηλού ρίσκου, χωρίς όμως να χάσει ούτε ένα δολάριο. Οι πληροφορίες που χειριζόταν ο άντρας αυτός ήταν απόλυτα ακριβείς. Λίγο καιρό αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν ένας χρονοταξιδιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, γνωστή ως SEC, ο Andrew Carlssin 44 ετών τότε, είχε ξεκινήσει με μια επένδυση μόλις 800 δολαρίων, η ​​οποία απέφερε κέρδη 350.000.000 δολάρια σε μόλις δύο εβδομάδες.

Αυτή η ανεξήγητη απόδοση συγκέντρωσε την προσοχή των αρχών, για λογαριασμό των οποίων το FBI αποφάσισε να διερευνήσει την υπόθεση για το πιθανό έγκλημα της εμπορίας εμπιστευτικών πληροφοριών που, κατά πάσα πιθανότητα κρυβόταν πίσω του.

Προφανώς, για τις αρχές και το FBI, ο Andrew Carlssin ήταν ένας εγκληματίας και δεν έμενε παρά να το αποδείξουν. Πώς είναι δυνατόν για ένα άτομο από το πουθενά να εμφανιστεί και να κάνει επενδύσεις υψηλού κινδύνου, όχι μία, όχι δύο, ούτε δέκα, αλλά 126 φορές, χωρίς να έχει καμία αποτυχία ή κανένα περιθώριο απώλειας;

Το FBI τον συνέλαβε και το πήγε στα γραφεία του. Τον εξέτασε και, μετά από περίπου τέσσερις ώρες ανάκρισης, οι πληροφορίες που διέρρευσαν σχετικά με αυτό το θέμα ήταν ακόμα πιο απίστευτες. Ο Carlsson δήλωσε ότι ήταν ένας ταξιδιώτης του χρόνου! Ένας χρονοταξιδιώτης που είχε έρθει από το 2256.

Προφανώς, στο μέλλον, οι άνθρωποι θα ξέρουν για τη μεταβλητότητα της χρηματιστηριακής αγοράς εκείνη την εποχή και όλοι εκείνοι που το γνώριζαν ήδη είχαν ένα σαφές πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων.

Με παρόμοιο τρόπο, ο Andrew Carlssin διέθετε τις πληροφορίες για το πώς και τι θα συμβεί, ήξερε εκ των προτέρων τα πάντα, οπότε προσπάθησε και κατάφερε να συγκεντρώσει μια περιουσία ενώ ταξίδευε στο χρόνο.

Είπε στους αξιωματούχους του FBI ότι εάν τον αφήσουν ελεύθερο και του επιτραπεί να επιστρέψει στην εποχή του, τότε κι εκείνος σαν αντάλλαγμα θα τους δώσει πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία του Οσάμα Μπιν Λάντεν και τη θεραπεία για το AIDS (HIV).

Προφανώς δεν αποκάλυψε καμία πληροφορία σχετικά με το ταξίδι του, ούτε για την θέση, για το που βρισκόταν η Μηχανή του Χρόνου, μέσα στην οποία ταξίδευε, ούτε αποκάλυψε τίποτα για τη λειτουργία της, επειδή φοβόταν ότι η τεχνολογία θα ληφθεί από τους λάθος ανθρώπους.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ως εκ τούτου, όπως αναμενόταν, το FBI δεν πίστευε την ιστορία του. Θεώρησαν ότι ήταν απλά ένας απατεώνας που προσπαθούσε να ξεφύγει με μια απίστευτη ιστορία.

Ωστόσο, την ημέρα της φυλάκισής του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ύστερα από μια εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων, η οποία καταβλήθηκε από ένα πρόσωπο που το όνομά του δεν έγινε γνωστό.

Ο Carlsson έπρεπε να πάει στο δικαστήριο στις 3 Απριλίου του ίδιου έτους, αλλά δεν πήγε ποτέ και, στην πραγματικότητα, εξαφανίστηκε εντελώς.

Παρόλο που το FBI ξεκίνησε έρευνα για να βρει που βρισκόταν και να τον συλλάβει εκ νέου, δεν τα κατάφεραν, όπως δεν κατάφεραν να βρουν καμία πληροφορία γι ‘αυτόν πριν από τον Δεκέμβριο του 2002, σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Αυτή η υπόθεση διέρρευσε στον Τύπο μέσω του Weekley Wolrd News και από εκεί στο Yahoo News.

Η ιστορία αυτή προκάλεσε τα φόρουμ του διαδικτύου της εποχής να γεμίζουν με θεωρίες και εικασίες μεταξύ των χρηστών κάνοντας τον Andrew Carlssin, έναν θρύλο-ήρωα σε ένα από τα πιο περίεργα περιστατικά ταξιδιών στο χρόνο.

Εξάλλου, η μυστηριώδης αυτή υπόθεση, φάνηκε να είναι και η μοναδική από όσες άλλες έχουν παρουσιαστεί, με ταξίδια στον χρόνο, όπου ένας χρονοταξιδιώτης απέδειξε ότι γνώριζε πληροφορίες από το μέλλον τις οποίες αξιοποίησε στο χρηματιστήριο με έναν τρόπο που κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει, αν δεν ήξερε τι είχε συμβεί στο μέλλον – κι αν δεν ερχόταν από εκεί.

diadrastika / Image by Gerd Altmann from Pixabay