Τα ιπτάμενα χαλιά αναφέρονται σε αρκετούς θρύλους από όλο τον αρχαίο κόσμο, ιδίως της Ανατολής, αλλά… θα μπορούσαν να σημαίνουν ή να υπονοούν εξωγήινα σκάφη; Λέγεται ότι ο βασιλιάς Σολομών είχε ένα ιπτάμενο χαλί μήκους εξήντα μιλίων και εξήντα πλάτους, ικανό να μεταφέρει 40.000 άνδρες. Σε άλλους θρύλους, ο βασιλιάς Fraates II, αντιμετώπισε τον εχθρό του ενώ πετούσε σε ένα χαλί ικανό να πυροβολεί ακτίνες φωτός και φωτιάς.
Σολομώντας
Θεοί και θεότητες που ταξιδεύουν στην αρχαιότητα στη Γη σε ισχυρές ιπτάμενες μηχανές, μπορούν να βρεθούν σε διάφορους θρύλους από διάφορους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το ιερό βιβλίο της Αιθιοπίας, το Kebra Nagast που χρονολογείται κάπου γύρω στον 4ο αι. μ.Χ., ίσως και περισσότερο, ο βασιλιάς Σολομών έδωσε στην Βασίλισσα Σαμπά ένα ιπτάμενο χαλί. (Διαβάστε επίσης: Τα μυστηριώδη “Εξωγήινα Αντικείμενα” του Βασιλιά Σολομώντα)
Η ιστορία έχει μεγάλη σημασία και η σπουδαιότητά της χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι αναφέρεται σε ένα από τα σημαντικότερα αρχαία ιερά κείμενα που γράφτηκαν ποτέ. Το έργο θεωρείται ότι περιέχει τη γενεαλογία της νέας δυναστείας των Σολομώντων. Το Kebra Nagast , γνωστό και ως Βιβλίο των Βασιλέων, γίνεται το πιο ιερό και σημαντικό βιβλίο των αρχαίων Αιθιόπων. (Διαβάστε επίσης: Σολομωνική. Το κλειδί του βασιλιά Σολομώντα)
Πιστεύεται ότι ο Sir Wallis Budge, ένας μελετητής που εργάστηκε στο Βρετανικό Μουσείο, δημιούργησε την πρώτη αγγλική μετάφραση του Kebra Nagast με τίτλο The Glory of the Kings. Το Kebra Nagast αποτελείται από 117 κεφάλαια. Στο αρχαίο έργο βρίσκουμε πώς ο βασιλιάς Σολομών είχε ένα είδος ιπτάμενης συσκευής. Μια ιπτάμενη μηχανή. Εκτός από αυτό, το βιβλίο περιέχει ιστορίες για το πώς έφτασε η Κιβωτός της Διαθήκης στην Αιθιοπία με τον Menelik I, τον πρώτο Σολομώντα αυτοκράτορα της Αιθιοπίας, παραδοσιακά θεωρούμενο γιο του βασιλιά Σολομώντα.
Υποτίθεται ότι ο Θεός είχε παραχωρήσει στον βασιλιά Σολομώντα την κατανόηση της ομιλίας των πτηνών και αρκετές άλλες ιερές διδασκαλίες που αναφέρονται ως «κυρίαρχοι ανθρώπων, μεγαλοφυιών και πτηνών». Στους αρχαίους θρύλους, περιγράφεται ως πτήση στον αέρα με ένα “μαγικό” χαλί που αποτελείται από πράσινο μετάξι. Η περιγραφή του ιπτάμενου χαλιού του Σολομώντα είναι ανησυχητική. Λέγεται ότι ήταν εξήντα μίλια μακριά και εξήντα πλάτος.
“Και όταν ο Σολομώντας καθόταν στο χαλί, πιάστηκε από τον άνεμο και έτρεξε τόσο γρήγορα με τον αέρα που είχε πρωινό στη Δαμασκό και δείπνο στη Μεδίνα”, δύο περιοχές που τις χωρίζουν τεράστιες αποστάσεις. Εκτός από τα παραπάνω, αρκετοί αρχαίοι μύθοι στη Μέση Ανατολή μιλάνε για το πώς ο βασιλιάς Σολομών είχε μια ιπτάμενη συσκευή στην κατοχή του που του επέτρεπε να ταξιδέψει ομαλά πάνω από μια σειρά κορυφών που συνήθως ονομάζονται “Όρος του Σολομώντα“.
