Πιθανή Υποβρύχια πυραμίδα στην Κίνα γεννά παγκόσμια ερωτήματα για την ιστορία που γνωρίζουμε
Υπάρχει πάντα διαμάχη ανάμεσα στους αρχαιολόγους, για το πόσο παλιές είναι οι αρχαίες πυραμίδες. Οι αρχαιολόγοι τείνουν να ακολουθούν ένα συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα, ενώ υπάρχουν κι αυτοί που αμφισβητούν τις ημερομηνίες.
Θα μπορούσαν οι αιγυπτιακές πυραμίδες να είναι εκατοντάδων χιλιάδων χρόνων παλιές, όπως υποδηλώνουν ορισμένοι;
Ένα πράγμα είναι σαφές: Η συζήτηση δεν θα τελειώσει ποτέ. Ωστόσο, αν κοιτάξουμε τη μεγάλη εικόνα, υπάρχει ένας καλός λόγος να συνεχίσουμε να θέτουμε ερωτήσεις. Οι πυραμίδες σε όλο τον κόσμο φέρουν εντυπωσιακές ομοιότητες που υποδηλώνουν πιθανή παγκόσμια επικοινωνία, σχεδιασμό και προηγμένη τεχνολογία χιλιάδες χρόνια πριν.
Και σε αυτή την περίπτωση μια αρχαϊκή και περίτεχνα σκαλισμένη υποβρύχια πυραμίδα, έρχεται να ενισχύσει την ιδέα ότι θα μπορούσε να έχει χτιστεί στο μακρινό παρελθόν, τόσο μακρινό, πριν κι από τον Μεγάλο Κατακλυσμό που περιγράφεται σε αρχαία κείμενα παγκοσμίως.
Μακριά από την Αίγυπτο, στο απέραντο και μυστικοπαθές έθνος της Κίνας, υπάρχει μια βυθισμένη πόλη και μια μεγάλη υποβρύχια πυραμίδα. Βρίσκεται στη λίμνη Fuxian. Η λίμνη είναι στην επαρχία Γιουνάν, καλύπτει 100 τετραγωνικά μίλια κι έχει βάθος 508 ποδιών. Η λίμνη είναι 1.720 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι μία από τις μεγαλύτερες λίμνες γλυκού νερού στην Κίνα.
Ένας επαγγελματίας δύτης, ο Geng Wei, βρήκε σκαλιστές πέτρινες πέτρες, κάτω από βρύα στο βυθό της, το 1992. Οι περαιτέρω εξερευνήσεις του με υποβρύχιο, μαζί με κινέζους αρχαιολόγους, ανακάλυψαν βυθισμένες σκάλες και τοίχους πόλεων, πήλινα σκεύη, μια κατασκευή τύπου αρένας και δρόμους.
Ο δύτης υποψιαζόταν, ότι η πόλη μπορεί να είναι ο τόπος της θρυλικής αρχαίας πόλης Yuyuan, που λέγεται ότι έχει εξαφανιστεί στο μακρινό παρελθόν. (Διαβάστε επίσης: Κάτι σαν Αρχαίος Υποθαλάσσιος Διάδρομος Προσγείωσης Νότια της Σαντορίνης)
Η εξαφανισμένη υποβρύχια πυραμίδα
Τα παρακάτω απόσπασμα είναι από μια κινεζική πηγή ειδήσεων που ονομάζεται China Daily:
“Ο Geng Wei πίστευε ότι οι πέτρες μπορεί να είναι από μια πανάρχαιη εποχή. Ωστόσο, γιατί ήταν κάτω από το νερό; Από πού προέρχονταν; Με αυτές τις ερωτήσεις, ο Geng θυμήθηκε ένα μυστηριώδη μύθο για τη λίμνη. Οι ντόπιοι έλεγαν συχνά, ότι οι κάτοικοι θα μπορούσαν να δουν μια σιλουέτα που μοιάζει με πόλη στον πάτο της λίμνης από τα κοντινά βουνά σε μια ωραία, ήρεμη μέρα. Ήταν η αρχαία πόλη που αναφερόταν στο μύθο;
Για να λύσει αυτό το αίνιγμα, ο Geng καταδύθηκε στα νερά περίπου 38 φορές για να συνεχίσει τις έρευνες. Τέλος, έγραψε μια έκθεση για να ενημερώσει σχετικά, επίσημες υπηρεσίες και εμπειρογνώμονες στην επαρχία Γιουνάν για τα ευρήματά του.”
Η ίδια πηγή κινεζικών ειδήσεων, η οποία παρακολουθείται στενά από την κομμουνιστική κυβέρνηση, αναφέρει ανοιχτά την ιστορία της υποβρύχιας πόλης. Λένε ότι οι αρχαιολόγοι χρονολογούν τα αντικείμενα από τον αρχαιολογικό χώρο στο 250 μ.Χ., και αρχικά υποψιάζονταν ότι η βυθισμένη πόλη ταίριαζε με τους θρύλους της χαμένης πόλης του Yuyuan.
Ωστόσο, μετά από προσεκτικότερη εξέταση, οι αρχαιολόγοι καθόρισαν ότι η πέτρινη πόλη δεν μπορούσε να είναι η Yuyuan, αφού ήταν κατασκευασμένη από ξύλο και πηλό, όχι από πέτρα. Επιπλέον, οι αρχαιολόγοι που προσπάθησαν να χρονολογήσουν το υλικό στις πέτρες, βρήκαν ότι η βυθισμένη πόλη πρέπει να είναι πολύ παλαιότερη.
