Η Εξαφάνιση Ολόκληρης Πόλης σε Μία Νύχτα στην Κίνα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Στον περίεργο κόσμο των εξαφανίσεων και των ανθρώπων που προφανώς έπαψαν να υπάρχουν, υπάρχει το φαινόμενο των ομαδικών εξαφανίσεων, όπως για παράδειγμα κάποιων λαών που απλώς «εξαφανίστηκαν» χωρίς προφανή λόγο. Η σκέψη ότι ένας ολόκληρος πληθυσμός μπορεί να εξαφανιστεί χωρίς ίχνος είναι πραγματικά τρομακτική, που με τη σειρά της προκαλεί κάθε είδους εικασίες για το τι θα μπορούσε να συμβεί.

Αλλά όποιος πιστεύει ότι είναι πολύ δύσκολο για μια πόλη να εξαφανιστεί, πρέπει να γνωρίζει ότι υπήρξαν καλά τεκμηριωμένα κρούσματα σε όλη την ανθρώπινη ιστορία μας, όπως για παράδειγμα η Roanoke Colony στο νησί Roanoke, στην κομητεία Dare, τώρα Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. Επίσης οι Anjikuni, οι αγνοούμενοι Εσκιμώοι στον Καναδά, ή ακόμα το Picnic in Hanging Rock στην Αυστραλία, όπου μια ομάδα μαθητών σε σχολείο-οικοτροφείο εξαφανίστηκε ανεξήγητα.

Στη συνέχεια θα δούμε μια πολύ περίεργη ιστορία που εμφανίστηκε πριν από λίγο καιρό και έχει να κάνει με μια πόλη σε απομακρυσμένη περιοχή της Κίνας, η οποία υποτίθεται ότι εξαφανίστηκε σε μια νύχτα.

Η Εξαφάνιση Ολόκληρης Πόλης σε Μία Νύχτα στην Κίνα

Βρίσκεται σε μια περιοχή της κεντρικής Κίνας, είναι η επαρχία Shaanxi, η οποία εκτείνεται 205.800 τετραγωνικά χιλιόμετρα και περιλαμβάνει τη μαγευτική κοιλάδα Wei, το οροπέδιο Loes, το Mu Us Desert και τα βουνά Qín.

Σ ‘αυτό το μέρος υπήρχε μια αγροτική πόλη όπως κάθε άλλη, χωρίς τίποτα ιδιαίτερο ή εξαιρετικό, εκτός από την εγγύτητά της με ένα κέντρο εκτόξευσης πυραύλων. Αλλά το 2010, δημιουργήθηκε μεγάλη ανησυχία στα κινεζικά κοινωνικά δίκτυα, όταν έγινε γνωστή η ιστορία για το πώς αυτή η μικρή πόλη εξαφανίστηκε εντελώς από την επιφάνεια της γης.

Σύμφωνα με την ιστορία, όλοι οι κάτοικοι εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας νύχτας το 1987. Δεν εξαφανίστηκαν μόνο οι άνθρωποι που αριθμούσαν τους 10.000, αλλά επίσης οι γάτες, οι σκύλοι και ακόμη τα βοοειδή.

Προφανώς, δεν υπήρχαν ενδείξεις για το τι συνέβη και όλα τα σπίτια φαινόταν να έχουν αδειάσει βιαστικά, με γεύματα προετοιμασμένα σε τραπέζια και άλλα εγκαταλελειμμένα αντικείμενα.

Αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή, καθώς άρχισαν να εμφανίζονται αναφορές που ισχυρίζονταν ότι κατά τις ημέρες πριν από την εξαφάνιση υπήρξαν πολυάριθμες εμφανίσεις UFOs στην περιοχή. Σε μια περίπτωση, ορισμένοι γείτονες φέρεται ότι είδαν έναν σχηματισμό οκτώ φώτων στον ουρανό ακριβώς πάνω από την πόλη τους για περίπου μισή ώρα και προκάλεσαν τα σύννεφα να γίνουν μαύρα πριν εκπέμψουν μία φωτεινή μωβ λάμψη και μια δυνατή έκρηξη. Είπαν επίσης ότι η περιοχή γέμισε από φίδια λίγο πριν εξαφανιστεί η πόλη για άγνωστους λόγους.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Η υπόθεση της εξαφάνισης έμεινε άγνωστη για τα επόμενα 23 χρόνια, μέχρι που άρχισε να βγαίνει σταδιακά στην επιφάνεια. Σύμφωνα με την New Tang Dynasty Television, οι κάτοικοι “μεταφέρθηκαν” στη μέση της νύχτας ως μέρος μιας επιχείρησης που συνδέεται με ένα μυστικό πρότζεκτ, πιθανώς στρατιωτικού χαρακτήρα – αν και, υποτίθεται, ότι υπάρχει μια πυρηνική βάση θαμμένη κάπου βαθιά στα βουνά.

