Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν και πάλι δίκιο: Η συνείδηση ​​επιβιώνει μετά τον θάνατο έως και 3 λεπτά τουλάχιστον, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα
Image by agsandrew from depositphotos

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν και πάλι δίκιο: Η συνείδηση ​​επιβιώνει μετά τον θάνατο έως και 3 λεπτά τουλάχιστον, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα

Του Γιώργου Λεκάκη

«Τι συμβαίνει μετά θάνατον;». Αυτή είναι η πιο συχνή και σημαντική ερώτηση που έχει ποτέ αναζητήσει απάντηση η ανθρωπότητα. Ανεξάρτητα από την πίστη του κάθε ανθρώπου..Oι άνθρωποι έχουν αναφέρει πνευματικές εμπειρίες μετά τον θάνατο (γνωστές ως NDE), αλλά η επιστήμη δεν μπόρεσε να τις αποδείξει ως πραγματικές ή όχι… Μέχρι τώρα.Διότι, δημοσιεύθηκε πρωτοποριακή μελέτη που δείχνει ότι η συνείδηση ​​επιβιώνει μετά θάνατον…

O Οδυσσεύς έρχεται από τον Άδη, όπου συνάντησε ψυχές με συνείδηση…
Είναι σκεπτικός με όσα είδε…
Τον συναντούν ο Ερμής και ο Ελπήνωρ.
Από αθηναϊκή ερυθρόμορφη πελίκη του ζωγράφου Λυκάονα, του 440 π.Χ.,
η οποία έχει ύψος 47,4 εκατ. – Μουσείο Βοστώνης!

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον στο Ηνωμένο Βασίλειο διεξήγαγαν μια τεράστια μελέτη, μια από τις μεγαλύτερες μέχρι τώρα, για να διερευνήσουν τι συμβαίνει με την συνείδηση ​​μετά τον θάνατό μας.

Συμπέρασμα: Δεν είναι σίγουροι τι, αλλά κάτι συμβαίνει…Η συνείδηση ​​φαίνεται να παραμένει μετά την τελική αναπνοή. Μπορεί ακόμη και να… ξετυλιχθεί μετά από μια χρονική περίοδο και να πάει σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Οι επιστήμονες για 4 χρόνια εξέταζαν 2.000 άτομα που είχαν υποστεί καρδιακή ανακοπή σε 15 νοσοκομεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία.Το 40% των ανθρώπων που επιβίωσαν, επβεβαίωσαν έναν βαθμό επίγνωσης / συνειδητοποίησης, κατά την διάρκεια που ήταν νεκροί και πριν επανέλθουν.Μπορείτε να την ονομάσετε «εμπειρία κοντά στο θάνατο», αλλά είναι πιθανόν ότι, ενώ οι καρδιές τους δεν έπαλλαν, δεν ήταν ταυτόχρονα και νεκροί…

Λέει ανάμεσα σε άλλα η μελέτη:«Τα στοιχεία μέχρι τώρα δείχνουν ότι τα πρώτα λεπτά μετά τον θάνατο, η συνείδηση ​​δεν εξουδετερώνεται. Εξαφανίζεται, ίσως, αργότερα. Δεν ξέρουμε. Αλλά αμέσως μετά τον θάνατο, η συνείδηση ​​δεν χάνεται. Γνωρίζουμε ότι ο εγκέφαλος δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν η καρδιά σταματήσει να χτυπά. Αλλά στην έρευνα, η συνείδηση ​​φαίνεται να έχει συνεχιστεί, για έως και 3 λεπτά μετά, κατά την περίοδο που η καρδιά δεν κτυπούσε – αν και ο εγκέφαλος συνήθως πεθαίνει μέσα σε 20-30΄΄ μετά την διακοπή της καρδιάς. Αυτό είναι σημαντικό, δεδομένου ότι συχνά έχει υποτεθεί ότι οι εμπειρίες σε σχέση με τον θάνατο είναι πιθανόν ψευδαισθήσεις, που συμβαίνουν είτε πριν σταματήσει η καρδιά, είτε μετά την επανεκκίνηση της καρδιάς, αλλά δεν είναι μια εμπειρία που αντιστοιχεί σε «πραγματικά» γεγονότα, όταν η καρδιά δεν χτυπά. Επί πλέον, οι αναλυτικές αναμνήσεις της οπτικής ευαισθητοποίησης σε αυτήν την περίπτωση ήταν συνεπείς με επαληθευμένα γεγονότα».

Αυτό ανοίγει την πόρτα στην ιδέα ότι η συνείδηση ​​επιμένει επ’ αόριστον… κάτι που ανεβάζει τα θεμέλια του κόσμου και επιβεβαιώνει τις δοξασίες των αρχαίων Ελλήνων (και άλλων) για την μετά θάνατον ζωή…

AbstractCardiac arrest (CA) survivors experience cognitive deficits including post-traumatic stress disorder (PTSD). It is unclear whether these are related to cognitive/mental experiences and awareness during CPR. Despite anecdotal reports the broad range of cognitive/mental experiences and awareness associated with CPR has not been systematically studied.

ΠΗΓΗ: Sam Parniaa, Ken Spearpointb, Gabriele de Vosc, Peter Fenwickd, Diana Goldberga, Jie Yanga, Jiawen Zhua, Katie Bakerd, Hayley Killingbacke, Paula McLeanf, Melanie Woodf, A. Maziar Zafarig, Neal Dickertg, Roland Beisteinerh, Fritz Sterzh, Michael Bergerh, Celia Warlowi, Siobhan Bullocki, Salli Lovettj, Russell Metcalfe Smith McParak, Sandra Marti-Navarettel, Pam Cushingm, Paul Willsn, Kayla Harrisd, Jenny Suttono, Anthony Walmsleyp, Charles D. Deakind, Paul Littled, Mark Farberq, Bruce Greysonr, Elinor R. Schoenfelda «AWARE—AWAreness during REsuscitation—A prospective study», στο Oficial Journal of European Resuscitation Council, τ. Δεκεμβρίου 2014, αρ. 85, έκδ. 12, σελ. 1799–1805, Πανεπιστήμιο Southampton University (United Kingdom) – DOIBioethicsΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 2.1.2015.

Το είδαμε: thesecretrealtruth / Image by agsandrew from depositphotos.com