Η άγνωστη πυραμίδα με τεχνολογία από «άλλο κόσμο» που εξερράγη όταν κατέρρευσε το σύστημα με την καταστροφή της Ατλαντίδας
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι κοντά στο διάσημο τρίο των πυραμίδων στη Γκίζα της Αιγύπτου υπάρχουν δύο άλλες πυραμίδες από τις οποίες μόνο τα θεμέλιά τους παραμένουν. Η μία από αυτές ονομάζεται ημιτελής Βόρεια Πυραμίδα του Zawyet El Aryan, άλλη ονομάζεται Layer Pyramid.
Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι αυτές είναι ημιτελείς πυραμίδες, αλλά ωστόσο υπάρχει και μία εναλλακτική θεωρία, σύμφωνα με το ufo-spain.com, όπου υποστηρίζεται ότι είχαν ολοκληρωθεί αλλά καταστράφηκαν ξαφνικά, εδώ και πολύ καιρό.
Διάφορες πληροφορίες στο διαδίκτυο, σχετικά με την ημιτελή Βόρεια Πυραμίδα του Zawyet El Aryan δείχνουν ότι δεν είναι ημιτελής, ότι η υπόγεια δομή δεν είναι θάλαμος ταφής και ότι η “λεκάνη” από γρανίτη που βρήκαν δεν είναι σαρκοφάγος.
Η αρχική πηγή πληροφοριών είναι ο Ιταλός αρχαιολόγος Alessandro Barsanti, ο οποίος βρήκε τα ερείπια της πυραμίδας το 1900 και ξεκίνησε την ανασκαφή το 1904. Η αρχική του έκθεση, στα γαλλικά, περιέχει περιγραφές των υπόγειων διαδρόμων, του θαλάμου και της περίεργης οβάλ πέτρινης “λεκάνης”, η οποία ήταν σφραγισμένη και προστατευμένη, γεγονός πραγματικά αξιοσημείωτο.
Παρόλο που ο Barsanti εντυπωσιάστηκε από την υψηλή ποιότητα της πέτρινης εργασίας και το ανοιχτό δωμάτιο στο κάτω μέρος, κανείς άλλος δεν ερεύνησε αυτό το μνημείο.
Από το 1964, η πυραμίδα τοποθετείται σε περιορισμένη στρατιωτική ζώνη και απαγορεύεται η περαιτέρω ανασκαφή.
Ολόκληρη η βάση της Βόρειας Πυραμίδας του Zawyet El Aryan είναι από τον τοπικό ασβεστόλιθο. Η βάση της είναι 200 μέτρα, που θα την καθιστούσε σχεδόν τόσο μεγάλη όσο και η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας. Από αυτό το βράχο κόπηκε ένα μεγάλο κομμάτι που οδηγεί σε ένα υπόγειο θάλαμο.
Οι αρχαιολόγοι εξακολουθούν να αποδίδουν αυτόν τον εσωτερικό χώρο σε ταφικό, όπου ο Φαραώ έπρεπε να ταφεί, παρά το γεγονός ότι όλα τα πέτρινα κιβώτια – που δεν ήταν σαρκοφάγοι – και που βρέθηκαν στις πυραμίδες ήταν άδειοι και ότι όλοι οι Φαραώ και οι αριστοκράτες ήταν θαμμένοι στην Κοιλάδα των Βασιλέων.
Όπως κατέδειξαν ορισμένοι ερευνητές, η κατασκευή των πυραμίδων και η εσωτερική σχεδίασή τους δείχνει ότι πρόκειται για τεχνολογικές συσκευές που προορίζονται για τη συγκομιδή ενέργειας, από τη Γη και από το Σύμπαν, οπότε να χρησιμοποιούν αυτή την ενέργεια πιθανώς για πολλαπλούς σκοπούς.
Κάποιοι λένε ότι οι οικοδόμοι των πυραμίδων – ήδη από τους χρόνους της Ατλαντίδας – χρησιμοποίησαν υγρά και αέρια μέσα στις πυραμίδες, κάτι που είναι ενδιαφέρον λόγω του “κάδου” από γρανίτη που βρέθηκε στη βάση της Βόρειας Πυραμίδας του Zawyet El Aryan.