Πιο συγκεκριμένα, η πηγή παραλείπει εντελώς την αναφορά σε οποιασδήποτε πυραμίδα. Από την άλλη πλευρά, οι κινέζικοι ταξιδιωτικοί οδηγοί προβάλλουν την πυραμίδα και ακόμη συγκρίνουν τα ευρήματα εκεί, με τις πυραμίδες των Μάγια.
Από τον ταξιδιωτικό οδηγό travelchinaguide.com της Κίνας:
“Το 2005, η ανακαλυφθείσα αρχαία πόλη έφθανε σε έκταση τα 2,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα με 8 κύρια κτίρια. Το πιο εκπληκτικό είναι η Πυραμίδα της Λίμνης Fuxian. Αυτό το 5όροφο κτίριο έχει ύψος 21 μ. Και το σχήμα είναι σαν τη πυραμίδα των Μάγιας. Μια κατασκευή τύπου σκηνής με πολλές χάλκινες πόρπες θεωρήθηκε ως θυσιαστήριο βωμός. Υπάρχουν πολλές τρύπες των 8-15 εκατοστών (3 έως 6 ίντσες) στα κτίρια κάτω από το νερό, που «Οι ερευνητές θεωρούν ότι πιθανώς χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή σπιτιών.”
Μια βρετανική πηγή έκανε επίσης συσχετισμό με τις δομές των Μάγια: “Οι ερευνητές υποστήριξαν ότι οκτώ κύρια κτίρια βρέθηκαν, όλα κάτω από το νερό, συμπεριλαμβανομένου ενός στρογγυλού κτιρίου, που μοιάζει με κολοσσαίο, με εύρος 37 μέτρων και ένα κενό στα βορειοανατολικά και δύο μεγάλα ψηλά κτίρια με δάπεδα, παρόμοια με τις πυραμίδες των Μάγια”.
Άλλες πηγές ανέφεραν, ότι η πυραμίδα φαίνεται να είναι προηγμένη και περιέγραψαν αινιγματικά γλυπτά που βρέθηκαν στις πέτρες. Έχει βρεθεί ένα, σπανίου σχήματος, χαρακτικό σε σχήμα ήλιου που μπορεί να χρονολογηθεί ηλικίας 1.800 ετών. Άλλα γλυπτά μοιάζουν με μάσκες, με πρόσωπα που δεν είναι ανθρώπινα, καθώς και σύμβολα που μοιάζουν με τους αριθμούς 0, 1 και το γράμμα y.
Θρύλοι της λίμνης Fuxian
Σύμφωνα με το “Cheng Jang Fu Zhi”, σε ένα βιβλίο που γράφτηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Daoguang υπάρχει περιγραφή ενός ιπτάμενου ζώου, που έμοιαζε με άλογο που ζούσε στη λίμνη και χαρακτηρίστηκε λευκό με κόκκινες κηλίδες στην πλάτη του. Αργότερα περιγράφηκε το παρόμοιο ζώο ως Πήγασος, το ιπτάμενο άλογο των ελληνικών θρύλων.
Στις 24 Οκτωβρίου 1991, ένας ψαράς που λεγόταν Zhang Yuxiang ήταν στη λίμνη με καθαρή ημέρα. Μια πυκνή ομίχλη εμφανίστηκε, και ο ψαράς και οι άλλοι στη βάρκα είδαν ένα λαμπερό UFO σε σχήμα δίσκου να βγαίνει από το νερό. Το σκάφος δημιούργησε κύματα καθώς ανέβαινε, ρίχνοντας το σκάφος του ψαρά στο νερό. Τότε εξαφανίστηκε γρήγορα προς τον ουρανό. (δείτε το βίντεο παρακάτω)
Η China Daily ανέφερε ότι ένας λόφος δυτικά της λίμνης που ονομάζεται Li Jiashan είναι ο τόπος των τακτικών περιπολιών του στρατού, αν και κανείς δεν ξέρει γιατί έχει ο στρατός εγκαταστάσεις εκεί. Ο λόφος ήταν κάποτε ο τόπος ενός αρχαίου πεδίου μάχης και χιλιάδες χάλκινα χυτήρια βρέθηκαν εκεί.
Ο λόφος Li Jiashan είναι γνωστό ότι προσελκύει κεραυνούς, σύμφωνα με την έκθεση.
“Υπήρξε ένα άλλο παράξενο φαινόμενο που παρατηρήθηκε στο Li Jiashan. Κεραυνοί έχουν πέσει εκεί πολλές φορές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να θάβονται εκεί τεράστιες ποσότητες μετάλλων, γεγονός που εξηγεί την έλξη των κεραυνών. Υπάρχουν ακόμα πολλά χυτήρια χαλκού στο Li Jiashan;
“Υπάρχουν πολλοί μύθοι που θυμούνται οι ντόπιοι. Ένας αρχαίος μύθος μιλούσε για «ανθρώπους που βυθίστηκαν μαζί με την παλιά πόλη και τώρα ζουν υποβρύχια». Και υπάρχουν μαρτυρίες ότι: «Κατά την κατάδυση, έχουν εντοπιστεί μούμιες που στέκονται στη λίμνη», σύμφωνα με το el.gr (Διαβάστε επίσης: Υποβρύχια κάμερα καταγράφει το υποτιθέμενο τέρας Loch Ness)
Δείτε περισσότερα σχετικά με τη λίμνη στο βίντεο: Ancient Aliens: Strange Events at Fuxian Lake (Season 11) | History
Image by Artie_Navarre from Pixabay