Επιστήμονας προειδοποιεί για Εξωγήινους Προς τη Γη. θα Καταστρέψουν την Ανθρωπότητα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο Jacco van Loon, αστροφυσικός στο Πανεπιστήμιο Keele στο Staffordshire της Αγγλίας, προ καιρού εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με τις δυνητικά καταστροφικές επιπτώσεις της φωτορύπανσης και των ραδιοφωνικών μεταδόσεων που στέλνουμε στο διάστημα. 

Σε ένα άρθρο για το περιοδικό The Conversation, ο Van Loon γράφει: “Οι εικόνες της Γης τη νύχτα αποκαλύπτουν την παρουσία μας με εντυπωσιακό τρόπο. Οι πόλεις και οι δρόμοι σκιαγραφούν τα περιγράμματα των ηπείρων, ενώ οι πλατφόρμες πετρελαίου είναι διάσπαρτες στις θάλασσες και τα πλοία χαράσσουν γραμμές στον ωκεανό. Αυτός ο τύπος φωτός, που έχει αντικαταστήσει παλαιότερες πηγές πυρακτώσεως, είναι αφύσικος. Από τις πορτοκαλί λάμπες νατρίου ή μπλε υδραργύρου, έως τις διόδους εκπομπής λευκού φωτός (LED), η τεχνητή προέλευση αυτού του «φάσματος» θα πρέπει να είναι εύκολο να εντοπιστεί από τεχνολογικά προηγμένους εξωγήινους.”

Ο Van Loon φοβάται ότι οι τεχνολογικά προηγμένοι και εχθρικοί εξωγήινοι ίσως έχουν ήδη εντοπίσει αυτά τα φώτα και τις μεταδόσεις και μπορεί ήδη να ταξιδεύουν εδώ για να εισβάλουν στη Γη.

Ο αείμνηστος καθηγητής Stephen Hawking φοβόταν, επίσης, ότι μια συνάντηση ανάμεσα στην ανθρωπότητα και ένα ξένο είδος θα ήταν καταστροφική.

Ο Χόκινγκ έκανε εικόνα ότι οι εξωγήινοι θα μπορούσαν να είναι «αρπακτικά όντα που σκοτώνουν τον κόσμο και αναζητούν πόρους για να λεηλατούν και πλανήτες να κατακτήσουν και να αποικίσουν».

Ο Van Loon σημειώνει ότι όταν ο Κολόμβος “ανακάλυψε” τον Νέο Κόσμο, δεν αποδείχτηκε τόσο θετικός για τους ιθαγενείς.

Πολλές προσπάθειες έχουν γίνει για την αναζήτηση σημάτων που μεταδίδονται από εξωγήινους πολιτισμούς. Το 1974, ο Frank Drake χρησιμοποίησε τον τότε ισχυρότερο ραδιοπομπό, στο Arecibo στο Πουέρτο Ρίκο, για να μεταφέρει ένα μήνυμα στο διάστημα που ανακοίνωσε την παρουσία μας. Το μήνυμα θα είναι πλέον 45 έτη φωτός μακριά από εμάς.

Σήμερα, το SETI είναι καλύτερα ενημερωμένο και με καλύτερους πόρους. Οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι Γιούρι και Τζούλια Μίλνερ έχουν διαθέσει 100 εκατομμύρια δολάρια για το έργο “Breakthrough Listen” του SETI, το οποίο απαιτεί χρόνο για ισχυρά τηλεσκόπια για την ανίχνευση τεχνητών σημάτων από το διάστημα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ο επιστήμονας van Loon δήλωσε: «κάθε επιστήμονας συμφωνεί τώρα ότι η αποστολή μηνυμάτων στο διάστημα, χωρίς να γνωρίζουμε ποιος θα μπορούσε να τα παρακολουθήσει, μπορεί να μην είναι καλή ιδέα. Μόλις σταλεί, δεν μπορεί να ακυρωθεί. Αλλά και η ραδιοεπικοινωνία μεταξύ μας – η οποία περιλαμβάνει πλοήγηση, τηλεοπτικές εκπομπές και το διαδίκτυο – θα μπορούσε επίσης να εντοπιστεί από το διάστημα.”

Οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται γιατί δεν έχουμε ακούσει ακόμα τους εξωγήινους. Αυτό το παζλ είναι γνωστό ως το παράδοξο Fermi. Μεταξύ των πολλών προτεινόμενων απαντήσεων, μία είναι ότι οι εξωγήινοι μπορεί να φοβούνται άλλους εξωγήινους.

Ο Van Loon υποδεικνύει ότι “ακούσια, μπορεί να έχουμε ήδη παρατηρηθεί από ένα τρομοκρατημένο ή ενδιαφέρον είδος, το οποίο μπορεί να αποφασίσει να μας συναντήσει για να μας υποδουλώσει, να μας φάει ή να μας καταστρέψει ως προφύλαξη. Έπειτα, είμαστε κι οι ίδιοι ένα επιθετικό είδος.”

Πολλοί ουφολόγοι συμφωνούν μεταξύ τους ότι ο καθηγητής van Loon μεταδίδει την ελεύθερη παραπληροφόρηση και την τρομοκρατία, όπου ισχυρίζεται ψευδώς ότι, παρά τις προσπάθειές τους, δεν έχει ποτέ εντοπιστεί εξωγήινη ύπαρξη.

Όμως, οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι τα εξωγήινα όντα μας περιβάλλουν και υπάρχουν σε όλο τον γαλαξία. Παρόλο που είναι αλήθεια ότι είμαστε ήδη υποδουλωμένοι από ομάδες Γήινων ελίτ των εξουσιών – ή έστω κάποιων ερπετοειδών, σύμφωνα με άλλες θεωρίες – που, εδώ και καιρό ελέγχουν τον πλανήτη μας και την κοινωνία μας, εάν σχεδίαζαν να εισβάλουν για να μας καταστρέψουν θα το είχαν ήδη κάνει.

Εσείς τι πιστεύετε για όλα αυτά; Θα μπορούσαν οι εξωγήινοι να μας εντοπίσουν – αν δεν κυκλοφορούν ήδη ανάμεσά μας; Κι αν ναι, ποιοι θα μπορούσαν να είναι σκοποί τους; Επεμβαίνουν ή όχι στην Ιστορία και την ανθρώπινη κοινωνία μας γενικότερα;

diadrastika / Image by mskathrynne from Pixabay