Υποστηρίζεται, λοιπόν, ότι ένας μεγάλος αριθμός στρατευμάτων στάλθηκαν στην περιοχή και όλες οι οικογένειες μεταφέρθηκαν σε άλλη θέση κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων και ζώων. Η μυστηριώδης επιχείρηση είχε το κωδικό όνομα, Operation Night Cat.

Κάποιοι μάρτυρες ισχυρίστηκαν ακόμη ότι είδαν ανθρώπους να ανεβαίνουν σε στρατιωτικά φορτηγά. Επιπλέον, τις ημέρες μετά την εξαφάνιση της πόλης, στην περιοχή εμφανίστηκαν πολυάριθμα στρατιωτικά οχήματα, τανκς, ακόμη και εκτοξευτήρες πυραύλων – κάποιοι είπαν για την κάλυψη μιας καταστροφής από UFOs. Φυσικά, η κινεζική κυβέρνηση αρνήθηκε εντελώς ότι συμμετείχε στη μυστηριώδη εξαφάνιση των ανθρώπων.

Δεδομένου ότι αυτές οι ιστορίες έχουν την προέλευσή τους στα κοινωνικά δίκτυα, μαζί με την κινεζική λογοκρισία στο διαδίκτυο, ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ότι είναι μόνο ένας αστικός μύθος που τροφοδοτείται από τη συνολική ανικανότητα να επιβεβαιώσει τις ιστορίες.

Ωστόσο, πρέπει επίσης να θυμηθούμε τον τρόπο που συνέβησαν κάποιες καταστροφές που απέκρυψε η κινεζική κυβέρνηση, όπως η περίφημη καταστροφή της 3ης Μαρτίου 1996 στο Xichang. Λεπτομέρειες σχετικά με το χειρότερο ατύχημα εκτόξευσης πυραύλων στην ιστορία είναι γνωστές μόνο επειδή υπήρξαν μάρτυρες πολλοί ξένοι εμπειρογνώμονες.

Όπως αναφέρθηκε στο περιοδικό Air & Space / Smithsonian το 2013, η πόλη κοντά στο κέντρο εκτόξευσης εξαφανίστηκε, σαν να μην υπήρξε ποτέ. Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα μνημείο για τα θύματα-αγνοούμενους και η ιστορία τους δεν έχει αναφερθεί ποτέ στον κινεζικό Τύπο που ελέγχεται από το κράτος.

Πρέπει όμως να ειπωθεί ότι η περίπτωση των ανθρώπων του Shaanxi είναι εντελώς διαφορετική από άλλες παρόμοιες ομαδικές εξαφανίσεις, κυρίως λόγω των παράξενων φώτων στον ουρανό, της εμφάνισης πολλών UFOs και εκατοντάδων φιδιών που πλημμύρισαν την περιοχή και συμπεριφέρονταν σαν να ήθελαν να προστατευθούν από έναν φαινομενικά αόρατο κίνδυνο.

Στο τέλος, καταλήγουμε να έχουμε περισσότερες ερωτήσεις από τις απαντήσεις: Η πόλη εξαφανίστηκε πραγματικά χωρίς ίχνος κατά τη διάρκεια μιας νύχτας; Και αν ναι, γιατί; Είχε εκκενωθεί από το στρατό για άγνωστους λόγους; Μήπως σχετίζονταν με τα UFO που υποτίθεται ότι είχαν δει; Είναι απλώς μια συνωμοσία, ένας αστικός θρύλος του διαδικτύου ή υπάρχει κάτι περισσότερο;

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, η πόλη εξακολουθεί να είναι ακατοίκητη, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι συνέβη με τους κατοίκους, οι οποίοι από τότε δεν ξαναβρέθηκαν ποτέ. Ποια μπορεί να είναι η αλήθεια;

diadrastika / Image by Peggy_Marco-from Pixabay