Διαβάστε επίσης: Υπήρξε το Βασίλειο του Σολομώντα και του Δαυίδ;
Επιπλέον, ο Nicholas Rourke, ένας Ρώσοαμερικανός εξερευνητής, ταξίδεψε στο Θιβέτ και τα βουνά του στη δεκαετία του 1920 και υποστήριξε ότι οι Θιβετιανοί είχαν θρύλους που μιλούσαν για τον βασιλιά Σολομώντα που πετούσε με την υπέροχη ιπτάμενη μηχανή του. Αυτό μας κάνει να αναρωτηθούμε αν μιλάμε πραγματικά για ένα ιπτάμενο χαλί ή ίσως, όπως προτείνουν ορισμένοι θεωρητικοί: για παλαιό τύπο ιπτάμενων μηχανών!…
Τα ιπτάμενα χαλιά των θρύλων
Αυτοί οι μύθοι δεν μιλούν μόνο για ιπτάμενα χαλιά ως τρόπο μεταφοράς. Σε πολλές εκδοχές, τα ιπτάμενα χαλιά αντιμετωπίζονται ως ισχυρά όπλα, ή εκπροσωπούν τέτοια. Στην πραγματικότητα, αν ρίξουμε μια ματιά στις ιστορίες του δεύτερου αιώνα π.Χ., βρίσκουμε πώς ο Fraates II, γνωστότερος ως Αρσάκης VII, έλαβε μέρος σε μία μάχη με τον Αντίοχο Β’, βασιλιά της Αυτοκρατορίας των Σελευκιδών. Και κάπου εδώ η ιστορία γίνεται ενδιαφέρουσα:
Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι ο βασιλιάς Fraates II πέταξε “επί του σκάφους” ένα ιπτάμενο χαλί από τα ύψη του όρους Ζάκρο. Όταν έφτασε στον εχθρό του, πυροβόλησε – από το ιπτάμενο χαλί – φωτιά και αστραπή. Μετά τη νικήτρια επίθεση του, λέγεται ότι ο βασιλιάς είχε πετάξει πάνω από τα κεφάλια των στρατιωτών του σε θριαμβευτική υποδοχή. Σύμφωνα με τον Hai ben Sherira της Ακαδημίας των Ταλμούδων, η χαμένη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στεγάζει αμέτρητα «μαγικά χαλιά». Μήπως εννοεί παλιά Vimana ή κάποιο άλλος είδος ιπτάμενων συσκευών ή/και σκαφών;
Διαβάστε επίσης: Τι ήταν το Μπάαλμπεκ σύμφωνα με τους θρύλους
Αν ρίξουμε μια ματιά στην αρχαία ινδουιστική μυθολογία, θα βρούμε μια σειρά περιγραφών που εξειδικεύονται στις ισχυρές ιπτάμενες μηχανές που ονομάζονται Vimana. Λέγεται ότι αυτά τα ισχυρά ιπτάμενα σκάφη υπήρχαν πριν από χιλιάδες χρόνια, επιτρέποντας στους “θεούς” και τις “θεότητες” να ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις, ακόμα και στον εξωτερικό χώρο… στο διάστημα…
Θα μπορούσαν όλες αυτές οι απίστευτες αρχαίες ιπτάμενες συσκευές να είναι τα άρματα των θεών – αν δανειστούμε έναν τίτλο από τα πολλά βιβλία του Erich von Daniken; Μήπως θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι τα ιπτάμενα χαλιά ήταν στην πραγματικότητα εξωγήινα σκάφη ή απλά ιπτάμενα αεροσκάφη επίπεδης μορφής, μιας προηγμένης τεχνολογίας που χρησιμοποιούνταν τις εποχές εκείνες;
diadrastika / Image by Gerhard Janson from Pixabay