Διαβάστε επίσης: Αρχαίες μπαταρίες που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια ήταν τα μυστηριώδη πέτρινα κουτιά στο Σεράπειο της Αιγύπτου, σύμφωνα με την θεωρία του Μπορίσοφ
Άλλοι λένε ότι οι υπόγειες φλέβες του νερού παρήγαγαν ηλεκτρισμό και ηχητικές δονήσεις που ενισχύθηκαν από την κατασκευή της πυραμίδας. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε με σιγουριά πώς λειτουργούσαν οι πυραμίδες, επειδή οι Άτλαντες χρησιμοποίησαν πολύ διαφορετική τεχνολογία και οι κατασκευές εκείνες καταστράφηκαν και ό,τι απέμεινε είναι ερείπια, πια.
Υποστηρίζεται ότι οι περισσότερες πυραμίδες χτίστηκαν πριν από δώδεκα χιλιάδες χρόνια κατά την Ατλαντική περίοδο. Μετά την εξαφάνισή της και την καταστροφή των παράκτιων περιοχών από τα τεράστια τσουνάμι, πολλά από αυτά που ήταν στην Αίγυπτο έμειναν σε ερείπια.
Μετά από μερικές χιλιάδες χρόνια, οι Αιγύπτιοι εγκαταστάθηκαν εκεί, αγκαλιάζοντας τις πυραμίδες και ό, τι βρήκαν, με τη δική τους κουλτούρα. Παραδείγματος χάριν, βλέπουμε ότι ορισμένοι από τους δυναστικούς ναούς, που χτίστηκαν από μικρές πέτρες, οικοδομήθηκαν σε μεγάλα πέτρινα τεμάχια αρκετών τόνων, τα οποία αποτελούσαν την υπόλοιπη βάση των κτιρίων των Ατλάντων.
Αυτό που έχει, επίσης, επισημανθεί είναι ότι, πιθανότατα, όταν ο Ατλαντικός πολιτισμός έφτασε σε ένα καταστροφικό τέλος, ακολούθησε και μια δυσλειτουργία της τεχνολογίας των πυραμίδων, οπότε ακολούθησαν εκρήξεις που τις κατέστρεψαν.
Διαβάστε επίσης: Τι Συνέβη και Εξερράγη η Χαμένη Πυραμίδα πριν 12.000 χρόνια;
Υπάρχουν και άλλες κοντινές πυραμίδες που παρουσιάζουν σημάδια έκρηξης με πέτρινους όγκους διάσπαρτους γύρω τους. Μία από αυτές είναι η Πυραμίδα Dashur, η οποία έχει αποσυναρμολογημένη γωνία σαν να έχει υποστεί κάποιου είδους έκρηξη.
Η Βόρεια Πυραμίδα Zawyet El Aryan μπορεί να έχει εκραγεί επίσης, κάποτε στο παρελθόν, καθώς πολλές πέτρες διάσπαρτες βρέθηκαν γύρω από αυτήν. Ο λόγος για τον οποίο μόνο η βάση παραμένει σήμερα είναι εύκολος:
Κατά τα προηγούμενα χιλιάδες χρόνια, οι γύρω άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει τις πέτρες για να χτίσουν τα δικά τους σπίτια. Γιατί να πάνε να εξάγουν πέτρες, όταν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ήδη κομμένες πέτρες από παλιά μνημεία;
Προφανώς, όταν η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατέλαβε την άνω Αίγυπτο, χρησιμοποίησαν αυτό το μνημείο ως πέτρινο λατομείο. Ακόμη και πρόσφατα, οι πέτρες χρησιμοποιήθηκαν από τον τοπικό πληθυσμό ως δομικά υλικά.
Ωστόσο, το ερείπιο που παραμένει σήμερα από την Βόρεια Πυραμίδα του Zawyet El Aryan, εξακολουθεί να είναι πολύ ενδιαφέρον, γεμάτο με ένα μυστήριο που υπονοεί επίσης ασυνήθιστη και αρχαία τεχνολογία.
Όταν ο Ιταλός αρχαιολόγος Alessandro Barsanti άρχισε να ανασκάπτει το υπόγειο δομή της Βόρειας Πυραμίδας του Zawyet El Aryan το 1904, ήταν ο μόνος που εξέτασε αυτή τη δομή και ο μόνος που μας άφησε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες περιγραφές.
Η αρχική έκθεσή του δημοσιεύθηκε στα Χρονικά της Υπηρεσίας των Αρχαιοτήτων του Ιγ. Αιγύπτου, τόμος VII , του Ινστιτούτου Γαλλικής Αρχαιολογίας Ανατολικού Καΐρου, το 1906. Παρόλο που δεν έχει απομείνει πολύ από τη Βόρεια Πυραμίδα του Zawyet El Aryan, μπορούμε να επισημάνουμε μερικά χαρακτηριστικά που, σύμφωνα με την εναλλακτική θεωρία, δεν την κάνουν τόσο ένα τάφο αλλά μια τεχνολογική κατασκευή, για την οποία δεν γνωρίζουμε πολλά ακόμα.
Η οβάλ “λεκάνη” είναι η πιο ενδιαφέρουσα από πολλά άλλα τριγύρω, μέσα και έξω, καθώς έχει μια άριστα τοποθετημένη κορυφή-καπάκι από γρανίτη και ήταν γυαλισμένη μέσα σαν καθρέφτης. Αυτά τα χαρακτηριστικά δημιουργούν έναν πολύ ισχυρό δεσμό με τους υπόγειους γρανίτες του Serapeum, με τις τέλειες γωνίες ενενήντα μοιρών που είναι επίσης γυαλισμένοι σαν καθρέφτες και, παρεμπιπτόντως, δεν μπορούν να κατασκευαστούν ή να αναπαραχθούν με τη σύγχρονη τεχνολογία μας
Για ποιο λόγο, λοιπόν, η “λεκάνη” έπρεπε να έχει έναν ομαλό εσωτερικό καθρέφτη; Και γιατί ήταν ωοειδής, ένα σχήμα το οποίο είναι ακόμα πιο δύσκολο να κατασκευαστεί από ότι ένα απλό ορθογώνιο κιβώτιο;
Είναι πολύ πιθανό ότι μετά την καταστροφή της πυραμίδας, ίσως από μία πιθανή έκρηξη, όπως προαναφέρθηκε, οι επιστάτες σφράγισαν την “λεκάνη” με ένα στρώμα ασβεστολιθικών τεμαχίων. Θα μπορούσαν επίσης να έχουν γεμίσει το θάλαμο και το διάδρομο με πέτρες και συντρίμμια. Είναι πολύ πιθανό ότι αυτοί οι άνθρωποι τελικά δεν επέζησαν της καταστροφής, οπότε η σφραγισμένη “λεκάνη” παρέμεινε έτσι μέχρι ο Barsanti να την ανακαλύψει και πάλι.
Θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερα υπόγεια περάσματα που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί;
Όπως επεσήμανε ο Barsanti: μετά από μια δυνατή βροχή «το πηγάδι πλημμύρισε σε ύψος τριών μέτρων. Προς τα μεσάνυχτα, το νερό μειώθηκε απότομα σε περίπου ένα μέτρο.”
Μπορούμε μόνο να εξηγήσουμε αυτό το φαινόμενο υποθέτοντας ότι υπάρχει μια υπόγεια σήραγγα, αρκετά μεγάλη ώστε να έχει χώρο για 380 κυβικά μέτρα νερού.
Μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος, γιατί οι αιγυπτιακές αρχές δεν ενδιαφέρονται για νέες ανασκαφές. Είναι πάντα πρόθυμοι να ανακαλύψουν έναν κρυφό τάφο γεμάτο θησαυρούς και κτερίσματα, αλλά εντελώς απρόθυμοι να εξετάσουν κάτι συναρπαστικά διαφορετικό που, ενδεχομένως, θα οδηγούσε στην λύση κάποιων μυστηρίων.
SILENCIADO! Descubrimiento NUNCA Antes Visto en Egipto
diadrastika / Image by beate bachmann from Pixabay